Şimdi Ara

(Yardım) Çok ince tabaka halinde sürülmüş termal macun kötü müdür?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.016
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ilk pc toplamamı yapıyorum. Dün gece termal macunu sürdüm. Sanki amaç ne kadar yüzeye yayılırsa ve ne kadar az kalın tabaka olması iyidir diye algım olustu internette nedense, sonra onu eski bir banka kartımla yaydım ve yayarken de üstünü hep sıyırıp peçeteye sildim. İşlemci yüzeyini çoğunlukla kare seklinde kapladım ama dediğim gibi ince oldu sanırım. Üstten kartımla yüzeyden sıyırırken dalga halinde biriken kabasını peceteye silip tekrar işleme devam ettim anlatabilmişimdir umarım.

    Gece içime oturdu yanlış mı yaptım diye.


    Anladıgım üzere termal macunun amacı işlemciyi direk soğutucunun üzerine oturtursak ne kadar bastırsan da arada ince hava boslugu tabakası kalır, biz bu ince temassız hava kısmını termal macun ile mükemmel bir işlemci-macun-soğutucu temas yüzeyi sağlıyoruzdur, bu yüzden macunun çok incesi daha az incesi olmaz diye düşündüm bi de hani yanlara taşma olmasın sıkınca diye.


    İnşallah sıkıntı olmaz dersiniz de rahatlarım.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhtemelen -- 12 Eylül 2021; 12:30:56 >







  • Merhaba bu kadar etmene gerek yok soğutucuyu montajladığın zaman istesende istemesende basınçtan dolayı ince tabaka halini alacak çok fazla sürdüğün zaman kalın tabaka olmaz ancak yanlardan sızar. Macunu x şeklinde sürüp kalan boşluklarada küçük noktalar halinde koyman yeterli olacak güle güle güle kullan sistemini

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProbLem!

    Merhaba bu kadar etmene gerek yok soğutucuyu montajladığın zaman istesende istemesende basınçtan dolayı ince tabaka halini alacak çok fazla sürdüğün zaman kalın tabaka olmaz ancak yanlardan sızar. Macunu x şeklinde sürüp kalan boşluklarada küçük noktalar halinde koyman yeterli olacak güle güle güle kullan sistemini

    Teşekkür ederim. Dayanamadım açtım baktım biraz daha yaymaya çalıştım vs.. Keşke baştan dediğin gibi yapsaymışım kartla yaymak yerine. Yanlardan sızmıştı onları da kulak çubugu vs ile temizledim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.