Şimdi Ara

YARIN İŞ GÖRÜŞMESİNE GİDECEĞİM , YARDIM EDİN!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba , yaşım 18 , uzun zamandır web tasarım üzerine bir iş arıyordum. Dün buldum. Bir ön görüşme yaptık. Tasarımlarımı istediler haliyle , yolladım bugün cevap geldi "tasarımlar hoş , yarın gel detayları konuşalım" diye. Ben sadece tasarım yapıyorum , yani Photoshop'tan siteyi çiziyorum , kodcuya veriyorum , o da kodlayıp siteyi çalışır hale getiriyor , tek zorluğu her zaman insanın aklına fikir gelmiyor , hayalgücünü iyi kullanmak gerekiyor. Neyse Ofis güzel , yüksek bir binanın son katı olduğu için tüm şehir gözüküyor , ekip güzel , cumartesi-pazar tatil.

Detaylar dedikleri tabi ki maaş , yol , sigorta vs. , sizce ne kadar maaş istemeliyim , adamın karşısında rahat olmam gerektiğini , heyecanlanmamı , özgüvenimin tam olması gerektiğini vs. biliyorum. Başka önemli bilgiler verecek varsa yardımcı olursanız sevinirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 28 Ekim 2011; 23:51:22 >

• up
  • Valla kendinden emin ol, bildiklerini, tecrübelerini ve bu işe nasıl başladığını falan anlatabilirsin.

Maaş işine gelince sana neyin yeteceğini düşünüyosan o rakamın 100-200 lira üstünü söyle. Çünkü her zaman söylenen rakamı vermezler 1000 lira istiyosan 1100-1200 gibi bir rakam söyle mesela.
  • Tasarlayıp adamlara veriyorsun onlarda yapıyorlar hmm aslında rahat iş bulmuşsun gibime geliyor haliyle maaş'ı düşük olabilir çok fazla uçmadan birşeyler kafanda kur bence. Yapacağın işi anladım ama bu işte normalde ne kadar maaş istenmeli inan bende bilmiyorum.

Görüşmeye gittiğinde laflarından çok ellerin konuşmalı birşeyi anlatırken örneklendirmelisin hatta ufaktan web tasarımcılık varsa bir yandanda bunu bunu öğreniyorum ileride daha da yardımlarım dokunabilir gibisinden laflar sarfedebilirsin. mesela iki elini parmak uçlarınla birleştirip çene altı tarafında tutup konuştuğunda karşıdaki insana anlattığın şeyden emin olduğunu belli etmiş olursun vs.. biraz fazla uçmak istemiyorum beden dili dersini okuduğumdan dolayı hep abartılarım oluyor çünki.

Giyim kuşamına da dikkat et bilmemnerenin en üst katı heryer gözüküyor demişsin galiba güzel bir yere benziyor eğer şirket sağlam ise takım elbise gibi birşey giy bence ve küpe takma/sakallı gitme.

• 1200 TL maaş + ssk + yol + yemek + tam akbil
  • kendini bize nasıl anlatırsın diye sorduklarında;

"Kendimi tarif etmek, kendime sınır çizmek olur; kudretimin ise asla sınırı yoktur." diye cevap verdiğinde şirketi üzerine yapıyorlar.
  • ben görüşmeye giderken sadece giyimime dikkat ediyorum o kadar.Fazla takmıcaksın.Mesela ben kirli sakal olmadan gezmem.Görüşmeye gittiğimde bana ilk dediği sakallı gelmeseydiniz keşke.Bende bi zararı mı var dedim.Tabi böyle bişeyi beklemediğinden şok oldu.tamam dışarda bekleyin dedi sora işe aldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    YARIN ALACAĞIM YARDIM???
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • @DaY_WaLkeR. , teşekkürler hocam. Öğrenci olduğum için (AÖF okuyorum , haftasonu dershanem var , puanları yüksek tutup örgün eğitime geçmek istiyorum) bana şu dönemde asgari ücret yeterli gibime geliyor. 750 TL civarları desem iyi olur sanırım. Tek korkum asgari ücret aşağısında bir maaş önermesi. Zira benim yaptığım işi oradaki kodcu arkadaşta yapıyor. Ben onun işini hafifleteceğim. O sadece kodcu olacak ben ise sadece tasarımcı. Genelde piyasada kodcu 2000 alıyorsa , tasarımcı 1000-1500 alıyor ama burası çok büyük bir ofis değil , o yüzden asgari ücret civarları tutuyorum beklentilerimi. Ha 1000 TL derse...

@Amedra , teşekkür ederim hocam , rahat iş derken hocam zorluğu , fiziken bir zorluğu yok, sadece kafayı yormak , iyi düşünmek gerekiyor. Web tasarım ofisi olduğu için ön görüşmeye gittiğimde gördüm , herkes rahat takılıyor , kot , tişört , sakal , küpe vb. şekildeydi herkes. O ytüzden siyah gömlek , altına kot pantolon giymeyi düşünüyorum. Gömleği pantolonun içine sokacağım. Sakalsız çok kötü duruyorum , o yüzden mutlaka sakal olmak zorunda.

@dEathLy's , İnşallah dostum 2-3 sene sonra o tip maaşlı bir işim olur.

@papy0n , espri yapacak olursam bunu söylerim.

@kazuya19 , her türlü kirli sakal hocam.

• Son bir up.
  • ıyı ve olumsuz yonlerını sorabılırler 2 ıs ıcınde anlat orrenkler vererek anlatmaya calıs
    unutmadan kot pantolon gıymemeye calıs en azından gorusme ıcın dıkkate al bunu derım hayırlısı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karaçalı -- 29 Ekim 2011; 3:46:25 >
  • hocam rahatlık çok önemli. kendini oyna yeter. ne olmadığın şeylerden bahset, ne de suspus otur. kendin ol yeter.

kendimden biliyorum da tüm bunları o yüzden söyledim renktaş. yolun açık olsun
  • 600 tl ye çalışanları bulmaları zor değil
  • Gittim geldim. Rahat oldum , zaten iş sahibide rahat , esprili bir adamdı. Konuştuk baya.Pazartesi başlıyorum , sadece haftaiçi çalışılıyor , 1 ay deneme olarak çalışacağım , 1 ayın sonunda toplantı yapıp , devam veya tamam diyeceğiz. Çok hoşuma gitti açıkçası samimi bir yer. Giyime , saça , sakala karışan yok. İlk ay deneme için maaş 500 TL , sigorta ve yemek var. 2. ay artacak tabiki. Altıma kot , üstüme siyah gömlek ve siyah blazer giydim. Küpe taktım , sakallıydım. Bu kadar , hayırlısı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eyvallah -- 29 Ekim 2011; 16:26:33 >
  • oha 500lira cok az asgari ücret verin deseydin bari yasadışı iş yapılıyor. yaş kaç senin?
  • iyte de programcı olarak çalışıyorum (java), burdada kıyafet vs bakılmaz kafa dağıtmak için nette takılmak vs sorun değil küpe vs sorun değil önemli olan ne bildiğin hayal gücün yeteneklerindir benim önerim kendine güveniyorsan beklentilerini fazla düşük tutma ama ukalalıkta yapma sana kolay gelsin
  • Kardeşim öncelikle seni tebrik ederim her ne kadar iyi/kötü bir yer olsada 500 lirayla başlaman bile güzel. ilkten deneme olarak yaptıklarını varsayıyorum ilerde umarım o para artar. Zaten bilemiyorum yaptığın iş bana göre biraz kolay geliyor o nedenle az vermiş olabilirler ama genede güzel iş bu yaşa göre başarıların devamını dilerim.

Özel mesajdan çalıştığın yeri atabilirsen iyi olur merak ettim çünki
  • banada PM atarmısın SGK ya şikayet edeceğim.
  • Ne şikayeti , ne yasadışı işi beyler , ne saçmalıyorsunuz? Anlıyorum yardımcı olmak istiyorsunuz ama abartıyorsunuz. 1 ay deneme ayı. Adam 1 ay sonunda ya "devam" ya "tamam" diyecek bana. Devam derse sigorta başlatılacak , ve ücret haliyle artacak.

500 liraya çalışan adam devri mi kaldı Allah aşkınıza. Asgari ücretten aşağısını deneme olduğu için kabul ettim. 1 ay sonunda "devam ama maaş yine 500" derse (ki kesinlikle öyle bir adam değil) elbette karşı çıkacağım. 750 civarı istemeyi düşünüyorum. Dediğim gibi deneme ayı , adamı haklı buluyorum açıkçası. Neler yaptığımı , yapabileceğimi bilmiyor , 1000 TL verir de ben beklentileri altında iş yaparsam zararlı çıkan ben olurum bu sefer.
  • Hort gibi olmasın ama 1.ayin sonunda devam ettin mi merak ettim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amerikanvarisi -- 19 Ağustos 2016; 22:09:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.