Şimdi Ara

[Yardım]Hoparlörde tiz sesi kısmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar dizüstü bilgisayarımın hoparlörü tiz seslerde cızırdama yaptığı için tiz sesleri iptal etmek istiyorum ve yanını 10w 4ohmluk tweeter koyup tizleride ondan almayı düşünüyorum hoparlörlerin kabinlerinde tweeterı koyabileceğim yer var benim sorum bilgisayarın kendi hoparlöründe tiz sesleri nasıl iptal edip sadece bass vermesini sağlarım kondansatör kullanarak mı hallederim ve tweeterla kendi hoparlörünü aynı kabloya bağlayacağım kondansatörler sıkıntı çıkartırmı.
    Teşekkürler

• Bobin keser tizleri ,, seri bobin ...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emin-Firtina kullanıcısına yanıt
    2w 4ohmluk hoparlör için ne kadar sarım yapmam gerekir bir bilginiz varmı

• yavuzgurkan Y kullanıcısına yanıt
    Size lazım olan L değeridir ,,, tiz sesler 9khz 12khz olduğu için L değerini tablodaki 9000 veya 12000hz olarak seçiniz ,,,

https://forum.donanimhaber.com/pasif-crosoverinizi-kendiniz-yapin-cok-basit--62171521
    Ses kisikken cızırtı yapması lazım veya sesi açınca, tizz seslerde nasıl cizlama var onu anlamadım ,,, çünkü hoparlör orta bass ses ve bass seslerde titreşir salınım yapar, tiz seslerde ise yapmaz,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emin-Firtina -- 28 Eylül 2019; 8:52:20 >
    Hocam yırtık bir ses geliyor tizlerde bassta sıkıntı yok bende anlamadım

• Hoparlörleri değiştirmek ,
    Bendede tizli hoparlör vardı, tizi zzzttt zztt ediyordu, kestim kablosunu ,,,

hocam daha yeni aldım zaten hoparlörü türkiyede yok çinden 20 dolara aldım taktım cızırdıyor moralim bozuldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amfi cızırtı yapıyor!
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yerine ufak hoparlör falan ayarlayın ,, tizz koyacağınız yer yerine, bozuk hoparlörü çıkartıp, harici hoparlör veya kulaklık vs ile idare edin ,,, 2.0 ufak stereo hoparlörler ile kulaklık çıkışından veya anfisiz hoparlör ise dahili hoparlör ses çıkışından besleyebilirsiniz ,,,

hocam hoparlör şu şekilde punch ile bir delik daha açacağım ve oraya tweeter koyacağım ama aynı kablodan hem kondansatör hem bobini paralel bağlamam sıkıntı olurmu acaba
    üniversite öğrencisi olduğum için laptopu sürekli yanımda taşıyorum ve 5 kiloluk laptopun yanına bir de harici hoparlör biraz sıkıntı olur
    Bu da benim eski hoparlörüm

• yavuzgurkan Y kullanıcısına yanıt
    Evet, normal hoparlör üzerine seri bağlanacak bobinden önce tizz bağlanırsa etkilenmez, ses bobinden bozuk hoparlöre gider..
    Paralel kondansatör bağlanırsa, bu durumda hem ses çıkışı hemde diğer bağlanacak tüm hoparlörler etkilenir ,,,
    Basit bass tiz devreside sadece tizz kısmak için kullanılabilir, oda sonuçta basit RC filtreden oluşur ,, bas tiz degilde ton devresi bile iş görür,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.