Şimdi Ara

Yarın İstanbul'da Okullar Tatilmiş! Buyrun Tartışalım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Tartışma konusu açık. İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü hadi okulları tatil edelim. Yakında sevgililer gününe de tatil verirler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mamad -- 5 Ekim 2008; 19:51:47 >

• Yukarı...
  • İstiyorsan tutan yok. Gidebilirsin.
  • Anneler günü ve babalar günüde tatil olsun.Sonra sevgililer günü, dünya çevre günü, dünya kadınlar günü, dünya ohaşunabak günü, dünya okullarıntatilolduğugün günü falan filan vs......cıızrt...cıztrt...ERROR-ERROR
  • abazalar günü de olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ottoman_PoweR

İstiyorsan tutan yok. Gidebilirsin.

Ne yazık ki Ankara'dayım ve tatil benim için geçerli olamaz!
  • Neden gocunduğunu anladım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 84. 83. ve 82. dede tatil yaptılar . hatırlıyorum.
    fakat ondan önceki seneler yarım gündü diye hatırlıyorum ama yanlış hatırlıyor olabilirim..
  • Şuraya yazmadan önce biraz düşünseydin nedenini sen de bulurdun.
  • Artık bütün illerde böyle.
    İzmir'de de vardı.
  • Geçen sene de tatildi.
  • Çok çalışan bi milletiz zaten o nedenle tatili bizim kadar hak eden yok zaten. 9 gün bayram tatili verirler, bu tatilde bile millet yorulduğu için bir de düşman işgalinden kurtuluş için tatil verirler. Ama yetmez! Çünkü tatildeyken yorulmayı başaran tek millet biziz!
  • ulen üniversiteye çığ düşse tatil etmiyorlar
  • Etmesinler kardeşim. Valla 9 gün tatili duyunca saymadığım küfür kalmadı. 1 gün 1 gündür. Mümkün olan hergün iş yapılmalı. Durmadan erteliyoruz. Eğer bu halk bu tembelliğe alışmasaydı, şimdi şehitlere yas tutuyor olmazdık. Çünkü o şehitler şehit olmazdı.
  • Arkadaşım.Yarın törenler olacak.Öğrenciler görevli olacak.Bir takım yollar kapalı olacak.Sadece okullara tatil olacak.Senin mantığına göre 19 Mayıs Ve 23 Nisanı da tatil yapmayalım.

quote:

Tarih sahnesinde var olduğundan beri bağımsız yaşamış Türk Milleti, 1. Dünya Savaşı'nda müttefikleri yenilgiyi kabul edip savaştan çekilince yenilmiş sayıldı... İtilaf Devletleri donanmaları 30 Ekim 1918'de imzalanan Mondros Ateşkes Antlaşması'na dayanarak 13 Kasım 1918'de Haydarpaşa önlerine demirleyip İstanbul'a girdiler. Fiilen gerçekleşmiş olan işgal, 16 Mart 1920 günü resmi işgale dönüştü.

Türk'ün Son Başbuğu Gazi Mustafa Kemal Paşa, Adana treninden inip Haydarpaşa rıhtımına ayak bastığında düşman gemilerinin zafer bayrakları açmış şekilde toplarını sağa sola çevirerek İstanbul limanına girdiklerini, gayri Türk azınlıkların da sevinç çığlıklarıyla karşı sahilleri çınlattığını görünce, "Geldikleri gibi giderler" demişti.

Kurtuluş Savaşı'nın zaferle bitmesinden sonra Refet (Bele) Beğ komutasındaki bir Türk birliği İstanbul'a girdiyse de, işgali resmi olarak kaldıramadı.

18 Eylül 1923'de Batı Anadolu tamamen düşmanlardan temizlendi. Mudanya Ateşkes Antlaşması'yla İstanbul, Boğazlar Bölgesi ve Doğu Trakya kurtarıldı.

İmzalanan Lozan Barış Antlaşması gereğince de düşman askerleri altı hafta sonra İstanbul'dan ayrılacaklardı. 4 Ekim 1923 günü düzenlenen bir törenle Türk Bayrağı'nı selamlayarak şehirden ayrıldılar.

5 Ekim 1923'te şehrin Anadolu yakasına gelen Türk Ordusu, 6 Ekim 1923 günü coşkun bir bayram havası içinde, sevinç gözyaşları arasında ve çiçek yağmuru altında İstanbul'a girdi. Böylece 5 yıl kan ağlayan güzel İstanbul kurtulmuş oldu.

İstanbul'un Kurtuluşu'nun 80. yıldönümü Türk Milleti'ne kutlu olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Thoughtless -- 5 Ekim 2008; 20:07:53 >

• Bana bu ülke kimse tatili savunmasın. Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerine dikkat: "Beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz!"

Daha hala "bizim atalarımız şöyleydi hadi bunu kutlayalım".
  • quote:

Orjinalden alıntı: HeRo_MeRT

abazalar günü de olsun

ya bu çocuk beni hasta ediyo ya gülmekten ölüyorum lan
  • İzmir'de 9 Eylül tatildi..8'inde açıldı ertesi gün tatil oldu.
  • Bence İstanbul'un kurtuluşu da 1 hafta tatil olmalıydı..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mamad

Bana bu ülke kimse tatili savunmasın. Mustafa Kemal Atatürk'ün şu sözlerine dikkat: "Beni övme sözlerini bırakınız, gelecek için neler yapacağız onları söyleyiniz!"

Daha hala "bizim atalarımız şöyleydi hadi bunu kutlayalım".

+1
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.