Şimdi Ara

Yaş 15 boy 1.72 kilo 80 Kaç kilo vermem lazım ve Boyum ne kadar uzar?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
2
Favori
4.224
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yaş o.p biliyorum.öncelikle boyum daha nekadar uzar?(tipik ergen sorusu ne yapalım)Göğus fazla abartılı degil normal ama göbek ve birazda kalça sorunu var.Sizce hangi spor en iyi olur?(yüzme diye düşünüyorum)
    baba:175
    Anne:165
    Dayı;196,187
    Amca:168
    Evet genetik max 180 olurum gibi ama sporla sizce daha
    nekadar uzar?

+Yaş 16 şuan 175im 1 senede 3cm atmışım.Hâlâ sakal çıkmadı ama

68 kg yim şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JesseBitchman -- 31 Ekim 2015; 20:13:32 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

15 Yaşında Kaç Kilo Olmalısınız ve Boyunuz Ne Kadar Uzar?

15 yaşındaki bireyler için ideal kilo aralığı, boy, cinsiyet ve vücut bileşimi gibi faktörlere bağlı olarak değişir. Genel olarak, 15 yaşındaki kızlar için {15 yaş kaç kilo olmalı} ideal kilo aralığı 45-55 kg iken, erkekler için 50-60 kg'dır.

Boy uzaması da genetik, beslenme ve genel sağlık gibi çeşitli faktörlerden etkilenir. Çoğu kişi 15 yaşında boy uzamasının çoğunu tamamlamıştır, ancak bazı kişiler 18 yaşına kadar uzamaya devam edebilir.

15 yaşında boyunuzun ne kadar uzayacağını kesin olarak tahmin etmek mümkün değildir, ancak aşağıdaki faktörler boy uzamasını etkileyebilir:

• Genetik: Ebeveynlerinizin boyu sizin boy uzamanıza önemli ölçüde katkıda bulunur.
    • Beslenme: Yeterli protein, kalsiyum ve D vitamini almak boy uzaması için gereklidir.
    • Uyku: Büyüme hormonu çoğunlukla uyku sırasında salgılanır, bu nedenle yeterli uyku almak boy uzamasına yardımcı olabilir.
    • Egzersiz: Düzenli egzersiz, özellikle yüzme ve basketbol gibi boy uzatan sporlar, boy uzamasını destekleyebilir.

Sağlıklı bir kiloyu korumak ve boyunuzun tam potansiyeline ulaşması için aşağıdaki ipuçlarını takip edebilirsiniz:

• Sağlıklı ve dengeli beslenin: Meyve, sebze, tam tahıllar ve yağsız proteinler açısından zengin bir diyet uygulayın.
    • Şekerli içecekler ve işlenmiş gıdalardan kaçının: Bunlar boş kaloriler içerir ve genel sağlığınıza zarar verebilir.
    • Düzenli egzersiz yapın: Haftanın çoğu günü en az 60 dakika orta yoğunlukta egzersiz yapmayı hedefleyin.
    • Yeterli uyku alın: 15 yaşındaki gençler için her gece 8-10 saat uyku önerilir.
    • Stresten kaçının: Stres büyüme hormonunun salınımını engelleyebilir.
    • Doktorunuza danışın: Boy uzaması veya kilo verme konusunda endişeleriniz varsa doktorunuza danışın.

Unutmayın, sağlıklı bir kiloyu korumak ve boyunuzun tam potansiyeline ulaşması zaman ve çaba gerektiren bir süreçtir. Sağlıklı alışkanlıkları benimseyerek ve doktorunuzun tavsiyelerine uyarak hedeflerinize ulaşabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Dayıların uzunmuş amcan kısaymış benimde öyle 171 de kaldım

• 10-15 kilo vermen lazım.Boyun da maximum 1.83 falan olur herhalde belli olmaz belki de 2cm uzayıp duracak bunu bilemeyiz sadece tahmin olur.Bizim sülalede uzun boy yok babam 1.77 benim boy 1.80 oldu.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aty.

10-15 kilo vermen lazım.Boyun da maximum 1.83 falan olur herhalde belli olmaz belki de 2cm uzayıp duracak bunu bilemeyiz sadece tahmin olur.Bizim sülalede uzun boy yok babam 1.77 benim boy 1.80 oldu.

Hocam birde endomorf olduğum için kilo almak vermek kolay benim için o sorun değil yanlız spor yaparak kilo vermek istiyorum mesela yüzme buna ideal midir?
    @Circassian81
    Hocam anne tarafı çerkes uzun hepsi erkeklerin baba kısmıda tam türk elmacık kemikli kısa boylu

• Kardes bende 15 yasindayim . Boyum 1, 73 kilo ise 73 ona gore ayarla

• 15 yaşında 1.72 80 kilo mu? Profesyonel bir çalışmanın eserisin dostum, basket oyna spora başla
  • Bence yüzme iyidir düzenli şekilde yaparsan meyvesini alırsın diye düşünüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.80 Boy İçin En İdeal Kilo ?
    14 yıl önce açıldı
    Boyum 1.90 olur mu ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: beyazçikolata

15 yaşında 1.72 80 kilo mu? Profesyonel bir çalışmanın eserisin dostum, basket oyna spora başla

Kesinlikle bu sene çok spor yapıcam.Bu arada abim benim yaşımda 1.80 civarıymış sinir oldum resmen şimdi 1,90 civarıdır heralde.

• belli olmaz o işler 3 sene basket voleybol oyna uzar boyun ama belki de hiç uzamaz bilemeyiz ki gaybı bilen Allahtır
  • quote:

Orijinalden alıntı: kuzeydakotalıdavid

belli olmaz o işler 3 sene basket voleybol oyna uzar boyun ama belki de hiç uzamaz bilemeyiz ki gaybı bilen Allahtır

Tabiki öyle ama ben ort kaç olurum diye tahmin istedim zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: JesseBitchman

quote:

Orijinalden alıntı: Aty.

10-15 kilo vermen lazım.Boyun da maximum 1.83 falan olur herhalde belli olmaz belki de 2cm uzayıp duracak bunu bilemeyiz sadece tahmin olur.Bizim sülalede uzun boy yok babam 1.77 benim boy 1.80 oldu.

Hocam birde endomorf olduğum için kilo almak vermek kolay benim için o sorun değil yanlız spor yaparak kilo vermek istiyorum mesela yüzme buna ideal midir?
    @Circassian81
    Hocam anne tarafı çerkes uzun hepsi erkeklerin baba kısmıda tam türk elmacık kemikli kısa boylu

Benimde tam tersi baba tarafı çerkes ve minyon anne tarafı manav ve uzun kalıplı

• quote:

Orijinalden alıntı: kuzeydakotalıdavid

ben 21 yaşındayım hala uzuyor kişiden kişiye değişir o durumlar.beslenmene dikkat et sporunu yap gerisini düşünme.

Aynen sigara içmem,sağlığı kotu etkileyen bağımlılığım yok düzenli beslenmiyorum ama çeki düzen vericem,spor yaparım az ama artık artırıcam gerisini zamanla görücez bu yaşlarında verdiği boy takıntısı var ne yapalım.kim 1.85 olmak istemezki mesela

• Peki boyundan memnun musun?Genellikle çerkesler beyaz tenli iri kıyım uzun boylu olurlar ama

• hacı ben 2 yılda 10cm uzadıydım, ayrıca senden de büyüktüm o zaman. uzarsın daha
  • quote:

Peki boyundan memnun musun?Genellikle çerkesler beyaz tenli iri kıyım uzun boylu olurlar ama

Değilim ama yapıcak bişe yok. Pederi geçemedim daha.

• quote:

Orijinalden alıntı: Circassian81

quote:

Peki boyundan memnun musun?Genellikle çerkesler beyaz tenli iri kıyım uzun boylu olurlar ama

Değilim ama yapıcak bişe yok. Pederi geçemedim daha.

171 tr de çok da kötü değil rusyada fln olsaydı onu düşün senbüyüme çağım tamamlandığında bodye başlamayı düşünüyorum

• benm yaş 14-15 (99 doğğumluyum) 179 boy 70-73 kilo nasıl yaşarsam ne yaparsam kilo verebilirim ? hergün spor yapamıyorum
  • 11 ocak 99 luyum boyum 180 den fazla kilo 75 ben de bile fazla var.
  • bende 12 yaşındayım boy 1.90 kilo 79 sarışınım
    herkes bana kurt der
  • boyum 186 hayvan gibiyim ufak tefek olmak en iyisi sakın benim gibi tam uzama çağındayken sütü fazla kaçırma acayip irileşirsin
    baba 175 anne 160 hayven gibi olduk bi bacak vaa 34 bi ayak vaa 455 ohaa
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.