Şimdi Ara

yardımınıza ihtiyacım var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
1
Favori
3.741
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • beyler biraz karışık olucak ama forum üstadları bilgi ve yardımda bulunursa çok makbule geçicektir. uydu anteni alacağım ama kafamı kurcalayan sorular var. birde aradığım kriterlerde uydu alıcısı varmı

kriterlerim

full hd,otomatik yazılım güncelleme-türkçe menu-servis ve desteği olan bir marka-yayınları çözen şifrelerini kıran bir alıcı-hdmi vb bağlantılar,usb wifi vb..

sorularım ise şunlar

biss nedir mesela. birde biss kırmak diye bişey var. sanırım kanallar şifre koyuyo ve bu şifre kırılıyo doğrumuyum ? peki cihazlar biss kırma işini otomatikmi yapıyo.. yani alsam 2-3 sene sonrada kıracakmı bisi. yoksa forumda harıl harıl biss mi arayacağım.

hd yayın yapan uydu alıcısı istiyorum. ama mesela d smart-dijitürk hd kanallarını çözermi.. yoksa yine paramı ödeyeceğiz.. d smart-dijitürk haricinde hd yayın yapan ulusal-uluslar arası yayınları izleyebilirmiyim ?

otomatik güncelleme ve tarama olurmu tek tek frekans listesimi bulacağım.

aldığım uydu alıcısını bi kez kurup tarayıp kanalları bulmak ve izlemek istiyorum her gün kanal silinmesi tek tek elle frekans ekleme gibi şeylerle uğraşmak istemiyorum böyle sistematik bir sistem varmı ?

internet (wifi) üzerinden güncelleme yapan bir uydu alıcısı..

mesela atlanta,hitbird,türksat nedir. farkları nelerdir

diye uzar gider. yardımlarınızı bekliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 7 Mart 2013; 15:53:07 >

Orijinalden alıntı: kerimcem

arkadaşım sen bayya ozellikli bir uydu alıcı istiyon fiyat aralığın nedir?

abi bi kez alcam zaten.. ama ben adam gibi bişey istiyorum . şamp. ligi maçlarını d smart aldı şifre koyuyo. ama yurt dışında tv ler yayınlıyo. az tv mesela. onlarda koyuyo ama bazı cihazlar onu kırıyo mesela =?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mart 2013; 16:52:58 >

sen çok acemisin o kırma işlemini zaten zorlanırsın sen en iyisi gmaster 1050 uydu al +dsmart modül al maxi paket al...izle...600 tl bulur...
    diğerlerinde çok zorlanırsın...
    zaten yurtdışı kanalrrı izlemen için 1 çanak değil 1 çok çanak diktirmen lazım + server alman lazım kısaca çok acemi işi değil.....

acemi olduğum doğrudur.. ama türk uyduları az tv tarzı yabancı bilindik kanalları veriyo. 2. si tanıdığım bi kaç kişi dandik 200 liralık uyduya versiyon attırdım bazı kanalları çözüyo dedi.. mesela gs shchalke maçı şifreliydi. ama az tv verdi. herif izledi o uyduyla.. hani bilmişlik taslamakdansa daha geniş bakabilmek mantıklıdır

Orijinalden alıntı: vforfreedom

quote:

sen çok acemisin o kırma işlemini zaten zorlanırsın sen en iyisi gmaster 1050 uydu al +dsmart modül al maxi paket al...izle...600 tl bulur...
    diğerlerinde çok zorlanırsın...
    zaten yurtdışı kanalrrı izlemen için 1 çanak değil 1 çok çanak diktirmen lazım + server alman lazım kısaca çok acemi işi değil.....

acemi olduğum doğrudur.. ama türk uyduları az tv tarzı yabancı bilindik kanalları veriyo. 2. si tanıdığım bi kaç kişi dandik 200 liralık uyduya versiyon attırdım bazı kanalları çözüyo dedi.. mesela gs shchalke maçı şifreliydi. ama az tv verdi. herif izledi o uyduyla.. hani bilmişlik taslamakdansa daha geniş bakabilmek mantıklıdır

sen bi uyducuya git en iyisi karaköy daha uygun yapar server +uydu+çanaklar(hotbrid v.s) komplike bir paket al kurdur tek tek yaparsan başın ağrır zaten....ali chipli cihaz almamaya bak görüntü kalitesi kötü çünkü...dreambox ayarlattır kurdur... o dediğin 200 tşlil cihazlar çamur gibi görüntü veriyo serverlarıda sorunlu zaten..senin ayarlayabilceğin tek tek yapabilceğin bişey değil çünkü..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mart 2013; 17:00:21 >

• quote:

sen bi uyducuya git en iyisi karaköy daha uygun yapar server +uydu+çanaklar(hotbrid v.s) komplike bir paket al kurdur tek tek yaparsan başın ağrır zaten....ali chipli cihaz almamaya bak görüntü kalitesi kötü çünkü...dreambox ayarlattır kurdur... o dediğin 200 tşlil cihazlar çamur gibi görüntü veriyo serverlarıda sorunlu zaten..

ali chip i bi türlü anlayamadım. dreambox yada atlanta düşünüyorum bende.. hotbird vb şeyler ne bi anlasam.. arkadaş dediğin gibi acemiyim ve bi ... bilmiyorum rezillik ya
    Daha Fazla Göster
  • süper ve güncelleme gerektiren bir uydu alıcısı almana gerek yok.mesela ben trimax tr-444 aldım geçenlerde otomatik biss güncellemeli ama bildiğimiz kanalları güncelliyor ntv spor trt vs ama az tv güncellemiyor.çok kolay bir biss girişi var kanal üzerinde info tuşuna basıp internette kolayca bulabildiğin biss giriyorsun o kadar.az tv idman tv gibi kanalları ben bu şekilde izlemekteyim şuan.bu arada biss key i bir kere giriuyorsun bir daha ellemene gerek yok.bu arada görüntüyü hd ye çevirdiğini söylemekte alet ama bunu ne kadar başarabildiğini bilmiyorum.kanallar gayet güzel ve canlı kanal geçişleri çok hızlı.bunun dışında zaten uydumuzda süper hd kanallarda yok lcd yada ledin ne kadar iyi olursa olsun o kadarda mükemmel değil yayınlar.yani illa hd alıp fazladan bir ton para vermene gerek yok.söylediğim alıcı mini ve 40 50 lira civarı bir mebla. umarım yardımcı olabilmişimdir.

quote:

sen bi uyducuya git en iyisi karaköy daha uygun yapar server +uydu+çanaklar(hotbrid v.s) komplike bir paket al kurdur tek tek yaparsan başın ağrır zaten....ali chipli cihaz almamaya bak görüntü kalitesi kötü çünkü...dreambox ayarlattır kurdur... o dediğin 200 tşlil cihazlar çamur gibi görüntü veriyo serverlarıda sorunlu zaten..

ali chip i bi türlü anlayamadım. dreambox yada atlanta düşünüyorum bende.. hotbird vb şeyler ne bi anlasam.. arkadaş dediğin gibi acemiyim ve bi ... bilmiyorum rezillik ya

ikisinden birini al ama dreambox derim server olayı daha akıcı! dediğim gibi bir uyducuya git bilinen tanınmış şunu şunu istiyorum de fiyat çıkarılır 600-800 tl masrafın olur gibi...yani senin sitediğin olay basit bir uydu alıcı işi değil sen yabancı kannalrıda kırmak ve izlemek istiyosun o masraflı...yoksa al 150tl bir neta turksatı izle..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mart 2013; 17:08:46 >

• bu arada sorduğun isimler uydu isimleri çanağını nereye çevirirsen o uyduyu yada uyduları izlersin.çanak sayına ve lnb adedine göre uydu sayısını dolayısıyla kanal sayısını arttırabilirsin.

Orijinalden alıntı: twitergit

süper ve güncelleme gerektiren bir uydu alıcısı almana gerek yok.mesela ben trimax tr-444 aldım geçenlerde otomatik biss güncellemeli ama bildiğimiz kanalları güncelliyor ntv spor trt vs ama az tv güncellemiyor.çok kolay bir biss girişi var kanal üzerinde info tuşuna basıp internette kolayca bulabildiğin biss giriyorsun o kadar.az tv idman tv gibi kanalları ben bu şekilde izlemekteyim şuan.bu arada biss key i bir kere giriuyorsun bir daha ellemene gerek yok.bu arada görüntüyü hd ye çevirdiğini söylemekte alet ama bunu ne kadar başarabildiğini bilmiyorum.kanallar gayet güzel ve canlı kanal geçişleri çok hızlı.bunun dışında zaten uydumuzda süper hd kanallarda yok lcd yada ledin ne kadar iyi olursa olsun o kadarda mükemmel değil yayınlar.yani illa hd alıp fazladan bir ton para vermene gerek yok.söylediğim alıcı mini ve 40 50 lira civarı bir mebla. umarım yardımcı olabilmişimdir.

quote:

ikisinden birini al ama dreambox derim server olayı daha akıcı! dediğim gibi bir uyducuya git bilinen tanınmış şunu şunu istiyorum de fiyat çıkarılır 600-800 tl masrafın olur gibi...yani senin sitediğin olay basit bir uydu alıcı işi değil sen yabancı kannalrıda kırmak ve izlemek istiyosun o masraflı...yoksa al 150tl bir neta turksatı izle..

az tv idman tv kanallarda biss güncellemiyosa nasıl çözücez bu sorunu. kim kırıcak onların bis ini yada nerden bulcaz. her gün mü gircez biss i mesela.

birde server tam olarak ne işe yarar.

hd yayın yapan kanallarda dahilmi bu kötü görüntüye ?

quote:

bu arada sorduğun isimler uydu isimleri çanağını nereye çevirirsen o uyduyu yada uyduları izlersin.çanak sayına ve lnb adedine göre uydu sayısını dolayısıyla kanal sayısını arttırabilirsin.

farkı nedir hitbird ün herhangi bir yabancı uydudan.

ve diyelim ben sadece türkiyedeki kanalları izleyeceğim.. türkiye uydularında bulunan yabancı kanallarda dahil.. sadece s smart hd için para vereceğim diyelim. buna ne dersiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E017C29F7 -- 7 Mart 2013; 17:13:07 >

• derdin az tv idman tv se sadece o bissle çözülür ...biss key girme basittir öğrenirisn...150 tlik bir uydu alıcı lman yeterli..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mart 2013; 17:18:57 >

derdin az tv idman tv se sadece o bissle çözülür ...biss key girme basittir öğrenirisn...150 tlik bir uydu alıcı lman yeterli..

2 adet kanallar sınırlandırmıyorum tabiki : ) az tv idman tv gibi d smart yada ne biliyim türksat platformlarındada var olan kanalları biss girdiği an izleyebilmek..

yoksa taa fransada fransızca yayın yapan kanalı ne yapıyım abi.. bilindik kanallar vardır ya hani bizim maçları veren. onları istiyorum az,idman,ictimai tv gibi gibi gibi.. vb..

hd yüksek kaliteli ve sd yayınıda iyi olan bir uydu alıcısı.. usb ve wifi da olan... pc ye bağlayabileceğim. sistem ve yazılım güncellemesini wifi ile yada usb den yapabileceğim bi alıcı : )

quote:

derdin az tv idman tv se sadece o bissle çözülür ...biss key girme basittir öğrenirisn...150 tlik bir uydu alıcı lman yeterli..

2 adet kanallar sınırlandırmıyorum tabiki : ) az tv idman tv gibi d smart yada ne biliyim türksat platformlarındada var olan kanalları biss girdiği an izleyebilmek..

yoksa taa fransada fransızca yayın yapan kanalı ne yapıyım abi.. bilindik kanallar vardır ya hani bizim maçları veren. onları istiyorum az,idman,ictimai tv gibi gibi gibi.. vb..

hd yüksek kaliteli ve sd yayınıda iyi olan bir uydu alıcısı.. usb ve wifi da olan... pc ye bağlayabileceğim. sistem ve yazılım güncellemesini wifi ile yada usb den yapabileceğim bi alıcı : )

tamam sen al neta 6400 görüntü kalitesi süper hd-sd sana yeter bissler girili zaten fatih beyden al yeni seriden..150 tl... usb le güncelleme var..bisside var..
    wifi dersen çok üst seviye pahalı cihazlardır..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 7 Mart 2013; 17:24:23 >

• farkları sadece farklı kanalları veriyor olmaları.türk kanallarını izleyeceksen balkona çıkığ baktıgında çanakların dönük olduğu yönde çanağını çevirmen yeterlidir turksat ı görüyor çünkü %99 u.bunun dışında biss girmek çok kolay dediğim gibi bir tuşa basıp 16 tane kod giriceksin okadar.örnek olarak

az tc 1234560065432100 dır. idaman tv de 3453450034534500 ve bir defa girersin.

bunun dışında hd kanllara gelecek olursak çok iyi değil hd kanllarımız bu yüzden gereksiz oldugunu düşünüyorum ben hd uydu alıcısının.tabi bu benim mütevazi fikrim aksini iddaa edende olabilir.d smart yada digitürk tarzı kanalları izlemek istersen mecbur onlardan almak zorundasın herhangibir uydu alıp kanalı parayla satın alamıyorsun diye biliyorum ben.bunun dışında dediğim cihaz çanak kablo uydu dahil 110 a aldım ben ve çok memnunum buna kurulumuda eklersen en fazla 130 ederki makul bir fiyattır.gidipde 200 300 500 liralara uydu alıcısı almamanı tavsiye ederim şahsen.tabi karar yine senin.

• quote:

farkları sadece farklı kanalları veriyor olmaları.türk kanallarını izleyeceksen balkona çıkığ baktıgında çanakların dönük olduğu yönde çanağını çevirmen yeterlidir turksat ı görüyor çünkü %99 u.bunun dışında biss girmek çok kolay dediğim gibi bir tuşa basıp 16 tane kod giriceksin okadar.örnek olarak

az tc 1234560065432100 dır. idaman tv de 3453450034534500 ve bir defa girersin.

bunun dışında hd kanllara gelecek olursak çok iyi değil hd kanllarımız bu yüzden gereksiz oldugunu düşünüyorum ben hd uydu alıcısının.tabi bu benim mütevazi fikrim aksini iddaa edende olabilir.d smart yada digitürk tarzı kanalları izlemek istersen mecbur onlardan almak zorundasın herhangibir uydu alıp kanalı parayla satın alamıyorsun diye biliyorum ben.bunun dışında dediğim cihaz çanak kablo uydu dahil 110 a aldım ben ve çok memnunum buna kurulumuda eklersen en fazla 130 ederki makul bir fiyattır.gidipde 200 300 500 liralara uydu alıcısı almamanı tavsiye ederim şahsen.tabi karar yine senin.

mevcut merkezi sistemimiz var.. ben d smart taktım mesela.. sanırım herkez farklı bişey takıyor.. onu takabiliyosam alcağım uyduyuda takabilirim heralde ?

millet diji ve d smartın hd sini beğenmiş ama..

• quote:

süper ve güncelleme gerektiren bir uydu alıcısı almana gerek yok.mesela ben trimax tr-444 aldım geçenlerde otomatik biss güncellemeli ama bildiğimiz kanalları güncelliyor ntv spor trt vs ama az tv güncellemiyor.çok kolay bir biss girişi var kanal üzerinde info tuşuna basıp internette kolayca bulabildiğin biss giriyorsun o kadar.az tv idman tv gibi kanalları ben bu şekilde izlemekteyim şuan.bu arada biss key i bir kere giriuyorsun bir daha ellemene gerek yok.bu arada görüntüyü hd ye çevirdiğini söylemekte alet ama bunu ne kadar başarabildiğini bilmiyorum.kanallar gayet güzel ve canlı kanal geçişleri çok hızlı.bunun dışında zaten uydumuzda süper hd kanallarda yok lcd yada ledin ne kadar iyi olursa olsun o kadarda mükemmel değil yayınlar.yani illa hd alıp fazladan bir ton para vermene gerek yok.söylediğim alıcı mini ve 40 50 lira civarı bir mebla. umarım yardımcı olabilmişimdir.

Bu konuda sende acemiden ötesi biss şifreler sabittir bir çok kanal biss şifre değiştirmezken aztv ve idman tv seyrekte olsa şifreleri değiştirir auto şifre çözen cihaz yoktur var olduğunu idda eden varsa buyursun yazışalım.Dostlarım sadece platformların modülleri şifre değiştirirler buda cihaz yapmaz modüller yapar.25 tl cihazda biss varsa ondada elle şifrelerini girdinmi açar sizler ulaşılmakta birbirinizle s...k yarıştırmayın altı üstü cihazdan bilgisayar olmasını istiyorsunuz alın bilgisayar oturun istediğiniz maçı seyredin ama internet sınırsız olmalı....600 tl cihazdan beklentilerinizde uzay cihaz istiyorsunuz yani sonsuzluğu sizler bunlarla uğraşmayın.KİTAP OKUYUN VE BELGESEL SEYREDİN vatana hayırlı işler ile meşgul olun benim gibi okudum ve bilgilerimi sizlerle paylaşıyorum....

• kimse kimseyle sidik yarıştırdığı yok havanız yada hırsınız kime bilemedim.benimle alakalı değildir umarım.otomatik biss li uydu alıcıları sadece bilindik kanalları çözmektedir ukarıda belirttiğim gibi.az tv ve idaman tv gibi kanallara şifrelerini değiştirmedikleri sürece bir kez biss girilmesi yeterlidir.

bu arada merkezi sisteme tabikide istediğiniz uydu alıcısını takabilirsiniz.benim gördüğüm duyduğum ve izlenimlerim hd kanallarımızın iyi olmadığı yönünde buı yüzden hd uydu alıcısına çok para vermek makul değil.dediğim gibi 40 ila 60 lira arası biss girilebilen yada otomatik biss oldugunu söyleyen uydu alıcıları sizin isteklerinizi karşılayacaktır.

kimse kimseyle sidik yarıştırdığı yok havanız yada hırsınız kime bilemedim.benimle alakalı değildir umarım.otomatik biss li uydu alıcıları sadece bilindik kanalları çözmektedir ukarıda belirttiğim gibi.az tv ve idaman tv gibi kanallara şifrelerini değiştirmedikleri sürece bir kez biss girilmesi yeterlidir.

bu arada merkezi sisteme tabikide istediğiniz uydu alıcısını takabilirsiniz.benim gördüğüm duyduğum ve izlenimlerim hd kanallarımızın iyi olmadığı yönünde buı yüzden hd uydu alıcısına çok para vermek makul değil.dediğim gibi 40 ila 60 lira arası biss girilebilen yada otomatik biss oldugunu söyleyen uydu alıcıları sizin isteklerinizi karşılayacaktır.

Ntv,Nvspor,Aztv,Trt1-2-3-HD İdmantv bukanallar hiçbir zaman otomatik şifreli sistem kullanmıyorlar sadece belirli zaman zarflarında yada bazı cihazların teknik hatalarından biss şifreler açılmamaktadır ve ben burada hava atmak yada hırslı olarak değil sizlere doğru dürüst bilgiler veriyorum sallamadan ve kulaktan dolma bilgiler değil tecrübelerimden yararlandığım arıza ve bilgiler veriyorum {Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum}Hz. Ali(r.a.) dan kaynağında yola çıkarak sizlere tecrübelirimi yazıyorum.Basit cihazların içeriğinde BİSS şifreleme varsa Ntv,Ntvspor yaklaşık 6yıldır şifrelerini değiştirmediler.Trt ise maçları vermeye başladığından bu yana sabit ve herkesin aklında kalann şifreleri kullanıyor bilgilerim sizlere fayda verir inşaallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: peer16401

quote:

kimse kimseyle sidik yarıştırdığı yok havanız yada hırsınız kime bilemedim.benimle alakalı değildir umarım.otomatik biss li uydu alıcıları sadece bilindik kanalları çözmektedir ukarıda belirttiğim gibi.az tv ve idaman tv gibi kanallara şifrelerini değiştirmedikleri sürece bir kez biss girilmesi yeterlidir.

Ntv,Nvspor,Aztv,Trt1-2-3-HD İdmantv bukanallar hiçbir zaman otomatik şifreli sistem kullanmıyorlar sadece belirli zaman zarflarında yada bazı cihazların teknik hatalarından biss şifreler açılmamaktadır ve ben burada hava atmak yada hırslı olarak değil sizlere doğru dürüst bilgiler veriyorum sallamadan ve kulaktan dolma bilgiler değil tecrübelerimden yararlandığım arıza ve bilgiler veriyorum {Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum}Hz. Ali(r.a.) dan kaynağında yola çıkarak sizlere tecrübelirimi yazıyorum.Basit cihazların içeriğinde BİSS şifreleme varsa Ntv,Ntvspor yaklaşık 6yıldır şifrelerini değiştirmediler.Trt ise maçları vermeye başladığından bu yana sabit ve herkesin aklında kalann şifreleri kullanıyor bilgilerim sizlere fayda verir inşaallah.

farkındaysanız kulaktan dolama bilgi değil kullandığım cihazdan örnek verdim.bir diğeri de kimseye laf atmadığım halde yada soru soran arkadaş dışında kimseye cevap vermediğim halde sidik yarıştırma demeniz dikkatimi çekti.neden böyle bir tepkiye sebebiyet verdiğimi de anlamış değilim.soruyu soran arkadaşa kullandığım cihaz ve beklentileri doğrultusunda bildiklerimi aktardım sadece.neyse uzatmayacağım sonuçta bir amacım yok sadece yardım maksatlı yorum yazdım.bunlarda benim bilgilerim idi.herkes istediğine istediği kadar bilgi vermekte sunmakta özgür sonuçta buyurun engin bilgilerinizi vermeye devam ediniz..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.