Şimdi Ara

YARDIM: 2.El Klima Soğutmada Performans Kaybeder mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 24m² olan salonuma (balkon girintisini çıkartırsak 22m² gibi bir değer olur) hesaplama araçlarına göre yaptığım hesaba göre 12000 BTU luk bir klimanın yeteceği sonucunu aldım. Benden önce daireyi kullanan kişi de 12000 BTU'luk klima kullandığını ve rahat yettiğini söyledi.

Sorum şu;
    Ben o evde 1 sene oturacağım için klima almak yerine kiralama yoluna gidicem. Kiralayacağım klimanın gazı ve bakımı yapılı olarak monte edilecek. Fakat klimanın uzun süre (tam emin olmamakla birlikte 4 senelik olabileceğini değerlendiriyorum) kullanılmış olması.

Acaba bu süre zarfında sürekli kullanılmış bir klima bakımı-temizliği yapılmış gazı tamamlanmış olmasına rağmen soğutmada performans kaybeder mi?

Yarın klima konusunu sonlandıracağım için acil olarak bilgi lazım. Bilgisi olanlar paylaşırlarsa sevinirim...

Kiralayacağım model bu:

YARDIM: 2.El Klima Soğutmada Performans Kaybeder mi?

• 2.el klima alırken 4 maddeye dikkat etmek gerek.

1. İç ve dış ünite temizliği yapılmışmı.
    2. Klima 3 seneden fazladır kullanılıyor mu (kompresör ömrü açısından)
    3. Gaz dolumu ne zaman yapılmış.
    4. Dış ünite paslanma durumu nasıl.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

2.el klima alırken 4 maddeye dikkat etmek gerek.

1. İç ve dış ünite temizliği yapılmışmı.
    2. Klima 3 seneden fazladır kullanılıyor mu (kompresör ömrü açısından)
    3. Gaz dolumu ne zaman yapılmış.
    4. Dış ünite paslanma durumu nasıl.

İç ve dış ünite temizliği komple açılarak ilaçla yapılıyor. gazi basılıp veriliyor kiraya. fakat 3 sene konusunda bilgim yok ki kullanilmistir diye tahmin ediyorum. fakat herhangi bir arızasında onarim ve değişim garantisi veriliyor.
  • Dış ve İç ünite bağlantısını sağlayan bakır kablolara dikkat etmelisin. Çatlak veya bükülme varsa performans kaybı olabilir.
  • 2.el klima alınırmı kardeşim git 1 tane sıfır baxi al kullan okadar bende 5 yıldır kullandıgım midea var 2x9 bu sene bakımı yapıldı gazları dolduruldu ama 5 sene önce takıldıgı gibi performans vermiyor bakımları 250 tl tuttu onun yerine baxi ( baymak güvencesinde ) alsaydım daha iyi olurdu ama biraz geç anladık önümüzdeki sene toshiba inverter klima alacagım ve bu tür sorulala uraşmıyacagım....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bolom

2.el klima alınırmı kardeşim git 1 tane sıfır baxi al kullan okadar bende 5 yıldır kullandıgım midea var 2x9 bu sene bakımı yapıldı gazları dolduruldu ama 5 sene önce takıldıgı gibi performans vermiyor bakımları 250 tl tuttu onun yerine baxi ( baymak güvencesinde ) alsaydım daha iyi olurdu ama biraz geç anladık önümüzdeki sene toshiba inverter klima alacagım ve bu tür sorulala uraşmıyacagım....

Ben 1 sene kullanacagim için 2.el bakiyorum. kiraladım zaten bir tane 18binlik.şimdilik bir sorun yok. zaten kıra olduğu için garanti de veriyor adam. ben de 1 sene sonra gidip mitsubishi yada toshiba inverter alıcam paşa pasa kullanıcam dizel araba gibi...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1.3 Linea performansı bu mu?
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.