Şimdi Ara

YARDIMCI OLMAK ISTEMENIN SORUMLULUGU AGIR OLUYOR..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
701
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    cok samimi oldugum komsum icin avr arayisina girdik. ben 607 kullaniyorum. zaman zaman konuk olarak geldigi icin o da merak sardi. simdi aklimizda 3 ayri model var.
    onkyo 608 =388 euro
    yamaha 767=492 euro
    denon 2310 = 512 euro

denon bir eski model hdmi 1.3 , ama zaten evindeki tv de 3d degil.. siz olsaniz ses kalitesi acisindan hangisini tercih edersiniz.. neden ?
    Apartman dairesinde oturuldugu icin ses cikis watt degerleri onemli olmamakla birlikte, sesin guclu olusu (arabadaki dusuk vites ornegi) onemli. kolonlari surebilmesi onemli. dusuk ses de tatmin edici kaliteyi verebilmesi onemli. elbette bu urunlerde bir usb giris yada lan baglantisi olsaydi iyi olurdu. ama bu ozellikleri barindiran modellerin fiyatlari komsu icin yuksek kaciyor.

Bana guvenip yardim isteyen bir insanin vebaline girmemek icin emin olma arzusundayim. sizlerin goruslerine ihtiyac duyuyorum.

saygilarimla.

Not: kolonlarda yok henuz ama muhtemelen benim kullandigim jamo s606 hsc5 gibi bir set olabilir. avr ye gore bilahare kolon secimine gidilecek

• bence imkanı varsa tek tek dinleyip öyle karar versin .bana kalırsa yamaha 767 alırım ama bir başka arkadaş başka seçenek söyleyebilir.

.
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • içlerinde fiyat olarak 608 çok çok iyi,ama 767 de yeni bir cihaz olması sebebi ile tercih edilebilir tabiiki
    2310 un menüsü çok karışık adamı yoruyor.gereksiz karışık hemde...
    SONY W905 LCD, EPSON EH-TW5650 PJ, GAMMA SCREEN 200X200 MOTORLU PERDE, PANASONIC 37PV60 PLAZMA, PİONEER LX57 AVR, WHARFADALE EVO SIGNATUR 30, PARADİGM CC-190,SONY SURRAUND, POPCORN HOUR VTEN, Mİ BOX S ,SONY BDP S350, PİONEER DV-420 DVD
  • sayin tamerege :
    ben 2310 un ses kalitesi daha iyi olabilir mi diye dusunerek listeye almis idim. Bu durumda denon u listeden cikarayim mi ? sizin goruslerinize ozel onem veriyorum. bana bir kez daha cevap yazmanizi bekleyecegim..ama net bir marka model teklifiniz benim icin kolaylik olacak.

sayin feelulive :
    Fiyatlar ukrayna / lviv da faaliyet gosteren bir firmanin internet uzerinden satis rakamlari. Ayni firmaya ait magazada var.Bizzat magazaya giderek alim imkani da var. Ancak magaza rakamlari kiminde 5 kiminde 10 euro daha pahali. Daha ust modeller elbette dusunulmeli ama komsunun butcesi ancak bu rakamlara elverisli..
    sayin feelulive sizde goruslerine onem verdigim, bu sistemelrin icinde kendisini yetistirmis, dahasi arastirmaci zihniyetli bir kac isimden birisiniz.. sizinde ev sinema sistemleri hakkinda bilginizin engin oldugunu dusunuyorum. Rakamlar bu civarda kalmak kaydi ile baska marka da olabilir diyecegim ama geride ne kaldi ki.. Buralarda Turkiye ye gore daha fazla ragbet goren Cambridge markasi var ama fiyatlar biraz daha yuksek. O nedenle hic bakmadim bile..

baskaca gorus almayi diledigim arkadaslar da olabilir elbette ama bir cogunu goremez yazilarini okuyamaz olduk..keske yine foruma gelseler, keske yine engin bilgilerinden bir seyler ogrenmemize olanak verseler..

Saygilarimla..

• sayın turakmug öncelikle hakkımdaki düşünceleriniz için teşekkürler,
    sinema sistemleri hakında bilgim engin değil ama ilgi ve alakam devam ettiği sürece daha çok şey öğreneceğim kesin

daha önce onkyo 603 ve 607 kullandım,kullanımı zor değil,kumanda gayet pratik,
    608 ün thx artısı var ve audyssey teknolojisi ile ortama ve hoparlörlere uygun kalibrasyon yapılabiliyor,
    sizdeki onkyo-jamo uyumunu sevdiyse aynısını ona da alın.

denon 1911 de düşünebilir,pioneer 920 de.

fiyatlar konusunda ben de ya kdv eklenmedi ya da yurtdışı diye düşünmüştüm,TR de olsaydı çok büyük sürpriz olurdu.
    TV:samsung 51f5570, MEDIA PLAYER: himedia q10 pro, SİNEMA:yamaha rx-v681, polk audio s50, s30, s15, wharfedale dfs-21, svs sb-1000, MÜZİK: yamaha a-s300, focal chorus 706, KABLO:techlink,ixos,QED, Audioquest, MODEM: zyxel P-660HN-F1Z 802.11n kablosuz modem, PC SES: Creative Gigaworks T3, logitech z906, MOBILE MUSIC : fiio x1, hiby r3, iriver h120 20gb, apple ipod 160gb classic, sandisk sansa clip plus 8gb, sennheiser cx300,PHONE: xiaomi mi max 2. video cant kill radio :)
  • sayin feelulive :
    Tesekkur etmeyiniz, zira aklimdan iltifat etmek gecmedi. Sadece icimden gecenleri, samimi dusuncelerimi yazdim. Benim sualime cevap verme inceligi gostermeniz bile yanilmadigimi ortaya koyuyor.

Onerileriniz dogrultusunda diger modellerinde fiyatlarina baktim . Asagiya yaziyorum. Bu konuda hassas davranmak istememin nedeni, birazda temsil nedeniyle.. Sonra demesinler "Turk'un birinden yardim istedik o da kalkti bize bunlari aldirdi, oysa baska cihazlar daha iyi imis" diye.. :-) saka bir yana o bendeki 607 jamo yu begeniyor. Ama ben, acaba bir basamak da olsa daha iyi netice alabilirmiyiz diye dusunce icinde olusum nedeniyle...
    denon 1911 : 419 euro
    pioneer vsx-920 : 363 euro
    pioneer vsx-1020 : 483 euro

Allah var ya, ben en basta yazarken, arkadaslar denon 2310 u tavsiye ederler diyordum :-) demekki yanilmisim...
    MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • sayin by@li:
    butce bu yazdigimiz urunlerdeki rakamlar kadar.. daha yukari cikmak pek mumkun degil. en pahali olan urun denon 2310 fiyati kadar. Mevcut liste icinden sececek olsaydiniz tercihiz ne olur du ?
    MCintosh C50 - MCintosh MC601 Mono Mono - Mcintosh MPC1500 Power Controller - Paradigm Signature S8 - Paradigm Signature S2 Surround - SVS Ultra Center - SVS Ultra Surround Back - SVS PB 16 Ultra SW - Lunette 2 Curve Perde 135" - JVC RS67 Projektör - Nvidia Shield TV - Onkyo 818 AVR - QNAP Nas Server - Roon Server - Oppo UDP-205, İ7 işlemci, Nvidia Quadro 2GB Ekran Kartı, SSD, 32GB Bellek, Dell Mini Kasa, TetherPro 5 Metre USB 3.0 5Gb/sn Uzatma Kablosu, Cardas Gümüş USB 2.0 USB Kablo, Mcintosh Power Kablolar, Audioguest Gibraltar, Audiquest Colorado RCA, Audioquest SKY RCA, Vandenhull Power Kablolar, Acrolink Power Kablo, Audioquest King Kobra XLR, Paugge Hdmi 2.0b Premium Sertifikalı 4K 60Hz 18Gbps HDR Dolby Vision HDCP 2.2 Destekli 1M,2M ve 25 Metre Hdmi Kablo
  • sayin by@li:

denon secerdiniz ama hangi denon ? 519 euroluk denon 2310 mu ? yoksa 419 euroluk denon 1911 mi ? bu arada onkyonun en cok satilan ev kullanicisi modeli olan onkyo 608 in fiyati da 379 euro ya inmis.. 519 euro olan en yuksek fiyata kadar odeme yapilabilecek butce var. ama gerekli degil ise yok yere verilecek 10 euro bile zarardir. ama yok ses de fark var ayrintilari cok daha iyi duyarsin diyorsaniz sizin oneriniz kesinlikle dikkate alinacak.Bu da boyle biline :-) verin kararinizi.. top sizde..
    saygilarimla..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 12 Kasım 2010; 13:41:48 >
  • Hoperlor su an da yok. bendeki jamo S606 hsc5 leri begeniyor onun gibi bir sey alinabilir yada onerilere gore marka model degisikligine gidilebilir.. Burada jamo S606 set 300 luk sub ile birlikte 740 dolar. kablolar haric.. Jamolari satan firma dolar uzerinden belirliyor fiyatlari. avr satan firma ise euro.. avr de kesin bir karara varsak, avr ye gore bir marka secebiliriz. en olmadi bendeki jamolar ile deneriz.Bir baska marka ile ses daha iyi olacak derseniz baska marka ya da bakilabilir. Ama komsunun hanimi hoperlorlerdeki estetigin onemini 2-3 kez vurguladi.. komsunun birde kolonlarin gorunumu ile ilgili hanimi ikna derdi var :-) WHAFERDALE lerin estetigi gibi bir sey olabilir. walnut renk tercih edilecektir..
  • Denon 2311 veya Pioneer 1020 daha iyi bir eşleşme gibi duruyor o zaman. Jamo'nun sitesindeki bilgilere göre bence daha uygunlar. Bahsettiğiniz sesin güçlü oluşu meselesi için de daha iyi olacaklarını düşünüyorum çünkü güç olarak tam birbirlerini tamamlayacak verilere sahipler. Bundan sonrası kulak zevkine kalmış biraz da.

Yine Ali Abi'nin dediği gibi alınacak hoparlör kesin değilse avr bakmanın anlamı yok, her zaman önce hoparlörleri alın. Benim tavsiyem sizin söylediğiniz set için geçerli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 12 Kasım 2010; 14:03:54 >
  • 2311 fiyati yuksek kaciyor.. ama 2310 rakam olarak odenebilecek en yuksek tutar.. pio 1020 de butce dahilinde.. komsu, avr alimindaki 2310 fiyatinin altinda kalan( 519 euro nun) her bir euronun hoperlorlere kaydirabilecgini soyluyor. zaten su an da yanimda.. sizin yazdiklarinizi ona tercume ediyorum... az once concept 6 larin resimelrini netten gosterdim. daha once gosterdigim wharfdale 9.6 walnut renklerin fiziki yapisini daha cok begendigini soyledi.. [aslinda karisinin daha cok begendisini soyleyecek ama soyleyemiyor . bunlarda da evdeki isleyis bizlerdekine benziyor :-) ]

Bendeki jamolarin iyi tercih olmadigini , olasi onerilere gore secim yapildiginda daha iyi ses alinabilecegini de kendisine soyledim..

bu durumda iyi kotu butce konusunda fikir sahibi oldunuz.. dun dune hakkinda yazilanlari da soylemis idim. bu gun dune hd base siparisi verildi. avr ve hoperlor konusundaki alimlar ise sizin onerilerinize gore gerceklesecek. tam butce konusunda net rakam yazamiyorum cunku ha bire rakami degistiriyor. birde buradaki fiyatlara gore TR deki fiyatlar cok farkli.. ama dune ye odenen paradan sonra kalan meblag 1300 euro gibi bir sey saniyorum.

• Dali yada Wharfedale için yine Denon yada Pioneer tavsiye edeceğim. Eğer kısık seste ayrıntı duymaksa amaç hoparlörü mümkün olduğunca beslemeniz gerekiyor. Aralarında en güçlü avr'ler 2310 ve vsx-1020. Hatta Jamo'lara göre bu hoparlörlerin biraz daha güce ihtiyacı var ama bütçe dahilinde olanlardan seçilmesi gerekenler bunlar. Ama şöyle bir alternatif çıkarabilirim: Eğer biraz bütçe arttırabilirse Denon'un 100.yılına özel çıkarttığı AVR-A100 modeli çok iyi bir avr'ye benziyor. Hatta gerekirse ben olsam önce frontları ve bu avr'yi alırdım. Bütçe düzelince de yavaş yavaş 5.1'e çıkardım.

Eğer imkanı varsa önce Dali'yi de, Wharfedale'i de, Jamo'ları da dinleyip önce hangisini istediğine karar versin.

Bu arada Wharfedale veya Dali olursa yine 5.1 mi olacak yoksa 2 kanal mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dr.Feelgood -- 12 Kasım 2010; 15:36:43 >

bugün dali concept 1 aldım,sesin bu fiyata göre bu kadar iyi olabileceğini tahmin etmemiştim.
    dali concept set te yapılabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.