Şimdi Ara

yardım : işlemci arasındaki farklar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar ben bu yeni i serileri hakkında bi bilgi sahibi değilim. anlamadım da acıkcası.. i3 ,i5,i7 kafamı karıstırıyor.
    ögrenmişim intel core 2 duo ları sadece maalesef.. sizden ricam sudur :

intel core 2 duo 2.53 ghz 1066 mhz 4 gb ram olan bir pc ile intel core i7 1.80 ghz 4 gb ram olan pc arasında hangisi daha iyidir..? ya da i7 hızlıysa ne kadar hızlıdır digerinden... ? bi de i7 olan sistemde, Turbo Boost Technology sistemi ile '''High-definition widescreen TFT-LCD with TruBrite technology (1366 x 768)''' gibi bi özellik var.. nedir bunlar?

yardımcı olursanız cok sevinirim.. tesekkurler şimdiden....

• Bu konuyu donanım bölümüne aldıralım,orada bu işlerden anlayan arkadaşlar seninle ilgilenirler ;)
  • tesekkurler komutanım.. insallah yardımcı olur bilgisi olan arkadaşlardan biri...
  • herşeyden önce i3 i5 i7 teknolojileri core 2 duo teknolojisinden daha önde teknolojilerdir, işlemcilerin başta mimari yapısı olmak üzere çekirdek sayıları ve overclock özellikleri farklıdır.
    socket yapılarıda farklılar gösterir bazesi 775 kullanırken bazası 1156 ve 1366 socket kullanırlar ve buna görede anakart seçimi yapman gerekir, anakart seçimininde doğrudan olarak bellek türüyle alakası olucaktır yani yeni teknoloji bir i7 işlemcide ddr2 bellek kullanma şansın olmucaktır.

i serisi bütün işlemciler core 2 duo işlemcilerden default halinde hızlıdır diye tahmin ediyorum, eğer şu anda en hızlısı hangisi dersen i7 serisidir.

i7 serisindeki turbo boost özelliğini enabled duruma getirirsen cpu çarpanı 20'den 21'e çıkarak cpu yu overclock'lu hale getirir, normal şartlarda senin bu çarpanı değiştirme şansın yoktur, overclock yaparken frekans'ı yükseltmen gerekir, turbo boost özelliği bir nevi frekans yükseltmeden çarpanı 1 arttırarak ufak bir hız aşırtma yapmanı sağlar.

i7 serisindeki bir diğer olayda başka işlemcilere göre video oynatma ve işleme özelliklerini daha rahat şekilde yapabilmesidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VisMortis -- 19 Mart 2010; 16:08:29 >

• tesekkurler hocam.. yalnız bu carpanları yükseltmekten falan ben fazla bişey anlamam.. senden sadece rica edecegim sey, i7 1.6 ghz işlemcili bir laptop, core 2 duo 2.53 ghz işlemcili bir laptop dan kaç kat hızlı olabilir sizce.? ikisininde ram 4 gb... toshiba marka i7 1.6 ghz 4 gb lı bir laptop alcam . yardımına göre almayı düsünüyorum..

tesekkurler tekrar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hazeyed

tesekkurler hocam.. yalnız bu carpanları yükseltmekten falan ben fazla bişey anlamam.. senden sadece rica edecegim sey, i7 1.6 ghz işlemcili bir laptop, core 2 duo 2.53 ghz işlemcili bir laptop dan kaç kat hızlı olabilir sizce.? ikisininde ram 4 gb... toshiba marka i7 1.6 ghz 4 gb lı bir laptop alcam . yardımına göre almayı düsünüyorum..

tesekkurler tekrar.

bak sana şunu örnek vereyim.bir defasında 2 laptopu karşılaştırma şansı buldum.birisi sony t9600 2.8 ghz li sony.diğeri ise core i7 1.6 ghz li hp.ikiside 4 gb rame sahip.ikiside w7 home premium yüklü.sony windows tan 6.9 puan almış.hp ise 7.2.bende asal sayı testi uyguladım.hp hızlı çıktı.bence core i7 1.6 ghz li laptopu al..
  • notebook'lar hakkında pek bilgim aslında ben daha çok masaüstü sistemlerin performansından haberdarım i7 serisinin notebook larda nasıl performans verceği hakkında hiç bir fikrim yok. fakat senin sölediklerinden anladığım kadarı ile iki işlemci arasın çok büyük farklar bekliyosun sanırım fakat konu notebook olunca bu tarz bir fark olcağını zannetmiyorum. forumda sistem tavsiyeleri diye bir bölüm var o bölüme bütçeni ve hangi işlemlerde kullanmak için bir notebook almak istediğini yaz derim orda bu konuyu bilen arkadaşlar daha iyi öneriler verebilirler.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • i7 1.6 Ghz li sistem(notebook) 4 çekirdeklidir, diğeri ise 2 çekirdekli. Kullanım amacınıza göre tercih yapmalısınız. i7 li sistemin 4 çekirdeğinin 2 sini kullanacaksanız, i3 tercih etmelisiniz...
    Anlık olarak düşünülecek gerekirse, bilgisayar ortamında hele ki laptopta 4 çekirdek okadar da gerekli bir seçenek değildir. Genel kullanıcı olarak bakılırsa, laptop kullanan bir insan oyun oynamaz, rander ile uğraşmaz. Daha çok internet, download, messenger ve zamanın gereği haline gelen iletişim için kullanır. O sebepten ötürü daha az güç tüketen ve daha az ısınan yeni nesil işlemcili ürünler tercih edilmelidir. i3 (2 çekirdekli, 3 Mb cache) her işinizi hertürlü görecektiR...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lvlono -- 21 Mart 2010; 1:29:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.