Şimdi Ara

Yaşlı amcaya zaman ayarlı yumruk (MÜGE ANLI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
89
Cevap
0
Favori
4.112
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Müge Anlı izliyorum da. Bir dede çıktı. 95 yaşında. Anladığım kadarıyla bu dedemiz çarşıya inip bir markete girerken sigara içen bir adama selam veriyor. O da almıyor. Dede de bırak şu sigarayı da selamımı al gibi bir şey söylüyor. Sonrasında adam geliyor dedeye “sen kimsin ki bana bunu diyebiliyosun” diyip bir yumruk patlatıyor. Sonra adamı uzaklaştırıyorlar ve dede yere yıkılıyor.

Adamı linç ediyorlar şu an yayında. Bağlanın da özür dileyin de bilmem ne. Terbiye almamış da vsvs. Amca da allah din peygamber diyen bir amcamız zaten vaizlik vs yapmış. Müge Anlı’nın “95 yaşındaki bu amcamız için, bir asırlık bu ömre hürmet için bir özür bekliyoruz” gibisinden bir şey dedi.

Ne kadar katılıyorsunuz?

Yaşlıları dövelim ezelim demiyorum da şu yaşa hürmet olayı neden bitmiyor? Senden daha fazla dünya üzerinde bulundu diye neden yaşlılar karşısında ezilelim büzülelim? Saygı gösterilmeli tabii ki bu herkese yapılmalı ama şu yaşlı işleri biraz şov gibi Türkiye’de sanki.

Ekleme: Şu an Müge Anlı’nın her programına katılan avukat mı neyse şu söylemlerde bulunuyor: “Bunu yapabilen kişileri akıl hastası olarak düşünmeliyiz ki Türk örf ve adetini devam ettirelim.” He.

Video:
    Demirören Haber Ajansıyoutube
    Selamı almayınca uyaran yaşlı adamı tokatladı
    https://youtu.be/c2ozSgdgCnw

Edit: Dayı şov yapıyor ya da adam zaman ayarlı bir yumruk çakıyor. Dayı yumruğu yedikten saniyeler sonra yere yatıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Milfka -- 25 Şubat 2019; 11:11:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Videoyu gördüm. Vuran adamın suçlu olduğu belli. Adam yanlış söylemiş de olabilir. Muhtemelen yaşlılıktan iyi düşünemiyordur bile. Yaşarsak biz de onun durumuna düşeceğiz. (ben zaten engelli gibiyim şimdiden de bu ayrı konu) Demem o ki bazen empati yapmalıyız. Bir de 95 yaşında adama öyle vuran birinin başkasına daha kötü şeyler yapabileceğini tahmin edebiliyorum.
  • Videoyu gördüm. Vuran adamın suçlu olduğu belli. Adam yanlış söylemiş de olabilir. Muhtemelen yaşlılıktan iyi düşünemiyordur bile. Yaşarsak biz de onun durumuna düşeceğiz. (ben zaten engelli gibiyim şimdiden de bu ayrı konu) Demem o ki bazen empati yapmalıyız. Bir de 95 yaşında adama öyle vuran birinin başkasına daha kötü şeyler yapabileceğini tahmin edebiliyorum.
  • İnsana yaşından dolayı değil, insan olduğu için saygı gösterilmeli.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir insanın anne babası diğerlerinden önce davrandığı için neden insanlar o kişiye saygı göstermek zorunda olsun ki.100 yıl yaşayıp dünyaya tek bir faydası dokunmayan insanlar var,sadece benden önce doğduğu için saygı mı göstermem gerekiyor şimdi?

21.yüzyılda hayatta kalabilmiş olmak bir başarı sayılmıyor,dolayısıyla saygıyı da hak etmiyor.
  • -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Su Aygırı -- 18 Mayıs 2020; 10:47:52 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mal İnsan

Videoyu gördüm. Vuran adamın suçlu olduğu belli. Adam yanlış söylemiş de olabilir. Muhtemelen yaşlılıktan iyi düşünemiyordur bile. Yaşarsak biz de onun durumuna düşeceğiz. (ben zaten engelli gibiyim şimdiden de bu ayrı konu) Demem o ki bazen empati yapmalıyız. Bir de 95 yaşında adama öyle vuran birinin başkasına daha kötü şeyler yapabileceğini tahmin edebiliyorum.
    Bir altındaki yorum gibi, insana insan olduğu için saygı gösterilmeli. Onun dışında ben genel anlamda söylemler üzerine tartışmak istedim. Yaşlı birine, bir insana vurması zaten baştan yanlış. Ama çıkarıp programa adam yaşlı diye linç etmeleri garibime gidiyor. Hiçbir insana vurulmamalı, iiddet çözüm değil. Ama ben mesela misantropist biriyim. Toplumdan farklı düşünüyorumdur. Ahlak yapım farklıdır. Gelip de bana “sigarayı bırak da selam ver” dese bir şey yapmasam da içimden küfrederim amcayı iplemeyip. Ben isterim ki bana kimse ne yapacağımı söylemesin. Onun dinine inanmıyorumdur, aynı ahlak görüşünü paylaşmıyoruzdur o yüzden selam vermeyebilirim.

• Amca selam vermis okey de belki selam verdigi adam musluman degil ? Belki ateist nerden biliyor selami almak zorunda degil musluman olsa farz ama ya ateist ise ? Amca bunu dusundu mu ? Yada muge anli ? Tabi ki hayir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • selam verdi diye insan dovuyorsa bosa yoruma degmez

• quote:

Orijinalden alıntı: gren

selam verdi diye insan dovuyorsa bosa yoruma degmez
    Hocam burada adamı suçsuz diye savunmaya açmadım bu konuyu, ANCAK; selam verdi diye dövmüyor. Yaşlı amca selam veriyor. Adam selamını almayınca da “bırak sigarayı da selamı al/selam ver” diyor. Ne üslupla söyledi bilemiyoruz tabii. Sonrasında da adam da sinirlenip yanına geliyor ve yaşlı amca zaman ayarlı yumruğu yiyor. Yumruğu yedikten 10-20 saniye sonra yere düşüyor. Olay bu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-10D285547

Amca selam vermis okey de belki selam verdigi adam musluman degil ? Belki ateist nerden biliyor selami almak zorunda degil musluman olsa farz ama ya ateist ise ? Amca bunu dusundu mu ? Yada muge anli ? Tabi ki hayir
    +1 Hocam.

Tutturmuşlar müslüman ülke müslüman ülke. Yaşayanların çoğunluğu müslüman da ülke değil. Haberleri yok.

• Mal İnsan kullanıcısına yanıt
    Biraz nickinin hakkını ver bu nasıl yorum

• yasliya yumruk atacak kadar ne yasadiysa...
    savunulacak bir tarafi yok, insanin insana saygi gostermesi lazim, gostermiyorsa zaten bir sikinti var demektir

• 1)İhtiyarın yaptığı yanlış
    2)Herifin yaptığı zaten yanlış.
    Öpüşüp barışsınlar
  • Genelde bu gibi durumlarda 2 taraf da yalan söyler.Yok kibarca rica ettim uyardım,beyefendi selamımı alır mısınız dedim falan filan.Ama burada kamera var iyi ki.Genç adam direk suçlu hatta psikopat.Bana yaşlı herifin teki sövse falan ciddiye almam ortandan uzaklaşırım zaten vurmam.Ama yaşlı adam da kesin damarına basmıştır gençlik şöyle böyle falan diye o da suçsuz değildir bence.Patavatsızlık yapmıştır.

• Olayın özü güçlünün vahşi gibi güçsüzlere şiddet uygulaması. Yaşlı olur kadın olur veya güçsüz erkek olur bu gelişememektir. Psikopatlıktır sen de bi git olayı nereden yorumlamışsın yok yaşmış ne yaşı. Bi boksörün gelip seni durduk yere selam meselesi gibi dövdüğünü düşün kimse bu olaya ses çıkarmazsa ilk çağa döneriz herkes birbirini keser

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Milfka

Hocam burada adamı suçsuz diye savunmaya açmadım bu konuyu, ANCAK; selam verdi diye dövmüyor. Yaşlı amca selam veriyor. Adam selamını almayınca da “bırak sigarayı da selamı al/selam ver” diyor. Ne üslupla söyledi bilemiyoruz tabii. Sonrasında da adam da sinirlenip yanına geliyor ve yaşlı amca zaman ayarlı yumruğu yiyor. Yumruğu yedikten 10-20 saniye sonra yere düşüyor. Olay bu.

Alıntıları Göster
    konunun yaşlı genç olmayla alakası yok zaten

verilen selamı almayabilir yuruyup gidebilir ama sopa atmaya kalktıysa psikolojık veya düşünsel problemleri var o bireyin

• videoyu izledim , adam önce kapıda sigara içen adama selam vermiş adam cevap vermeyince laf etmiş,içeri girince de elindeki bastonu kaldırdı falan birşeyler yaptı çocuk da sağlam vurmadı zaten adamın dengesi bozuldu düştü. Hani adamı döversin döversin sonra bir dokunursun yere yığılır o hesap oldu

Öncelikle kimsenin kimseye laf etmeye hakkı yok selamımı neden almıyorsun demeye de, toplu taşımada S.A diyenlere esenlikler derim mesela A.S demem zira Tengriciyim.
    Adama sağlam olmasa bile vurmasına gerek yoktu yaşlı işte diyip geçebilirdi ben olsam vurmazdım başına iş alırsın çünkü düşer kafayı kolu kırar al başına işi yani. Toplum olarak cinnet seviyesine yaklaştığımız için şaşırmıyorum trafikte silah çekenler korna çaldı diye levyeyi kapıp inenlerle doldu ortalık.
    O tarz programlarda işin suyunu çıkartıyorlar ama toplumsal değer diye evi terkeden 25 yaşında adama press yapmalar kocasından dayak yiyip evi terkeden kadına evine dön çağrıları vs ondan pek dikkate almıyorum

• Büyüğe saygı evrenseldir. Bunu da yozlaştırdınız bakalım geriye ne kaldı.

Sırada ne var ?

Evlilik dışı cinsellik sıradanlaştırıldı.
    Yaşlıya hürmet yozlaştırıldı.
    Onur Ahlak Haysiyet bu değerlerle yaşayanlar enayi aptal yerine kondu yozlaştırıldı.

Acaba daha ne kadar gelenek ve görenek yozlaştırılacak merak ediyorum. Nerede duracaksınız. Yada duramayacak mısınız?

Bence duramayacaksınız. Toplum kendi pisliği içinde çökecek siz hala modernleşemedik daha diye yeni şeyler arayacaksınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.