Geçen sene spora başladım büyük bir hevesle gittim aldım dambıllarımı araştırdım sürekli.İşe de yaradı.Amacım hacim yapmaktı yaptım.3 aylık yaz tatilinde elimden geldiğince devam etmeye çalıştım daha sonra ramazan bayramı girdi araya.Yeterli besin alamıyordum ayrıca teravi namazı yemek derken spor yapacak vaktim de olmuyordu.İşede gidiyordum.Böyle böyle aksadı sporm şimdi tekrar başlamak istiyotum ama kör olası şeytan hep bir neden çıkarıyor hep bir ertelettiriyor.Tekrar başlamak için birşeyler yapmam gerek sizde yaşamışsınızdır belki bunu.Ne yapmalıyım yardım edin lütfen arkadaşlar ya.
Eğer salona gidemiyorsan neden evde yapmıyorsun bu hareketleri?
quote:
Orijinalden alıntı: LossPain
Geçen sene de evde yapmıştım.Yine yapmaya çalışıyorum ama istek yok hiç,hep erteliyorum :(
quote:
Orijinalden alıntı: triger kayışı
quote:
Geçen sene de evde yapmıştım.Yine yapmaya çalışıyorum ama istek yok hiç,hep erteliyorum :(
biraz youtubeden motivasyon videosu izle
quote:
Orijinalden alıntı: feelulive
quote:
quote:
Tavsiye için teşekkürler dostum benim de aklıma geldi ama ordaki elemanları görünce ben böyle olamam ki zaten diyip bir de üstüne umutsuzluk ekliyorum.Hey Allahım nasıl yarattın beni ya
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: feelulive
quote:
quote:
Tavsiye için teşekkürler dostum benim de aklıma geldi ama ordaki elemanları görünce ben böyle olamam ki zaten diyip bir de üstüne umutsuzluk ekliyorum.Hey Allahım nasıl yarattın beni ya
olamam dersen asla olamazsın, şimdi kaldır k.çını ve çalışmaya başla
ben gece 10da antrenmana başlayıp 11.30'a kadar çalışıyorum. çok yoğun bir işim olmasına rağmen 14 senedir sürekli antrenmanıma zaman ayırıyorum.
yıllar önce ilk başladığım zamanlarda önce karşıma öss hazırlığı sıkıntısı çıktı. yılmadım, zaman buldum, çalıştım.
sonra üniversiteyi kazandım, sakaryaya gittim. yurdum kampüsteydi, kampüs ise bir dağın tepesinde, şehir merkezinden araçla yarım saat uzaktaydı. dersten çıktım, şehre indim, spor yaptım, yurda döndüm. bir süre sonra bundan sıkıldım, her hafta istanbula döndüğüm için cuma, cumartesi ve pazar günleri antrenman yapmaya devam ettim.
sonra işe girdim. hem de ilk ayım çağrı merkezindeydi. çalışan bilir ne beyin sikici bir iş olduğunu. kafam kazan gibi çıkardım ama yine de antrenmanımı aksatmazdım.
sonra baktım işten eve gelip salona gitmek zor geliyor, internetten sehpa ve ağırlık sipariş ettim. ağırlıklar yetmedi, ekstra plaka aldım. sonra direnç bandı aldım, kettlebell aldım, ağırlık yeleği aldım, pilates topu aldım. şu an mükemmel bir home gym e sahibim. istersem sabahın üçünde bile spor yapabilecek haldeyim.
demem şu ki nasıl spor için motive olurum diye bizden yanıt beklemene gerek yok. eğer bu sporu yapmak istiyorsan ve seviyorsan, yapmak için kendine zaman yaratırsın zaten. ama lapacının, uyuşuğun tekiysen jay cutler'ı kendine personal trainer bile tutsan hiçbir bok olamazsın.
otur ve hangisi olduğuna karar ver. eğer ilkiysen elinde o an ne varsa çalışırsın. ikincisiysen boşuna parmaklarımı yormuşumdur zaten.
ben gece 10da antrenmana başlayıp 11.30'a kadar çalışıyorum. çok yoğun bir işim olmasına rağmen 14 senedir sürekli antrenmanıma zaman ayırıyorum.
yıllar önce ilk başladığım zamanlarda önce karşıma öss hazırlığı sıkıntısı çıktı. yılmadım, zaman buldum, çalıştım.
sonra üniversiteyi kazandım, sakaryaya gittim. yurdum kampüsteydi, kampüs ise bir dağın tepesinde, şehir merkezinden araçla yarım saat uzaktaydı. dersten çıktım, şehre indim, spor yaptım, yurda döndüm. bir süre sonra bundan sıkıldım, her hafta istanbula döndüğüm için cuma, cumartesi ve pazar günleri antrenman yapmaya devam ettim.
sonra işe girdim. hem de ilk ayım çağrı merkezindeydi. çalışan bilir ne beyin sikici bir iş olduğunu. kafam kazan gibi çıkardım ama yine de antrenmanımı aksatmazdım.
sonra baktım işten eve gelip salona gitmek zor geliyor, internetten sehpa ve ağırlık sipariş ettim. ağırlıklar yetmedi, ekstra plaka aldım. sonra direnç bandı aldım, kettlebell aldım, ağırlık yeleği aldım, pilates topu aldım. şu an mükemmel bir home gym e sahibim. istersem sabahın üçünde bile spor yapabilecek haldeyim.
demem şu ki nasıl spor için motive olurum diye bizden yanıt beklemene gerek yok. eğer bu sporu yapmak istiyorsan ve seviyorsan, yapmak için kendine zaman yaratırsın zaten. ama lapacının, uyuşuğun tekiysen jay cutler'ı kendine personal trainer bile tutsan hiçbir bok olamazsın.
otur ve hangisi olduğuna karar ver. eğer ilkiysen elinde o an ne varsa çalışırsın. ikincisiysen boşuna parmaklarımı yormuşumdur zaten.
seçimini yap.
Hikayen bile insana azim kazandırıyor abim saol Bende Üniv. okuyorum şuan spor için harcama fazla yapamıyorum maddiyat... Ama 2 adet 10 kg lk dambıl aldım onlarla yapabildiklerimi yapıyorum mümkün olanın en iyisini yapmaya çalışıyorum. 2 gün önce tekrar ufaktan başladım sabah 5 de uyanıyorum biraz ayıldıktan sonra sporumu yapıyorum duşumu alıyorum kahvaltımı yapıyorum hazırlanıp okuluma gidiyorum biraz daha hırslanmam gerekiyo uğraşıyorum dediğin gibi bir şekilde yapıcam ben bu işi inşallah
Spor için seni tetikleyecek bir şey olmasına gerek yok içinden geliyorsa yaparsın.Bodybuilding ise biraz farklı,ağırlık çalışıyorsan seni sinirlendirecek bir şey lazım.Güçlenmek için bir sebebin olmalı,hem mental olarak hem de fiziksel olarak sağlam duracağım lan demen lazım ama bunun özünde bir sebep olmalı söylemek istediğim bu.
Kendine bir sebep bulabilirsen yaparsın,bırakmadan yaparsın.Ama öyle youtube'a girip 2-3 video izleyip yapmaya çalışırsan en fazla 1 hafta çalışırsın,heves gelip geçicidir çünkü.
çok kaslı adamlara bakıpta "ben bunlar gibi olamam" diyeceğine şişman insanlara bak ve "ben bunlar gibi olamam,olmamalıyım"diyerekten kendine şart koy her gün düzenli spor yap.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme