Genelde kamyonlar ile ilgili duyuyorum. Yatak nakliyesi ile ilgisi varmı ?? Motor ilemi ilgili
quote:
Orjinalden alıntı: airztras
Genelde kamyonlar ile ilgili duyuyorum. Yatak nakliyesi ile ilgisi varmı ?? Motor ilemi ilgili
hocam güldürdün beni allahta seni güldürsün. yatak sarması motorla ilgili kısaca motorun iflası demek gibi bişey bilen arkadaşlar yardımcı olurlar
Ben yağ ile alakalı biliyorum bilenler detaylı bilgi verirler
motor yagsız kalınca yatak sarar.bı nevı sıkısır veya yanar dıyebılırz yenı motor yapmaktan baska carenın kalmadıgı andır
motor işlevini bitirir yatar artık yatak sarmak deniyo işte
benim bildiğimde motor yağsız kalırsa , yüksek ısıdan pistonlar yanar şişer haraket edemez hale gelir yatak sarar işte
GENELDE YAĞSIZ KALAN MOTORLARDA BU PROBLEME RASTLANIR.YAĞSIZ KALAN PİSTON,KRANK V.B GİBİ PARÇALARIN AŞIRI SÜRTÜNME SEBEBİ+SICAKLIK İLE MOTOR ELEMANLARININ HAREKET EDEMEMESİ DURUMUDUR.YAĞ POMPASI ARIZASI SEBEBİ BAŞTA OLMAK ÜZERE;KARTER YIRTILMASI GİBİ SEBEPLERDEN BU ARIZA MEYDANA GELİR.
bunun için arabanızın kadranına ara sıra bakın bi anormallik var mı diye. Yağ arıa lambası yanıyorsa hemena rabayı kenara çekip motoru durdurun.
ama krank milinin yatağa oturduğu kısmın torna görmesi lazım...
quote:
Orjinalden alıntı: Rockinger
değişedbilen parçalardır yataklar..
ama krank milinin yatağa oturduğu kısmın torna görmesi lazım...
Daha doğrusu taşlanması gerekir. Torna ile o yatak işlemek gibi hassas bir işlem yapılamaz...
yataştan alınan yatağın beğenilmesi durumunda söylenir.
bu yatak beni sardı: yatak çok güzel, mis gibi anlamındadır.
muhabbetin geneline uygun gideyim dedim :)
bir aralar kartal vardı bizde onu yağsız bırakmıştık ve araç yolda giderken birden stop etmişti,ustayı çağırıp baktığında yatak sarmış bu demişti işte o zaman öğrenmiştim ne olduğunu,daha sonra segman atılmıştı,yaklaşık 4 sene önce 500 ytl tutmuştu bu iş,o da araç tofaş olduğu için diğer markalarda çok daha büyük masraflara yol açabilir...
Bkz: eksi sozluk: 1. yagsiz kalan her tür motorun çalistirilmakta israr edilmesi halinde, kaputtan yükselen duman olarak kendini belli eden motorun bitmesi meselesi. hareketli tüm parçalar siser, sistigiyle kalir. elinizde nurtopu gibi patlak bir motor olur neticede. radyatörün delinmesi ve hayvanin çalistirilmakta israr edilmesi de benzer bir sonuçla tezahür eder. motoru sirtiniza alir en yakin servise kadar yolu arsinlarsiniz..
2. pistonların piston yataklarına sarılması, sarmalaması, kucaklaması, ayı gibi sıkması;ardından, piston yataklarını sararak paketlemesi ve her yanı piston yataklarının sarması.
gibi...
Arkadaşlar yatak sarması motorun kıran ile biyel kolu arasında kullanılan hafif bir döküm malzemesinin yağsız kalması sonucu oluşur. bunun sonunda ya motor kitler yada krank keser
Bunda bilemicek ne var. Çarşıda satılan iki parmakla sıkıştırdığın zaman çat çat yapan içinde hava gabarcığı olan muşambalar varya işte onunla yattığın yatağı nakliyeden önce bi güzel sarmak işte bu.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme