Şimdi Ara

Yaşlı amcaya zaman ayarlı yumruk (MÜGE ANLI) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Rahmetullahi kelimesi kullanılmıyor hiç kimse kullanmaz. Ben 26 yaşındayım 27 olacağım şimdiye kadar 1 kişiden bile duymadım Selamın ALeyküm toplumun %95'i bunu kullanır sonra da allahın selamı muhabbeti yaparlar. Arapça selamlaşma şeklidir Allah ile ilgisi yoktur.

Allahın Selamı ve Rahmeti üzerinize olsun denilebilir, Sağlık ve Esenlikler Dilerim denilebilir.

Selamın Aleyküm kullanılması zorunlu değil ki

Ayrıca kavgayı dede bağırıp bastonunu masaya vurmuş, dişisi için kavga eden erkek geyik gibi davranmış ve genç geyik de yaşlı geyiğin göz dağına karşılık vermiş.

Standart bir adli vaka olarak nitelendirilebilir.

Sen baston ile tehdit edersen karşındaki de vurur.
    Galatı meşhur fasihi mecrurdan evladır. Ancak doğrusu uzun şeklidir. Bununla ilgili hadis de vardır. Toplumumuz da kökünde bu hadise göre bu selam şeklini kullanmaktadır.

İkinci konu içinse yaşlıları neden normal düşünebilen insanlar olarak görüyorsun ki? Belli bir yaştan sonra insan doğru dürüst düşünemiyor. Çabuk geriliyor gereksiz hopluyor. Bunu ise toplumun absorbe etmesi gerekiyor. Çünkü o adam da yüksek oranda bunu isteyerek yapmıyor aynı bipolar hastalar gibi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Hakkını Arayan Serçe kullanıcısına yanıt
    Beni ilgilendirmez böyle bir durumda ağır hakaret etmediği sürece tepki vermem adam yerine de koymam ama herkes aynı tepkiyi veremez ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

Cevap veremeyince hemen sıvışın

Burada ilk suçlu dayıdır açık ve net. Genç de gidip vurmasaydı keşke ama. Tahrik edersen ve karşindaki biraz dengesizse böyle şeyler olabiliyor.

Alıntıları Göster
    Açık giyinene tecavüz de meşrudur o zaman? Ya da bu beklenir, olması gereken budur?

Ayrıca sıvışmakla ilgisi yok cuk oturdu o kurgu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hakkını Arayan Serçe -- 25 Şubat 2019; 0:26:2 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Rindaman

selamın aleyküm aleyküm selam zaten nereden geliyor?

şalom nedir bi araştırın isterseniz.
    Yahudilikle müslümanlık arasında benzerlik bulunmasından daha doğal ne gibi bir durum olabilir?

• Tokat atan aciz bir insanmış, ne derse desin şiddet gereksiz o yaştaki bir insana.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kadın olunca sevgi pıtırcığı olanlar gelmiş şimdi ise 95 yaşındaki adama vurmanın normal olduğunu söylüyor
    zaten forumda bazı tipler var aynen o olaydaki gençten hiç farkları yok
    bir insan ne olursa olsun o yaştaki birisine böyle davranmaz ,yaptığı doğru olmayabilir ama bu kadar basit bir olay için bunu yapan ,başkaları için neler yapmaz

o insan kendi babası yada dedesi olsa ve birisi ona böyle bir şey yapsa ortalığı yıkar

yazık insanlık ölmüş ama kimsenin haberi yok
  • Hiç kimse arkadaşın kastetmek istediği şeyi anlamamış. Adam diyor ki mesela vurduğu kişi kendi yaşlarında genç, normal yaşta biri olsa bu kadar yaygara kopar mıydı özellikle de televizyonda falan? Muhtemelen basit bir darp-kavga olayı olarak geçer giderdi.

Burada adamın sırf yaşlılığı ve dindarlığı üzerinden tvde duygu sömürüsü yapılarak reyting kasılıyor ve linç ediliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Treth

Büyüğe saygı evrenseldir. Bunu da yozlaştırdınız bakalım geriye ne kaldı.

Sırada ne var ?

Evlilik dışı cinsellik sıradanlaştırıldı.
    Yaşlıya hürmet yozlaştırıldı.
    Onur Ahlak Haysiyet bu değerlerle yaşayanlar enayi aptal yerine kondu yozlaştırıldı.

Acaba daha ne kadar gelenek ve görenek yozlaştırılacak merak ediyorum. Nerede duracaksınız. Yada duramayacak mısınız?

Bence duramayacaksınız. Toplum kendi pisliği içinde çökecek siz hala modernleşemedik daha diye yeni şeyler arayacaksınız.
    Evlilik dışı cinselliğin nesi bir toplum sorunu acaba ?

• Senin Türk tören gelenek ve göreneklerine uygun değil. Türk töresinde kadın değerlidir. Ağır başlıdır. Ortalık malı değildir. Tek eşlidir.

Türk gelenek ve göreneklerinde tek eşlilik harici durumlar yozlaşmışlık ve ahlaksızlık olarak tanımlanır.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Amca selam vermis okey de belki selam verdigi adam musluman degil ? Belki ateist nerden biliyor selami almak zorunda degil musluman olsa farz ama ya ateist ise ? Amca bunu dusundu mu ? Yada muge anli ? Tabi ki hayir
    95 yaşında diyor farkındaysan

• quote:

Orijinalden alıntı: Hakkını Arayan Serçe

Açık giyinene tecavüz de meşrudur o zaman? Ya da bu beklenir, olması gereken budur?

Ayrıca sıvışmakla ilgisi yok cuk oturdu o kurgu.

Alıntıları Göster
    İnsanların kendi giyim şekline bakip bundan tahrik olup tecavüz eden sapıklarla ne alakası var şimdi bunun?

adhominem yapma. Sen tahriğin sadece cinsel manada kullanıldığını düşünüyorsun sanırım.

Yukardaki örnekte tecavüz edenin hiçbir haklılık payı yok.

Ama amca gidip selam verdi diye karşısındaki de almayınca, adama atar sinir yapamazsın arkadaş! İstersen 110 yaşinda ol. Selamını kimse almak zorunda değil. Selamını almamasını bırak, gidip niye selamımı almadın diye sormakda kimsenin haddine değil. Üstüne gidip baston falan sallıyor. Adam senin dırdırını çekmek zorunda mı? Karşılığı şiddet olmamalıydı ama böyle bir durumda sakin kalmak kolay değildir.

Empati kurun birader azıcık. Sen bir dükkanda durmuş bekliyorsun bende içeri girdim selam verdim. Sende selamımı almadın.(insanlik halidir, keyfi yoktur, aklında başka birşey vardır) Ben sana çatsam "ulan selam veriyoruz almıyorsun!!! Nasil müslümansın ulan" desem elimdeki şemsiyeyi de üstüne üstüne kaldırıp yandaki masaya vursam. Tepki verirsin elbet.

Yaşlılığı amcayı haklı yapmaz. Herkes birbirine saygı duyacak. Sözlü ve fiziksel olarak rahatsız edersen birisini bunun bir karsılığı olacak elbet.

Tecavüz ve açık giyinmek gibi saçma bir örneğı nereden buldun ayrıca? Tecavüz, kadın giyindiği için olmaz erkek uçkuruna sahip olamayan bir sapık olduğu için olur ve hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz. Ayrıca kadın-erkek istediği şekilde giyinebilir bana rahatsızlık vermez giyim şekilleri. Eğer insanların giyim şekillerinden rahatsız oluyorsan farklı bir ülkede yaşamayı tercih edebilirsin.

• İnsanlar yaşlandıkça çocuklaşır karşı taraf yetişkin ise öyle birşey söyleyen yaşlının selamını alır geçer

• quote:

Orijinalden alıntı: Michael Giacchino

İnsanların kendi giyim şekline bakip bundan tahrik olup tecavüz eden sapıklarla ne alakası var şimdi bunun?

adhominem yapma. Sen tahriğin sadece cinsel manada kullanıldığını düşünüyorsun sanırım.

Yukardaki örnekte tecavüz edenin hiçbir haklılık payı yok.

Ama amca gidip selam verdi diye karşısındaki de almayınca, adama atar sinir yapamazsın arkadaş! İstersen 110 yaşinda ol. Selamını kimse almak zorunda değil. Selamını almamasını bırak, gidip niye selamımı almadın diye sormakda kimsenin haddine değil. Üstüne gidip baston falan sallıyor. Adam senin dırdırını çekmek zorunda mı? Karşılığı şiddet olmamalıydı ama böyle bir durumda sakin kalmak kolay değildir.

Empati kurun birader azıcık. Sen bir dükkanda durmuş bekliyorsun bende içeri girdim selam verdim. Sende selamımı almadın.(insanlik halidir, keyfi yoktur, aklında başka birşey vardır) Ben sana çatsam "ulan selam veriyoruz almıyorsun!!! Nasil müslümansın ulan" desem elimdeki şemsiyeyi de üstüne üstüne kaldırıp yandaki masaya vursam. Tepki verirsin elbet.

Yaşlılığı amcayı haklı yapmaz. Herkes birbirine saygı duyacak. Sözlü ve fiziksel olarak rahatsız edersen birisini bunun bir karsılığı olacak elbet.

Tecavüz ve açık giyinmek gibi saçma bir örneğı nereden buldun ayrıca? Tecavüz, kadın giyindiği için olmaz erkek uçkuruna sahip olamayan bir sapık olduğu için olur ve hiçbir şekilde meşrulaştırılamaz. Ayrıca kadın-erkek istediği şekilde giyinebilir bana rahatsızlık vermez giyim şekilleri. Eğer insanların giyim şekillerinden rahatsız oluyorsan farklı bir ülkede yaşamayı tercih edebilirsin.

Alıntıları Göster
    Bu yazdığın uzun yazıyı şimdi bu olaya uyarla bakayım. İkna olmuş olman gerekir eğer tutarlı biriysen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Ayrıştırmayı gerektirmez ama farklı pencereden bakmayı bilmiyorsunuz. Körü körüne devam edin. Diyorum ki:

Adamın anası babası ölmüştür. Adam yahudidir, hristiyandır, toplum baskısı görmüştür. Hatta belki dayal yemiştir. Amca selam vermiştir. Almamıştır. Bu kadar basit. Almak zorunda değil. Toplum kuralı, “alsa ne olur” gibi bir şey yok. Almayabilir yani. Amcanın da dönüp “bırak sigarayı da selamımı al.” demesinin nasıl olduğunu bilmiyoruz. “Gençlik bitmiş. Vay dinsiz imansızlar, selam bile almıyolar yazıklar olsun” demiş olabilir. Bu durumda ben “he he amca” derdim. Saygı gösterebilirsiniz siz. Ama siz kendi pencerenizden baktığınız için normal buluyorsunuz.

ŞİDDET UYGULANMASI HAKLI BULUNAMAZ. Ama gelip de “selamı alsa ne olurmuş” demeyi bırakın. Herkes sizinle aynı ahlaki değerleri taşımak zorunda değil. Ben gün içinde herkese “iyi günler, kolay gelsin” derim. Ama sigara içiyorum diye selam almadıysam biri de gelip üstelerse he he der geçerim. Saygısızlıksa saygısızlık. Saçma bir olay. Selam verirsin alırsa alır almazsa almaz. Sal yani adamı laf etmek ne. Yaşlı diye bir de azar çeksin. Oldu.

Alıntıları Göster
    Yaşlılar yaşlılıklarının etkisiyle akıllarındakini dillerine vururlar. Otobüste yer vermeyen gençlere laf söyledikleri gibi. Adam bunu hoş görebilirdi. Az daha durursak şiddeti savunacaksın.

Şimdi sen birine en basit merhaba desen o da seni yok saysa, görmezden gelse Merhaba Arapça kelime ee ateisttir ondan cevap vermemiştir diyeceksin. Onun hakkında düşüncen de olumsuz olmayacak yav he he derim buna. Biraz empati.

• Bu karaktersiz herifi savunanında saldırgandan bir farklı olmadığını düşünen tek ben değilim heralde.

• bir allahın kulu da sormamış zaman ayarlı yumruk ne demek birader diye

ne demek bu açıklar mısın cidden merak ediyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

bir allahın kulu da sormamış zaman ayarlı yumruk ne demek birader diye

ne demek bu açıklar mısın cidden merak ediyorum
    Adam yumruğu vuruyor, dayı bir 5-10 saniye sonra düşüyor.

• Selam almak bazı ülkelerde devlet tarafından zorunlu tutulmuştur, karşılık vermemenin yaptırımı vardır bkz. Malezya

Diğer taraftan;

Bu adamın yaşlı olması önemli değil, bu adam yaşlı genç kadın çocuk demeden kim olursa olsun kavga eder, dayak atar.

Dayağın hiçbir izahı olamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TulparHAN

Arapça cümlelere kimse selam vermek zorunda değil.
    Sağlık ve Esenlikler Dilerim falan deseydi belki tamam derdik ama selamın aleyküm arapça selam almak zorunda değil.
    Bende arapça verilen selamları almıyorum Türkçe selam varken neden arapça ?

Ayrıca belki küfür etti belki tahrik etti yaşlı ne yaptı bilmiyorum haketmemişde olabilir veya ...
    Tamam derdik demişsin. Tamam Arapça bir kelimedir. O zaman aynı mantıkla kimse sana cevap vermesin. İnsanları kelimelerle ötekileştirmeyi bir bırakın. İnsan olduğu için saygıdan dolayı selamını alın.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.