Bildirim
YARIN TARİH SINAVIM VAR(LİSE 2 İLK SINAV)''Tarihçi'' nickli arkadaş gelsin
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
Bizim sinav zordu
_____________________________ -
Benimde yarın Tarih sınavım var.10.sınıfım.Sayfa 19'a kadar bizim.6 ekim falanda dahil önemi. _____________________________
-
İstanbul'un fethinin Türk tarihi açısından sonuçları, 2. Kosova Savaşı'nın sonuçları, Osmanlı'nın batıya doğru ilerleme nedenleri vs.
Bizde bunları sormuşlardı.
Ekleme: Bu arada ilklere de bakmanı öneririm. :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Silent Lucidity -- 20 Kasım 2011; 12:20:35 >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Wadjet
Benimde yarın Tarih sınavım var.10.sınıfım.Sayfa 19'a kadar bizim.6 ekim falanda dahil önemi.
Sayfa 19 mu? Oha.Senin yerinde olsam eşşek gibi çalışır ilk sınavdan yüksek alır keyfime bakardım._____________________________
-
Bende 10 um.67 aldım
_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: incii__
İstanbul'un fethinin Türk tarihi açısından sonuçları, 2. Kosova Savaşı'nın sonuçları, Osmanlı'nın batıya doğru ilerleme nedenleri vs.
İstanbul'un Fethi yok dostum.
Sorular için saol.
@azizserkan07 dostum ne sordu hoca biraz örnek versen.
Not:Sınav klasik, test değil._____________________________
-
Bir önceki mesajıma ekleme yapmıştım ama yine de yazayım tekrar. İlklere bakmanı öneririm. Bir de hangi bölümsün TM-MF? Bazı hocalar zorluk derecesini ona göre ayarlıyor. _____________________________ -
quote:
Bir önceki mesajıma ekleme yapmıştım ama yine de yazayım tekrar. İlklere bakmanı öneririm. Bir de hangi bölümsün TM-MF? Bazı hocalar zorluk derecesini ona göre ayarlıyor.
MF'yim.
İlklere bakacağım.Daha çok savaşlara mı bakayım?Yoksa Osmanlı'nın kuruluşuna mı?
Ankara, Niğbolu Savaşı, İstanbul Kuşatması, Varna Savaşı, 2. Kosova Savaşı, 1. Kosova Savaşı, Sırpsındığı Savaşı, Kırım'ın fethi, İtalya seferi, Venediklilerle yapılan antlaşma, İstanbul'un fethinden sonra Anadolu Türk siyasi birliğini sağlamak için yapılan faaliyetler, Anadolu siyasi birliğini sağlamak için yapılan faaliyetler, Karadeniz ve Akdeniz'in güvenliğini sağlamak için yapılan faaliyetlerden soru gelebilir.
İlk ordu düzenlemesi: Yaya ve Müsellemler > Orhan Bey
İlk divan: Orhan Bey
Yeniçeri Ocağı: 1. Murat(Edirne'de)
Devşirme Sistemi: 1. Murat
İlk beylerbeyliği: 1. Murat
Tımar sistemiyle ilgili soru gelebilir.
Gazanıyrum, bedergâh, bedesten, kapan, emin, muhtesip gibi terimler boşluk doldurma sorularında karşına çıkabilir.
Fetret döneminden sonra 1. Mehmet'in yaptığı şeyler de soru olarak gelebilir.
Bu kadar çok konu gözünü korkutmasın 2 saatte hepsini neden-sonuç ilişkisine bağlayabilirsin. Bir de kronoloji tabii ki. Olayları nedenleriyle ve sonuçlarıyla incelerken argoya kaçman işe yarayabilir.
Tarayıcım olsa taratır yollardım notları foruma ancak yok. :(
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi natrium -- 20 Kasım 2011; 12:35:42 >_____________________________
-
quote:
Orijinalden alıntı: Tylėr Durden
quote:
İstanbul'un Fethi yok dostum.
Sorular için saol.
@azizserkan07 dostum ne sordu hoca biraz örnek versen.
Not:Sınav klasik, test değil.
Bizimki test ti.33 soru.20 tanesi yorum sorusuydu.Ama klasik olduğu için nasıl sorar bilmem.
TM misin ?_____________________________
-
quote:
quote:
Bir önceki mesajıma ekleme yapmıştım ama yine de yazayım tekrar. İlklere bakmanı öneririm. Bir de hangi bölümsün TM-MF? Bazı hocalar zorluk derecesini ona göre ayarlıyor.
MF'yim.
İlklere bakacağım.Daha çok savaşlara mı bakayım?Yoksa Osmanlı'nın kuruluşuna mı?
Osmanlı'nın kuruluşunda pek bişey yok bence. Eğer sana göre önemli gelen yerler varsa bak tabi. Genelde sebep-sonuç-önem 3lüsünden çıkmaz hocalar.:)_____________________________
-
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: Wadjet
Benimde yarın Tarih sınavım var.10.sınıfım.Sayfa 19'a kadar bizim.6 ekim falanda dahil önemi.
Sayfa 19 mu? Oha.Senin yerinde olsam eşşek gibi çalışır ilk sınavdan yüksek alır keyfime bakardım.
Daha defteri,kitabı açmadım.Defterde birsürü şey var 6 Ekim önemi gibi onlarda dahil._____________________________
-
quote:
quote:
quote:
MF'yim.
Osmanlı'nın kuruluşunda pek bişey yok bence. Eğer sana göre önemli gelen yerler varsa bak tabi. Genelde sebep-sonuç-önem 3lüsünden çıkmaz hocalar.:)
Peki dostum saol.Zaten savaşları Neden-Savaş-Sonuç şeklinde yazdım.
@Wadjet bence başla şimdiden dostum.
o sayfaya kadar olan savaşların nedenleri sonuçları, osmanlının anadolu ve balkanlarda izlediği politikalar, istabulun fethi dahilse hazırlıklar, anadoluya ve dünyaya etkileri gibi.. _____________________________ -
tm yim geçen hafta sınav oldu 58 aldım şunlar çıktı;
istanbulun fethinin nedenleri snuçları(türk tarifi-dünya tarihi)
ankara savaşı sonuçları
tımar sistemi
iskan politikası
birde klasik boşluk doldurmalar_____________________________
Once,there was only dark.If you ask me,the light is winning -
@gungor96 ve Joey Tribbiani çok saolun beyler çok makbule geçti.
İstanbulun fethinin dini sebeplerini yaz diyecek %100. Buna çalış 10 puan garanti olsun. Büyük ihtimalle bir de İstanbulun fethinin sonuçlarını sorar. _____________________________ İmzanız kural dışıdır! || Uymanız gereken imza kurallarını okumak için tıklayınız. -
Başlıyacağım hocam tamamdır.Senin durum nasıl
Başlıyacağım hocam tamamdır.Senin durum nasıl
13:00'da başlıyorum.
@b437 2. sınav için not aldım dostum.İlk sınav İstabul'un Fethi yok.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quentın Tarantino -- 20 Kasım 2011; 12:45:21 >_____________________________
Benzer içerikler
- bir kadın sizi görmezden geliyorsa
- eve sanayi elektriği nasıl alınır
- furkan er boyu
- latince sayılar
- bozanın tadı nasıl
- dünyanın en büyük vinci
- yeşil nasim
- p**** video
- discord açılacak mı
- penis nakli
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler