Şimdi Ara

Yarın 9 temmuz internet kapatılacak mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
1.982
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar kimi basın organlarında okuduğuma göre 9 temmuz günü internet kapatılacakmış. Dünya genelini etkileyecekmiş. FBI kapattıracakmış. Bu haber hakkında ne gibi bir bilgiye sahipsiniz?

• İnterneti nasıl kapatıcaklar? Fişe takılı alet mi bu
  • Kaynak? Ayrıca fbi kim oluyorda böyle bir yetkisi var?
  • YAv bu kadar cahil olmayın F.B.I Amerikanın içişlerinde etkili olabilen yerel bir örgüttür kim oluyorda interneti kapatıyor.Ayrıca "internet" deyince nasıl birşey hayal ediyorsunuz bilmiyorum ama internet öyle birinin gelip "aha kapattım lan girin de göreyim" diyebileceği bir sistem değil.
  • Milyonlarca bilgisayarın hangi birini kapatacak?
  • Aklıma south park'ın bi bölümü geldi
  • FBI ya gerek yok ki. sağolsun tahsinin türk telekomunun bakır telleriyle internetim günde 100 kere kesiliyor.acaba hangi istihbarat örgütü bu işin içinde var ? kgb olmasın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • FBI'ın bir şey kapattığı yok. Bizim haber sitelerinin nasıl bir ingilizce çeviri yaptıklarını çok merak ediyorum. Bu durum sadece DNSChanger virüsü bulaşmış bilgisayarları etkileyecek merak etmeyin. Bilgisayarınızda DNSChanger virüsü yoksa, yarın da internete rahat rahat girersiniz.

Nasıl etkileyecek diye soruyorsanız da, şimdi bu DNSChanger virüsü bulaştıysa bilgisayarınıza,www.google.com yazdığınızda aslında Google'ın sunucularına değil de, sahte adreslere yönlendiriyor sizi bu virüs. Bu şekilde işliyor virüsün mantığı. Peki FBI yarın ne yapacak, bu DNSChanger'ın sahte adresleri yönlendirmek için kullandığı DNS serverlar var. FBI yarın bu kötü amaçlı kullanılan DNS serverları kapatacak. Fakat eğer bilgisayarınıza bu DNSChanger virüsü bulaştıysa, dolayısıyla internete giremeyeceksiniz. Bunu engellemek amacıyla da şimdiden uyarıyor FBI, virüsleri kaldırın yoksa internete giremeyeceksiniz diyor.

Bilgisayarınıza DNSChanger virüsünün bulaşıp bulaşmadığını öğrenmeniz için:http://dns-ok.us

Eğer yeşil ibare belirirse, bilgisayarınız temiz demektir. Kırmızı olursa, DNSChanger virüsü bilgisayarınıza bulaşmış demektir. Temizlemek için bir virüs programı edinin.

• allahım ya dunyanın en buyuk dnsleri nerde ABD'de , FBI nerde ABD'de, o dnsler kapatılırsa ne olur
    milyonlarca pc dns'siz kalır. elinizdeki dnsleri kontrol edin kacı ABD dışında
  • quote:

Orijinalden alıntı: worldwidewild

allahım ya dunyanın en buyuk dnsleri nerde ABD'de , FBI nerde ABD'de, o dnsler kapatılırsa ne olur
    milyonlarca pc dns'siz kalır. elinizdeki dnsleri kontrol edin kacı ABD dışında

FBI ABD içerisindeki DNS'leri kapatmayacak. Bakın, DNSChanger virüsünün kullandığı kendine ait DNS serverlarını kapatacak. Bu DNS serverlarının Google DNS ile vs. bağlantısı yok.
  • yarın kim haklı gorecegiz
  • cahil cahil konuşmayın internete birşey olacağı yok, sadece fbi lokal networkünde alınacak birkaç önlemi aptal medyamız internet kesilecek diye haber yaptı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • http://www.howmanyarethere.org/how-many-dns-servers-are-there-in-the-world/

buraya bakda gör

dunya dnslerinin nerdeyse TAMAMI abd'de

There are 18.5 million domain name system (DNS) servers as of 2011

There are 13 root servers in the world
    The A-root is the main DNS server
    Almost all root servers are located in the USA

dunyadaki BABA DNS serverların TAMAMI USA'de diyor. CAPISH, ben boşa konuşmam.
    USATODAY bile yarın net ya yok yada cok yavas diyor

ŞAH ve MAT (şanslıysak sen haklı olursun)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi worldwidewild -- 8 Temmuz 2012; 22:04:50 >

• quote:

http://www.howmanyarethere.org/how-many-dns-servers-are-there-in-the-world/

buraya bakda gör

Anlamadiginiz nokta sadece virusun bulastigi DNS sunucular kapatilacak, root serverlar kapanmayacak. Root DNS server ile normal DNS server arasinda fark vardir.

http://news.softpedia.com/news/Experts-Anonymous-Attacks-on-Root-DNS-Servers-Not-Plausible-253506.shtml

bu da onceden yapilacak bir saldirinin kabaca sonuclarini anlatan bir yazi.

Hic kusura bakmayin ama uc bes kici kirik hacker kirmasi Root DNS'lere bulasamaz. Virusu kendi dns sunucularina yonlendirmislerdir ve FBI bunlari kapatacagini soyluyor o yuzden virus bulasmis olanlar giremeyecek adam gibi bilgisayarinizi temizleyin diyorlar, diger arkadaslarinda dedigi gibi super zeki medyamizin tipik abartmasi.

Cok haber yapmak istiyorlarsa hukumet web sitelerinin hacklendigi haberlerine, TT'nin hackledigi haberlerine adam gibi mansetlerde yer versinler ve yonetici kesiminde bu olaydan haberdar olmasini saglasinlar. Sagdan soldan aldiklari kulaktan dolma bilgilerle haber yapilmaz kusura bakmasinlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Baelros

quote:

buraya bakda gör

Anlamadiginiz nokta sadece virusun bulastigi DNS sunucular kapatilacak, root serverlar kapanmayacak. Root DNS server ile normal DNS server arasinda fark vardir.

http://news.softpedia.com/news/Experts-Anonymous-Attacks-on-Root-DNS-Servers-Not-Plausible-253506.shtml

bu da onceden yapilacak bir saldirinin kabaca sonuclarini anlatan bir yazi.

Hic kusura bakmayin ama uc bes kici kirik hacker kirmasi Root DNS'lere bulasamaz. Virusu kendi dns sunucularina yonlendirmislerdir ve FBI bunlari kapatacagini soyluyor o yuzden virus bulasmis olanlar giremeyecek adam gibi bilgisayarinizi temizleyin diyorlar, diger arkadaslarinda dedigi gibi super zeki medyamizin tipik abartmasi.

Cok haber yapmak istiyorlarsa hukumet web sitelerinin hacklendigi haberlerine, TT'nin hackledigi haberlerine adam gibi mansetlerde yer versinler ve yonetici kesiminde bu olaydan haberdar olmasini saglasinlar. Sagdan soldan aldiklari kulaktan dolma bilgilerle haber yapilmaz kusura bakmasinlar.

@worldwidewild
    Yok arkadaş ben anlatamam ki. Yazımı düzgün okumadan bana bir şeyler kanıtlama uğraşındasınız. CAPISH felan bu tarz kelimeleri kullanmanıza gerek yok. Forumda beni tanıyan tanıyor. Ben size karşı bu tarz ters üslupla yaklaşmadım. Eğer dediklerime inanmıyorsanız, FBI'ın sitesinden detaylı olarak bilgi edinebilirsiniz.

• yarın olaa Hayrolaa
  • Haberlere çıktı bu modemi kapatcaklarmış yarın.
  • quote:

Haberlere çıktı bu modemi kapatcaklarmış yarın.

gg :D
  • Aslinda interneti bir gunlugune tamamen kullanilmaz duruma getirseler de bende evde bir guzel yatip dinlensem, ne email, ne rdp, ne musteriler hic biri olmasada kafa dinlesem biraz
  • quote:

buraya bakda gör

sen çok take down izlemişsin abisi, network hakkında hiçbir bilgin yok, ordan burdan bulduğun ingilizce yazıları translate ile çevirip ahkam kesiyorsun yemezler delikanlı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.