Şimdi Ara

Yarın direksiyon sınavım var edit kaldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarın 8.20 - 8.55 arası direksiyon sınavım var.
    Stop ettirmekten çok korkuyorum. Taktik, ipucu strateji verir misiniz?

Araç pejo 206
    Edit
    2 duba arasına park yaparken aklım birbirine karıştı.
    Kaldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 9 Haziran 2018; 8:58:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gaza abanırsan asla stop etmez ama pati de attırma araca gözetmen dikizden kesebilir seni
  • Korkun varsa daha hazır değilsin demek ki.
  • Kemer takmıyosun, takarsan bırakırlar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Debriyajı çok iyi ayarla ayagını tamamen kaldırma kendini rahat hissedene kadar yeri gelince az daha git vitesi yükselt, ACELE ETME sakın arkadan kovalayan yok acele etme

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AC85C2B5A -- 4 Mart 2020; 3:34:43 >
  • Herşey çok iyi gidip, ilk ışıkta 3 kez stop ettirince bırakmışlardı beni.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    uyuyamadım yarın okul var
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • sana tavsiyem sınavdan daha erken gidip sınav alanında araçla bi gez bi kontrol et güzargahı falan heycanlanma sakın dubalarda park ederken sağ aynayı en asagıya almayı unutma yavas araba sür ben sınava girdigimde 2 ay önce yolda 30 km hız tabelası vardı ben 31-32 km hızla giderken yavas git diyordu hoca sen araba kullanırken seninle konusup dikkatini yola verip vermenmei kontrol ederler sakın yüzünü yoldan ayırma
  • zgrsmz Z kullanıcısına yanıt
    Hocam normalde yarım debriyaj yapıp gaza basıyorum.

10 kere derste hiç stop etmedi ama son yaptığımda anlamadığım şekilde stop etti.

Hiç debriyajı bırakmayayım mı?

• Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Kavrama noktası vardır debriyajın onu yakaladın mı sınavdan geçersin, acele etme rahat davran geç araç dizelse sadece debriyaj ile de kalkar bi vakit sonra gaza basıp stop ettirmeden kaldırırsın ama bayırda bu olmaz debeiyajın kavrama noktasını bulup gaza yüklenince rahat kalkar geçersin dert etme

• debriaj kavrama noktasını bilmiyorsan kavrama noktasında araç devir ibresi az sallanır aşağı dogru egilir fazla ibreyi eğdirirsen istop eder araba
  • uçamayanadam U kullanıcısına yanıt
    Kavrama noktasını anlayabiliyorum ama nedensiz bir şekilde son sürüşümde stop etti araç.

Doğru kaldırış şekli kavramaya gelince gaz vermek mi yoksa debriyajı yavaş yavaş bırakıp kavramaya gelinceye kadar yavaş yavaş aynı anda gaz vermek mi?

Araç pejo 206

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penanggalan -- 9 Haziran 2018; 0:22:32 >
  • Penanggalan kullanıcısına yanıt
    Kardeş bak bayırdasın bir ayagın debriyaja tam basılı diğer ayagın frende, ayagını yavaş yavaş debriyajdan çek araba titrer çok titremesin ama titremeye başladıgında ayagını frenden çekip direk gaza bas

• Senin sorunun doğru cevabı Şudur :

Korkuyorsan hazır değilsin demektir.
    Buradan alacağın kopyalarla sınavı geçersin ama, sonrasında trafikte tek başınasın.
    Heyecan veya korkudan yapacağın ciddi hatalar senin ve sevdiklerinin canına mal olabilir.
    İyice öğren pratik yap sonra gir sınava
    Beyin araba kullanmayı otomatik hale getirsin..
  • Kullan onu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Penanggalan

Kavrama noktasını anlayabiliyorum ama nedensiz bir şekilde son sürüşümde stop etti araç.

Doğru kaldırış şekli kavramaya gelince gaz vermek mi yoksa debriyajı yavaş yavaş bırakıp kavramaya gelinceye kadar yavaş yavaş aynı anda gaz vermek mi?

Araç pejo 206
    İşte onu sen arabanin motorunu dinleyerek kendin yapacaksin.

Motoru bir bebek gibi dinleyecen zorlaniyor mu zorlaniyorsa neden.

Motoru rahat ettirmeye calisip rahat ettirirsen sende artik tum araclari surebilir oldun demektir.

Motorun rahat etmesi nasildir.

Mesela gaz vermeden kaldiriyorsun debriyaji tabi kavramaya basmaya basladimi araba titremeye basliyor iste o anda motora kulak verir ayaginla da titresimi hissedersen motor diyorki ben yavastan stop etmeye dogru gidiyorum.

Stop etmemesi icin ne yapacan e tane aracin var biri debriyaj biri gaz tam o andan bahsediyorum.

Yani bir ayagin gazda biri debriyajda.

Eger titremeyi kesmek istiyorsan bunlardan birini veya 2 sine ayni anda birseyler yapacaksin.

Nasil mesela titriyor ve ilerlemek istiyorsun yapacagin sey bir miktar gaz vererek debriyaji yavasca kaldirmak olacak.

Bunu oyle yapmalisin ko iki hareketi ayni anda ve motor sesini dinleyerek yani yaptigin hareket sonucu motor titremesi azaldiysa dogru yapmissin demektir.yok artmis ve stop etmisse yapamamissin demektir.

Yani 2 pedal var birine basacan birinden ayagini cekecen bunu ayni anda yapip motoru dinleyerek en rahat kalkis ve ilerlemeyi yapacan.

Tek birini yap diyene aldirma mesela tirterken sen sadece gaza daha fazla basip debriyaji kaldirmasan balatayi yersin az az da ilerlersin ama hic saglikli ve normal bir surus olamaz.

2 sini ayni anda yapacaksin.

Ve yavasca yap.

• Debriyaj ayarlayıp kalkmaya çalışırsan stop ettirebilirsin bağırta bağırta kaldır garanti olsun zaten ne kadar Arabayı sürdün ki arabaya alışacaksın benim de bu ayın sonunda hoca bana böyle yap dedi bi kaç kere yaptım stop etti birinde sen kendi bildiğin gibi yap dedi biraz kullandıkça alışacaksın. Bağırt kaldır park olayı da hocaların taktikleri işe yarar onları dinle. Kolay gelsin

• Öncelikle sakin olun zaten ne yapacağınızı biliyorsunuz.
    eğer kalkışlarınızda sorun varsa Kalkışlarda bağırta bağırta kaldırın stop ettirmekten iyidir.
  • Araç dizelse ayağını hafif hafif kaldır denriyajdan kendi kalkıp hareket etmeye başlar, hareket etmeye başlayınca debriyajı hafifçe salarak gaza bas sonra devam et bu şekilde kalkışlarda.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abim Milli Eğitimde görevli hoca . Geçen sohbet ettik adaylar neden sınavı geçemedigi hakkında.

1-Kırmızı ışık ihlali.

2-iki defa stop ettirme.

3-Aniden şerit değişmek.

4- Takip mesafesi.

5-Kaput açıp sorular soracaklar.

Size tavsiyem oturun koltuğu,kemer takın ve aynaları ayarlayın.Arkadaşların yazdığı gibi motor sesini dinleyin ve araç titremeye başlarsa stop edecek demektir.Başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LENCER -- 9 Haziran 2018; 4:43:39 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.