Şimdi Ara

Yarın Final Sınavında Çıkacak Soru (Finans-Muhasebe) YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • USD Dolarına endeksli 10 yıl vadeli 1998 de çıkarılmış ve vadesi 2008 de dolan itibari değeri 1.000 USD olan yıllık %9 kupon ve vadesinde anapara ödemeli tahvili 2004 yılında kaç liraya satın alırdınız? (Faiz oranı %5‚3)

Bunun benzerinde bir soru çıkacak‚ bir türlü mantığını anlayamadım bu soruyu çözmenin.. Açıklayacak‚ yardım edebilecek biri varsa çok makbule geçer‚ yarın finans sınavımda çıkacak :)

• Bu ne yaw :d

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayseybi

Bu ne yaw :d

Hiç sorma hocam
  • Konuya calissana acip kardesim. Basit seyler bunlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meshhead

Konuya calissana acip kardesim. Basit seyler bunlar.

Bak hocam, konu anlatımlı olarak çalıştım ve malesef saatlerdir tam mantığını kavrayamadığım için konuyu sizlerle paylaştım, eğer bir yardımın dokunabilecekse esirgeme, yok bir bilgin yoksa lütfen laf yapma
  • Bu soru zor bi soru değil hocam formülü var şu an formülü hatırlıyamıyorumda rakamları formüle göre yerleştir

• quote:

Orijinalden alıntı: annoca

Bu soru zor bi soru değil hocam formülü var şu an formülü hatırlıyamıyorumda rakamları formüle göre yerleştir

Hocam BD = 90/(1+0,053) + 90/(1+0,053)^2 + 90/(1+0,053)^3 + 90/(1+0,053)^4 + 1090/(1+0,053)^5 = 1.158,87 USD

Olarak cevabı buluyoruz, fakat en son parantezden evvel neden 90 değilde 1090 yazıyoruz? buraya kadar anladım takıldığım nokta bu kaldı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hocam bunlar basit ya yapmayın, iş çıkışı bakarım

• Ben de ekonometri birinci sınıfım, seneye görecem galiba

• quote:

Orijinalden alıntı: bkaakco

Ben de ekonometri birinci sınıfım, seneye görecem galiba

Valla Allah yardım etsin hocam, benim lisansım İngilizce.. Üstüne MBA yapıyorum bana baya uzak finans, zorlanıyorum ister istemez
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.