Şimdi Ara

Yargıtay AYM’nin Can Atalay Kararını Tanımadı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
167
Cevap
2
Favori
8.211
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
45 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu cümleleri yazdığın bilgisayarına el koyuyorum artık benim...

şimdi kim haklı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 10 Kasım 2023; 10:50:13 >
  • burada kim haklı kim haksız bilemem ama aym de benim gözümden şu mtv kararı sonrasında düştü....kafasına göre hükümet yanlısı kafasına göre hükümet karşıtı..biraz farklı kararlar vermeye başladılar..aym kararları kesindir ama şu tabirde son zamanlarda çuk oturdu..Süper temyiz mahkemesi..hatta kendini avrupa insan hakları mahkemesi gibi görmeye başladılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reko -- 10 Kasım 2023; 11:23:2 >
  • Yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum.

Anayasa Mahkemesi kararları kesindir ve itiraz edilemez doğru. Yargıtay bu karara uymak zorundadır.

Ama Yargıtay , Anayasa Mahkemesinin kararının da Anayasaya aykırı olduğunu söyeleyip kazan kaldırdı ve suç duyurusunda bulundu.

Çünkü Anayasa Mahkemesi de Anayasaya bağlıdır.

Yargıtayın isyan ettiği noktanın özünde Anayasa Madde 14 var.

Anayasa Madde 14:

Anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik Cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

Anayasa hükümlerinden hiçbiri, Devlete veya kişilere, Anayasayla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya Anayasada belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz.

Bu hükümlere aykırı faaliyette bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler, kanunla düzenlenir.

Can Atalay milletvekili seçildi diye "Anayasal düzeni bozmaktan" ceza alıp hüküm giymiş olmasına rağmen Anayasa Mahkemesi hak ihlali kararı verip tahliyesine karar verip yeniden yargılama talep ediyor.

Yargıtayda diyor ki Anayasa Madde 14 e ilgili bir suçtan ceza almış birini milletvekili seçildi diye dokunulmaz kılamazsın diyor.

O zaman dağa çıkan teröristlerde milletvekili seçilip meclise girsin.

Yargıtayın bu kararına karşı çıkan sözde Atatürkçü aslı Atatürk tüccarı arkadaşlar yıllarca hdpkknın mecliste olmasına isyan etmediler mi ?
    TİP den milletvekili olsa ne fark eder. Zihniyetleri belli bunların. Dhkpcililere terörist diyemem diyen mahluklar..

Hadi y-chp yi malumlar ele geçirdi ve içerden çökerttiler onu anladık vatandaşlar nerede.

Can Atalayında dokunulmazlığı kaldırılıp yeniden yargılanıp gene hapse girecek. Ama bu uzun bir süreç.

Ve HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ GEÇMİŞTEKİLER NASIL KAÇTIYSA BU ADAM DA KAÇACAK....

Ondan sonra araki bulasın. Sonra 10 kasımda insanlarımız Atatürke saygı duruşunda bulunsun. Atatürk mezarından kalkıp CHP yi göre kahrından bir daha ölür. Ne hale gelmişler bunlar diye.

• akp' li cenahtan bazıları ve mhp' li cenah anayasa mahkemesi' nin anayasa' nın 14. maddesini gözetmediğini ve geniş yorumladığını söylüyor. etrafınızda size bu konuda bir şey söyleyen olursa ona en hafif tabirle açıkça yalan söylediğini söyleyebilirsiniz.

buradaki tartışma ve bence bir gün hukuk bu ülkeye geri gelirse yargıtay üyelerinin başını ağrıtacak konu şu. 83/2' de anayasa 14' e atıf yapılıyor. diyor ki anayasa 14'te bulunan durumlar yasama dokunulmazlığının dışındadır.

anayasa 14' te şunu diyor “madde 14 – (değişik: 3/10/2001-4709/3 md.)

anayasada yer alan hak ve hürriyetlerden hiçbiri, devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü bozmayı ve insan haklarına dayanan demokratik ve lâik cumhuriyeti ortadan kaldırmayı amaçlayan faaliyetler biçiminde kullanılamaz.

anayasa hükümlerinden hiçbiri, devlete veya kişilere, anayasayla tanınan temel hak ve hürriyetlerin yok edilmesini veya anayasada belirtilenden daha geniş şekilde sınırlandırılmasını amaçlayan bir faaliyette bulunmayı mümkün kılacak şekilde yorumlanamaz.

bu hükümlere aykırı faaliyette bulunanlar hakkında uygulanacak müeyyideler, kanunla düzenlenir.”

buradaki kanunla düzenlenir ifadesi çok önemli. çünkü tck 309 ve devamına eklenecek bir maddeyle bu sorun çözülebilecekken, yıllardır bu konuda bir kanuni düzenleme yok. yani kasten yaralama suçu md 14 kapsamında düzenlenmediyse 309da düzenlenmemiştir. çünkü ceza yargılamasında kanunilik esastır.

anayasa 13' te diyor ki “temel hak ve hürriyetler, özlerine dokunulmaksızın yalnızca anayasanın ilgili maddelerinde belirtilen sebeplere bağlı olarak ve ancak kanunla sınırlanabilir. bu sınırlamalar, anayasanın sözüne ve ruhuna, demokratik toplum düzeninin ve lâik cumhuriyetin gereklerine ve ölçülülük ilkesine aykırı olamaz.”

şimdi yargıtay diyor ki anayasa' daki bu md 14te belirtilen suçları ben içtihatıma göre yorumlarım. anayasa mahkemesi de diyor ki hop hemşerim tbmm var. sen kanun koyucu değilsin. ben de değilim. öyle tck' daki herhangi bir maddeyi kafana göre ay 14' e sokamazsın. bunun yeri tbmm' dir. sen yetki gaspı yapıyorsun kendini kanun koyucu yerine koyuyorsun ve hak ihlali yapıyorsun.

yargıtay ne diyor peki. sen kendini kanun koyucu yerine koyuyorsun diyor. sen md 14ü yorumluyorsun diyor. halbuki md 14'te yorumlanacak bir şey yok. Çünkü o kısım da hangi suçların bu maddde kapsamında olduğuna ilişkin bir husus yok... tck' ya bir madde eklersin. dersin ki bu burada sayılan suçlar anayasa 14'te belirtilen suçlardandır. bu kadar. ama tbmm böyle bir düzenleme yapmamış. o zaman benim atıyorum bir siyasiyi yaralamam da m 14 kapsamında olabilir. ya da donanımhaberde cumhurbaşkanına hakaretim de bu kapsamda olabilir. çünkü aslında ben devlet başkanına hakaret ederek anayasada belirtilen ifade özgürlüğü hakkımı devletin bütünlüğünü bozmaya yönelik faaliyette kullanmışım diye yorumlanabilir ceza mahkemeleri tarafından. bu da tamamı ile yasama dokunulmazlığının kaldırılması anlamını taşır.

Özetle Hukuk'un en temel ilkelerinden kanunsuz ceza olmaz, suçun sadece kanun ile tanımlanabilme ve cezanın da kanun ile öngörülebilme ilkesine aykırılık var diyor

gelelim 309' a. her hakimin dosyalarda verebilecekleri kararlar tahdidi olarak sayılmıştır. mesela bir istinaf heyeti bozma kararı veremez. veya bir yerel mahkeme hakimi istinaf kararına ben direniyorum diyemez. çünkü verebilecekleri kararlar cmk' da bellidir. hukuk hakimleri için de hmk' da bellidir. yargıtay'ın önce bir kanun maddesi gösterip şu madde uyarınca ben uyulmama kararı verdim demesi gerekir. bunu demiyorsa eğer hürriyeti tahdit suçu oluşur. peki anayasa mahkemesi kararı herkes için bağlayıcı. sen anayasa' nın 83. maddesi de açık. karar kimin hakkında verildi. tbmm üyesi olması gereken can atalay hakkında. işte yargı' nın verdiği karar aslında yasama organının ilgasıdır. bu kapsamda hangi araç kullanılmaktadır. cebren infaz. işte bu yüzden ceza dairesi üyeleri açıkça 309 kapsamında yargılanmalılardır. bu suçta zamanaşımı yok.

belki 10 yıl belki 20 yıl sonra tıpki 80 darbesini yapanlar tıpkı 28 şubatı yapanlar gibi yargılanabilirler. peki bir insan bu duruma nasıl kendini düşürür. hiç mi düşünmez bu benim başıma gelir diye. düşünmez. çünkü bu kimseler hasbelkader hukuk fakültesi bitirmiş, siyasi bağlantıları sayesinde o makamlara gelmiş kimseler. o siyasi bağlantılarını aldığınız zaman bir hiçler. şu yazılan gerekçe bile bu mahkeme hakimlerinin eline düşen insanlara sabır dilememi icap ettiriyor. çok korkunç belki binlerce insan bu zihniyetle yargılanıp bunlardan adalet bekliyor.

velhasılı türkiye' nin hukuki zemine dönmesinin tek bir yolu var. hakimlik savcılık sınavında mülakatı kaldırıp sınavda kim başarılıysa onu almak. başka da bir çözümü yok bu işin.

yoksa bu gün be gün artan vasatlığa ve hukuk tanımazlığa maruz kalmaya devam edeceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-A7996B64B -- 10 Kasım 2023; 14:6:53 >

• bence anayasadaki kişisel hak ve özgürlük maddesi kaldırılsın sorun çözülür  

• Nike kullanıcısına yanıt

Zaten tek emirle içeri adam attırabildiğin demokratik ülke mi olur, demokrasi görünümlü otokrasi var bizde.

Demokrasi sadece seçme seçilme hakkından ibaret birşey değildir.

• Sinirli ve Süratli kullanıcısına yanıt

Reis şaşırtmadı hocam:

https://tr.euronews.com/2023/11/10/yuksek-yargidaki-can-atalay-krizinde-erdogandan-yargitaya-destek-chp-ve-barolar-sokakta

Yargıtay'a destek verdi. Haddini aşmış demesi zaten zordu.

• programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yok ben bilerek sordum. Reyis tersleseydi optimistin alacağı tavrı merak ediyordum. Ama terslese ne zort olacaktı ya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

kendi partisinden milletvekili seçilen fetöcü teröristlerin yurtdışına kaçmasından kendi yönettiği meclisi sorumlu tutarken, üyelerini kendi atadığı anayasa mahkemesinden kendi verdiği yetkilerin geri alınması talebine nasıl geldi, on kere okudum hece hece okudum yakalayamadım.

• Kesinlikle doğru bir bakış açısı. Gel de bunu partizanlara anlat hocam.

Biricik ekosistemleri çökmesin diye ülkenin içine etmeye devam ediyorlar.

• İl teber İ kullanıcısına yanıt

Yani ozetle isimize nasil gelirse oyle davraniriz, kimin hakli kimin haksiz olduguna rte karar verir diyorsun.

Bari durustce bunu soyleyin. Her seferinde rteyi ve akpyi savunmak icin cabalayip sacmaliyorsunuz cunku.

• MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter:

“AYM'yi ya kapatacağız ya da yeniden yapılandıracağız”

Yargıtayın MHP elinde olduğu gün yüzüne çıktı. Beyfendiler kapatılmasını ya da yeniden yapılanmasını(kendilerine bağlanmasını) istiyorlar.

Ellerine geçirdikleri hukuk sistemini kullanıp kendilerine bağlı mafyaları, baronları koruyorlardı. Demek ki tayyiple anlaşmaları buymuş. Bakanlık koltuk vs istemeyip sadece yargıyı istiyorlarmış işlerinin görülmesi için. Karşılıklı kötü ve iğrenç çıkarlar. Yazık bu ülkeye ve bu ülke için şehit olanlara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

Yav sıkıysa bir denesinler. Arkalarında %80 halk desteği falan yok, sıkıysa denesinler.

• Bu ülkede hiç bir zaman adalet olmadı rte den öncede darbeci genarallerin askerin ağzına bakıyordu yargı, en azından bu hali daha sivil.

Dünayanın çoğu yerindede çok yok zaten bal kabağı gibi siyasi parasal.

Chp geçsin o yönetsin biraz yargıyı, demokrasi hala çalışıyor ülkede buyrun adam olun, iktidar olun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Kasım 2023; 19:26:51 >
  • felsefesever kullanıcısına yanıt
    Ülkenin %52’si anayasanın ne olduğunu ne işe yaradığını bile bilmiyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Simdi de savunman bu mu? O zaman akpden oncesi icin niye devamli laf ediyorsunuz, yeni turkiye falan diyorsunuz.

Isinize gelirse akp ulkeyi super yapti, cok degistirdi isinize gelmeyince eskiden de vardi elestirmeyin bizi.

Simdi bunu savunan senin gibi partizanlar gelecekte en ufak yargiya mudahale fikrinde bile linc edeceksiniz. Cunku tek derdiniz bayildiginiz zihniyetin cikari.

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

abd demokratların yargıçları ayrı ,cumhuriyetçilerin ayrıdır abd de bile tam yok siyasi trump poposunu yırtıyor bu konuda sizin gibi ülkede adalet yok diye 

demokrasiyle başa geçen yargıda düdüğü öttürüyor bağımsız yargı olayı zırvadır.

türkiyenin ekonomik olayı yargı değil sadık uşaklıktan ve emirkulluğundan sıyrılmasıdır.

arabistanda dubaide katarda yargı, demokrasi ve laiklik fışkırıyor zaten dimi? nedemezsiniz.

Ekonomide önemli olan uşaklık kalitendir yargı hukuk zırva sopa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Kasım 2023; 19:39:33 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt

Peki o zaman eski gunler icin niye bu yuzden atip tuttuyorsunuz? Yapmiyoruz diye yalan soylemeden, su sebepten diyebilir misin bana?

Evet, cok siyirildik avrupanin dedigini yapmaktan, baksana ulkede tek bir multeci yok. 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi captain_turkiye -- 10 Kasım 2023; 19:38:28 >
  • captain_turkiye kullanıcısına yanıt

Yoo akp yöentimi 2016 gayet gayet sadık nato abd emirkuluydu evet o kara kaşına kara gözünemi ekonomi iyi sanıyordunuz, tl değerliydi sanıyordunuz?

İdeolojilerle hiç alakası yok onlar senin hizmet kalitene bakar kemalmi varmış rtemi varmış başta pek umurlarında bile değil sağ sol penaltı gol hizmet kalitende düşüklükmü oldu tepene vurup indirirler 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 10 Kasım 2023; 19:54:27 >
  • 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.