Küçükken her şey toz pembedir. Büyüdükçe bu dünyadaki hangi pis ve karanlık tarafları gördünüz? Aklınıza gelebilen her şeyi yazabilirsiniz. ![]() |
Yaşınız ilerledikçe gördüğünüz karanlık

-
-
İnsanların içinde saygıyı sevgiyi hakedenler olduğu gibi alçakların,iğrenç varlıklarında olabildiğini gördüm...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ohoooooooo yazsam roman olur
En basta gördüğüm gerçek bu dünyada zayıf oldun mu başına gelmeyen kalmaz inanilmaz kötü bir dunya burasi nefsi yoldan çıkaracak sınırsız sey var iyilik adinaysa hicbir sey yok neredeyse
Cidden bu dünyaya cocuk getirenlerin aklina şaşıyorum kendi ailem dahil bukowskinin dedigi gibi boyle bir dunyada sabah kalkip hareket etmek bile basari sayılmalı
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
şehirlerin neden bu kadar ışıklandırıldığını anladım.
insanların karanlığını örtmek içinmiş.
bu çılgınca çağ hızının amacı da zamana yetişmek değil, kendimizden kaçmakmış.
her şeye rağmen güzellikler var. hala bir çiçekle konuşabilecek kadar güzel insanlar var.
herkes belli bir yaşa gelince kendi tarafını seçiyor.
herkes benzediği "kavim"le birlikte olmaya başlıyor.
en büyük teselli bu bence.
bir şekilde benzediğimiz insanlar giriyor hayatımıza
ya kapıdan ya bacadan 😅
siz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaiser. -- 23 Temmuz 2020; 10:21:8 >
paranın gücü
Hâsılı kelâm, "Paran kadar adamsın."
-
hepsinin geçici olduğu gerçeği. dünya komple kül olacak sonunda.
ruh kalacak bir tek. o da bedeni geri toplayıp öyle gidecek hesaba.
-
Eskiden çok saftım herşeye inanırdım ama insanlara olan güvenim kırılana kadar şimdi kimseye güvenemiyorum
Sonra ezgi değişti olduk kimse kalmadı çevremde
Dünyayı düz sanıyordum
Sonra düz değil dediler daha sonra bazıları çıkıp düz dedi kanıtlamakla uğraştı filan halbuki ben 3-5 neyse hatırlamıyorum ama işte ufak iken okula gitmeden önce bile bunu biliyordum.
Düşenin dostu olmuyor
Ben bana kendim için lazımım
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Düşenin ne dostu ne arkadaşı kalıyor. Herkes bi çıkar peşinde paralı olduğum zamanlarda herkes yanımdaydı ve zamanında dost kazığı yedim etrafımda abimlerden başka maddi manevi kimse kalmadı. Şuan ne dostum nede arkadaşım var. Herkesi sildim en iyisi de böyle.
Eskiden dostluk akrabalik herkes birbirine yakin diye dusunurdum buyudum bu konuyu dayima actim eskiden hersey daha iyiydi diye. Dayimda sen kucuk olduğun icin farkedemiyordun eskiden nasilsa simdide ayni demisti. Biraz hayal kirikligina ugradim acikcasi
Gerçek Arkadaşlığın Olmamasını, Düşenin Sırtından Vurulmasını, Zengin Ve Fakir Kavramlarını Ve Aralarındaki Büyük Farkları, Karşılaştığım Çoğu Kişinin Kavgayı Sevmesi Vb.
Çocukken çok saftım.İnsanlara güvenir ve karşılıksız severdim.Adaletin olduğuna,arkadaşlığın ve sevginin gerçek olduğuna inanırdım.Ancak yaş aldıkça ve toplum içine girdikçe ne büyük bir yanılgı içinde olduğumu gördüm.Artık ne adalete,ne arkadaşlığa ne de sevgiye inanıyorum.Dahası hiçbir insana güvenmiyor ve bağlanmıyorum.Her an aldatılma ve ihanete uğrama ihtimalimin olduğunu aklımda tutarak insanlarla ilişkimi sürdürüyorum.
Evet,insan büyüdükçe gerçekleri görüyormuş.İşte buna tecrübe diyorlar.Bazen bundan on-on beş yıl önceki halimi düşünür ve hayata dair bakışımın ne kadar saf ve temiz olduğunu görerek şaşırırım...
-
Ah, masumiyetin kayboluşu için bir gözyaşı döktüm
İçimizde ki sızlayan terkedilmiş ruhlar için..
Acıya teslim olan kalp için ağla!
Geride kalanların tek başınalığı için ağla!
Şu dünyanın kederine ve acısına bakın!
Bu dünyadan farklı bir yeri hayal edin!
Bize aşk ve birliği verin gecenin yüreğiyle!
Ah Ölüm, yanımıza gel ve bize hayat ver!
Ne güzel söylüyor Lisa Johansson.
Valla durumumu çok karanlık görüyorum yaş ilerledikçe sorumluluk artıyor, beklentiler çoğalıyor büyüyünce işler kolay diyorlar ya hiç de öyle değil aslında daha zor en zoru gibi bir şey, gelecek kaygısı başlıyor iş varsa iş stresi çalıştığınız firma iyi değilse biran önce daha iyi bir iş bulma stresi, yaş ilerliyor evlilik baskısı bu arada hala kendinizi geliştiriyorsanız eğitim stresi okul , kurslar , sertifikalar zaman harcama, iş bulamam korkusu kötü bir zaman şuan , ailevi sorunlar , yaşınız ilerledikçe hayat aslında daha zor bir yola giriyor böyle engebeli , inişli , çıkışlı , kavisli zor sonunu göremediğiniz ve hiç bir zaman göremeyeceğiniz bir yol.
Ohoooooooo yazsam roman olur
En basta gördüğüm gerçek bu dünyada zayıf oldun mu başına gelmeyen kalmaz inanilmaz kötü bir dunya burasi nefsi yoldan çıkaracak sınırsız sey var iyilik adinaysa hicbir sey yok neredeyse Cidden bu dünyaya cocuk getirenlerin aklina şaşıyorum kendi ailem dahil bukowskinin dedigi gibi boyle bir dunyada sabah kalkip hareket etmek bile basari sayılmalı |
İnsanların içinde saygıyı sevgiyi hakedenler olduğu gibi alçakların,iğrenç varlıklarında olabildiğini gördüm...
|
Çocukken çok saftım.İnsanlara güvenir ve karşılıksız severdim.Adaletin olduğuna,arkadaşlığın ve sevginin gerçek olduğuna inanırdım.Ancak yaş aldıkça ve toplum içine girdikçe ne büyük bir yanılgı içinde olduğumu gördüm.Artık ne adalete,ne arkadaşlığa ne de sevgiye inanıyorum.Dahası hiçbir insana güvenmiyor ve bağlanmıyorum.Her an aldatılma ve ihanete uğrama ihtimalimin olduğunu aklımda tutarak insanlarla ilişkimi sürdürüyorum. Evet,insan büyüdükçe gerçekleri görüyormuş.İşte buna tecrübe diyorlar.Bazen bundan on-on beş yıl önceki halimi düşünür ve hayata dair bakışımın ne kadar saf ve temiz olduğunu görerek şaşırırım... |
hepsinin geçici olduğu gerçeği. dünya komple kül olacak sonunda. ruh kalacak bir tek. o da bedeni geri toplayıp öyle gidecek hesaba. |
şehirlerin neden bu kadar ışıklandırıldığını anladım.
insanların karanlığını örtmek içinmiş. bu çılgınca çağ hızının amacı da zamana yetişmek değil, kendimizden kaçmakmış. her şeye rağmen güzellikler var. hala bir çiçekle konuşabilecek kadar güzel insanlar var. herkes belli bir yaşa gelince kendi tarafını seçiyor. herkes benzediği "kavim"le birlikte olmaya başlıyor. en büyük teselli bu bence. bir şekilde benzediğimiz insanlar giriyor hayatımıza ya kapıdan ya bacadan 😅 siz? |
Benzer içerikler
- korner tv
- etol fort kullananların yorumları
- evde iğne bulmak ne anlama gelir
- sahibinden dolandirildim paramı nasıl geri alabilirim
- direksiyon sınavında dideral ilaç kullanan kullananlar yorumları
- izafiyet teorisi nedir
- 5g nedir zararları
- sodyum iyon batarya
- penis nakli
- prompt mühendisliği nedir
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X