Şimdi Ara

Yaris 1.0 Lpg yakıt tüketimi (edit = Yine 1depo:535km)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
0
Favori
4.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracı 1 ay önce aldm 2013 model. Lpg'yi 2.89'dan fulledim, 35 lt aldı. 160 km kadar Ankara ş.içi sonrasında Ankara-Çorum gittim geldim. Elmadağ yokuşu eskisi kadar dik olmasa da 60-70 km hızla çıkabildim, bagaj yarım dolu+4 kişi. Zaten yokuşa gelmeden lpg de bitti. 35 lt ile 473 km gittim.
    Elmadağ'a gelmeden 3.19dan milangazda fulledim, yine 35 lt aldı. Ankara ist yolu ağırlıklı (250 kmsi) yani uygun ekonomik hızlarda kullandım, bu sabah lpg'yi tam bitirdim ve yine 473 km yaptım.
    Bu araç 1 depo lpg ile 473 km gidiyor

Edit 1: Aracın yol bilgisayarı daima yüksek gösteriyor, hatta lpgyi baz alsam bile daha yüksek oluyor ancak depo hesabı ile 100 kmde daha az yakıyorum.

Edit 2: bakım ve yakıt tüketimi
    Aracın genel bakımını yaptırdım, irdiyum bujiler 100binde değişiyormuş onu da değiştirdim.
    Sarı motor arıza lambası yanıyordu bir de ayarsızlık vardı lpg'de; ort. yakıt lpg'ye aldığımda fazla gösteriyordu. Lpg filtrelerini değiştirdim, usta yolda ayar yaptı. Bilgisayarı kucağına alıp arabaya tek başına bindi gitti (quatro garaj, ankara şaşmaz). Neyse 25-30 km yol yaptm o gün ve akşamında arıza lambası yine yandı. Ama tekrar gitmedim, depoyu fulledim, bitene kadar ort tüketim ve km ölçümü yaptım
    34 lt lpg ile 535 km yol gittim (%80'i Ankara çevre yolu)

100 km'de 6,4 lt dolayında lpg tüketmiş oldum. Aracın ortalama yakıt göstergesi ise 5.3 lt. Gösterge sorunu düzeldi (sanrm fakir karışım yapmıyor artık)

Edit 3: Geçen hafta depoyu fullemiştim, bitene kadar bindim. 34 lt lpg ile yine 535 km yol yaptım. Müthiş bir ikili olduk, her depoda aynı km'yi yakalıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ned_Starkk -- 11 Ekim 2018; 19:56:01 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ülkece geldiğimiz hale bak! Başımızdakiler gemi gibi lüks araçları ile yakıt masrafını hiç düşünmeden seyahat ederken vatandaş fındık motorlu bit kadar araçlara mahkum edildi . Ülkenin gidişatından yakın zamanda LPG li araçların çok daha popüler hale geleceğini düşünüyorum . Hatta Hindistan olma yolunda ilerliyoruz diyebilirim

• o araba benzin'de bile çekmiyor lpg ve yükle illallah dedirmiştir... 1 sene zor dayandım sattım..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moueson

Ülkece geldiğimiz hale bak! Başımızdakiler gemi gibi lüks araçları ile yakıt masrafını hiç düşünmeden seyahat ederken vatandaş fındık motorlu bit kadar araçlara mahkum edildi . Ülkenin gidişatından yakın zamanda LPG li araçların çok daha popüler hale geleceğini düşünüyorum . Hatta Hindistan olma yolunda ilerliyoruz diyebilirim
    Moueson kardeş nadir olarak düzgün ve mantıklı yorum yapıyorsun. İşte böyle yorumlar yap canımızı ye. Ben hindistanda kötü olacağımız günlerin olabileceğini düşünüyorum. En azından onlarda mülteci adı altında ne yediği belirsiz hiçbir vasfı olmayan sığınmacılar yok....

• Aynı yollarda focusla 400-420 km gidiyordum, bunla 500ü geçerim, çekişi mühim değil artık. Hafta içş her gün çevre yolunu kullanacam, 100km/s gider gelirim. Yokuşu da 70 le çıkarım. 4-5 sene satmayı düşünmüyorum

• Bende de 2008 modeli var. 26 lt lpg ile sehiricinde 340-350km yapiyorum

• çok iyiymiş,park yeri sorunu yüzünden ileride yarise geçebilirim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Avensis 1.6 yakıt tüketimi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yarisin asıl ekonomik motoru 1.5 ama fiyatı yüksek maalesef. 1.33de çok ekonomik.

1.0 Turbo benzinli alıp benzinle beraber beynimi yakacağıma, atmosferik alır lpg ile kafa rahat binerim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi commandx -- 1 Eylül 2018; 20:1:57 >
  • 1000 cc motor ve lpg , Allah sabır versin.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoyanDervis

1000 cc motor ve lpg , Allah sabır versin.
    Önceki aracım 1.6 focus powershift

Manuel 1.0 motor yarise alıştm, a noktasından b noktasına çok iyi gidiyor, iş yerim 30 km çevre yolu, 110 yerine 90 la gitsem 3-4 dk farkeder.

• Yol bilgisayarı benim hesaptan daha yüksek gösteriyor genelde tersi olur araçlarda

• Edit: bakım ve yakıt tüketimi
    Aracın genel bakımını yaptırdım, irdiyum bujiler 100binde değişiyormuş onu da değiştirdim.
    Sarı motor arıza lambası yanıyordu bir de ayarsızlık vardı lpg'de; ort. yakıt lpg'ye aldığımda fazla gösteriyordu. Lpg filtrelerini değiştirdim, usta yolda ayar yaptı. Bilgisayarı kucağına alıp arabaya tek başına bindi gitti (quatro garaj, ankara şaşmaz). Neyse 25-30 km yol yaptm o gün ve akşamında arıza lambası yine yandı. Ama tekrar gitmedim, depoyu fulledim, bitene kadar ort tüketim ve km ölçümü yaptım
    34 lt lpg ile 535 km yol gittim (%80'i Ankara çevre yolu)

100 km'de 6,4 lt dolayında lpg tüketmiş oldum. Aracın ortalama yakıt göstergesi ise 5.3 lt. Gösterge sorunu düzeldi (sanrm fakir karışım yapmıyor artık)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mitsubishi attrage ile neredeyse aynı tüketimi yakalıyorum ve her seferinde mutlu oluyorum :)
  • 1 depo ile yine 535 km yaptım. Ortalama yakıtı da sıfırlamıyorum artık. 1200 km oldu, 5.2 gösteriyor, depoyla uyuşuyor.

• Neredeyse benim motorum kadar yakacak. Son depoda 115tl ye 650km gittim.

• quote:

Orijinalden alıntı: commandx

Neredeyse benim motorum kadar yakacak. Son depoda 115tl ye 650km gittim.

Aracı satın aldığım adam motor kadar az yakıyor demişti, hakikaten abartı değilmiş. Çekişi hızı çok iyi değil ama 1.6 focusla arada 5 dk. farkediyor 30 km yolda. Sabah 7.15te çıkıyorum 7.40'ta işteyim. 20 yerine 25 dakikada gidiyorum.

• bende de 1000 motor tüplü i10 var yakıt değerlerimiz hemen hemen aynı. Tavsiyem lpg ayarı için kablo alıp kendi ayarını kendin yapman. 3 ayda 7 bin km kendi ayarımla yol yaptım, hiç arıza ışığı yakmadı. Olması gekenden %4-5 zengin karışımda bırakıyorum arabayı kafam rahat oluyor. ltft değerim -7% -9% arasında oynuyor. Az önce fulledim yol bilgisayarı 4.9lt gösterirken 228km (5 günlük benzinden lpg ye geçiş süresi çıkarılmış ham lpgli kilometre) de 14.3lt lpg aldı, yaklaşık 6,27lt/100km ye denk geliyor. Ortalama hızım 32km/h
  • O arabanin kanada ortalama tuketim katologu ile 5.9L fabrika cikis verisi var, siz 5,3lt/100KM yakmissiniz.

Benzin 34.2MJ/L enerji yogunluguna sahip.

LPG enerji tablosuna bakilirsa, 26MJ/L enerji yogunluguna sahip.

en.wikipedia.org
    Energy density - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_density

Bu hesap ile LPG Litre bazinda 31.5% olarak daha fazla yakit harcamali Benzine kiyasla.

Bu durumda LPG ile tuketiminiz 6,97LT /100KM LPG civarinda olmali.

siz 6.3LT/100KM yaktiginizi soyluyorsunuz. Bu da 19% enerji cinsinden benzin LPG Enerji farki eder.

12% olmasi gereken degerden daha fakir oldugunu soyleyebilirim. Bu kosullar altinda genel olarak ekonomik bir surus yaparken (0.6Lt/100KM LPG) Az Fakir karisim etkilerini eger performansli kullaniyorsaniz uzun vadede gorebilirsiniz.

Anlik gordugunuz Uyari isigi da dusuk guc nedeniyle ani gaz tepkisinde yanmis olabilir. (ya da evvelden ecu'da kalmis olabilir)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 12 Ekim 2018; 8:43:25 >

• Ned_Starkk kullanıcısına yanıt
    Benim motor en az yakan motorlardan bu arada :) 250cc ve üzeri birçok motordan az yakar. Doğru demiş satan kişi.

İşe git gel performans çok da önemli değil bence, ekonomisi daha iyi. Benim aracın performansı da sizinki gibidir, dert etmiyorum. (1.5otm impreza)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.