Teşekkür ederim. Bahsettiğiniz sorunun kesin çözümünü bulabildim arkadaşlar. Oyuna güncelleme geldikçe bazen Türkçe font bu tarz sorunlara yol açıyor. Oyuna her güncelleme geldiğinde oyunun kurulu olduğu klasördeki "mods" adlı klasörü silip Türkçe fontu yeniden yükleyin. Türkçe yama haricinde bir mod yüklediyseniz lütfen onları da yeniden yüklemeniz gerektiğini unutmayın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 28 Haziran 2024; 22:10:55 > |
Grand Theft Auto V - 2024 Türkçe Yama (8. sayfa)
-
-
Tekrardan teşekkürler hocam. Dediğiniz gibi mods klasörünü silip fontu kurduğumda düzeldi. :)
Umarım bu son güncelleme olur. Yeni oyun yolda adamlar hala güncelleme çıkarıyor.
-
VirusTotal txt dosyası haricindekileri virüslü diye gösteriyor.
-
Yamanın otomatik güncellemesi için bize ait olan bir Github adresini kontrol ettiğinden normaldir. Kimse kendi yoğurduna ekşi demez elbette, o yüzden virüs yok dersem samimi gelmeyebileceğinin farkındayım ama güvenmiyorsanız kullanmayabilirsiniz.
-
@CriminaL277_yamayı indiriyorum ama devamlı not defteri olarak gösteriyor defenderı da kapattım olmadı bir türlü virüs sanıp siliyor büyük ihtimalle nasıl yapabilirim
-
Üstadım belli ki boş biri değilsin , yama yapmalar falan kolay işler olmadığı belli verilen emek harcanan zamanda göz ardı edilmesi mümkün değil. Üstelik bu emeğin karşılığında bir ücrette talep etmiyorsun . Lakin aklıma takılan şey bu kadar emek zaman programcı olduğun konudan anladığında ortada , senin de dediğin gibi samimi gelme kısmı yavan oldu . Nedenine gelince bu kadar uğraşımın karşılığında GİTHUB dan bir linki kontrol ediyor diye bir sürü antivirüs uygulaması virüslü diye uyarı veriyorsa "o linki sırf kafalarda soru işareti olmasın diye koymam ve derim ki sayfamızı arada kontrol edin güncellemeye karşı" şeklinde yürürdüm . Tabi kullanıp kullanmama konusu forum kullanıcısına kalmış . Cevap verdiğin içinde ayrıca teşekkür eder emeğe saygı diyorum..
-
@oziman377373732373y Bana özelden mesaj atar mısınız? Çözmeye çalışırız bu sorunu.
@koray06tr Yanlışlık olmasın, ben programcı değilim. Sadece son 5 yıldır can dostum Deftones™'in programlama, teknik ve font desteği sayesinde tek başına çeviri ve kalite kontrol yapan, amatör ama belki nispeten tecrübeli denebilecek bir oyun yerelleştirmecisiyim.
Takıldığınız VirusTotal sonuçlarına ben de baktım ve pek çok sonuçta "VMProtect" ibaresi yer almakta. Bu bir dosya şifreleyicisidir. Diğer ibare olarak da "HackTool" geçiyor. Bu da yanlış bilmiyorsam oyunun yamalanmasından dolayı çıkmakta.
Yani tekrar dediğim gibi, herhangi bir çıkar veya kâr amacı güttüğümüz bir iş değil, o yüzden güvenmiyorsanız kullanmayabilirsiniz ve anlayışla da karşılarım bunu. Bütün dosya yapısını sıfırdan oluşturmak, virüs vermeyecek şekilde ayarlamak falan arkadaşımı gereksiz zahmete sokacak bir iş. Ki zaten böyle bir şey yaptığını varsaysak bile ilerleyen zamanlarda tekrar virüs uyarısı vermeyeceğinin hiçbir garantisi yok.
Alternatif olarak isterseniz GTATR ve daha başka pek çok kaynaktan eski yamayı da kullanabilirsiniz. Gördüğüm kadarıyla bazı kişilerde oyunun güncel versiyonlarında çalışmıyormuş ama, siz deneyecek olursanız umarım sorunsuzca çalışır ve oynayabilirsiniz.
Bu otomatik güncelleme ve koruma yapısı olan dosyalarla yama yapma tarzımız şu an yapmakta olduğum RDR2'nin güncel yamasında ve hatta aksilik çıkmazsa GTA 6'ya girişeceğimiz zaman onda da devam edecektir. Yorumunuz ve anlayışınız için teşekkür ederim.
-
Selamlar herkese,
- Daha önce OpenIV ile kurduğum bir alt yazı vardı faakt oyun hikaye modu yükleniyor kısmından sonra çalışmıyordu.
2- Bende öncelikle OpenIV'yi sildim oyun klasörü içerisindeki mods klasörünü sildim sonra önce oyun yamasını indirip içeriğini oyunun bulunduğu klasöre kopyaladım
3- Daha sonra OpenIv kurup bununla font ayarı talimatlarını yerine getirdim ve bunu pek çok kez yapmama rağmen oyun Türkçe olmadı.
4- Epic Games üzerinden oyun kurulu yardımcı olan olursa çok sevinirim.
Teşekürler
-
Merhaba.
Oyunu Epic Games arayüzünden kaldırıp, daha sonra da Epic Games'ten yüklenen oyunun hedefine gidip orada "Grand Theft Auto V" veya adını başka bir şey yaptıysanız o klasörün olmadığından emin olun. Bu klasör varsa silin, Geri Dönüşüm Kutusu'ndan da silin ve oyunu temiz olarak yeniden yükleyin. İyice emin olmak için isterseniz oyunu yeniden yüklemeden önce "Belgeler\Rockstar Games" hedefine gidip "GTA V" adlı klasörü hem oradan hem de Geri Dönüşüm Kutusu'ndan da silin ve öyle yeniden yükleyin oyunu.
Oyun yüklendikten sonra emin olmak için oyunu bir kere açın ve hikâye modu yüklendikten sonra oyunu kapatın. Buradaki maksat oyunun sorunsuzca çalıştığından emin olmak.
Oyun sorunsuzca çalışıyorsa ardından önce Türkçe yamayı, üzerine de Türkçe fontu yükleyin. Sorun devam ederse muhtemelen sizin PC'den kaynaklı bir sorun olabilir, olmadı önemli ve kişisel dosyalarınızı yedek alıp format atmayı deneyin ve işlemleri tekrarlayın. Umarım sorununuz çözülür.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yine güzel ve başarılı bir çalışma. Sana ve emeği geçen diğer tüm arkadaşlarıma kendi adıma teşekkür ediyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi byflash -- 1 Temmuz 2024; 10:32:51 > -
Hocam bir şey fark ettim, yan görevleri tekrar oynamak istediğinde yükleme ekranında takılıyor. Birkaç tane denedim, o yüzden genelleme yaptım. Yamayı kaldırınca düzeldi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@byflash Teşekkür ederim desteğin için.
@Player 01 Oyuna en son gelen güncellemeden sonra oyunun kurulu olduğu yerdeki "mods" adlı klasörü kaldırıp Türkçe fontu yeniden yükleyince bu tarz sorunlar çözülüyor, öyle yapmayı denedin mi? Ben de birkaç gün önce öyle yapmıştım, bugünkü mesajını görünce de hemen küçük bir test yaparak duraklatma menüsünden 5 tane Yabancı ve Ucubeler, 2 tane de Hikâye görevi başlattım ve hepsi sorunsuzca başladı.
Bu arada 25 Mayıs tarihinde ana sayfadaki Türkçe yama linkinin içeriğini güncellemiştim, fontlarda bir değişiklik yok. İstersen baştan indirerek dediğim şekilde tekrar denersin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CriminaL277_ -- 3 Temmuz 2024; 14:7:41 > -
Tamamdır teşekkürler. Bende zaten yama kurulu değildi yeni kurmuştum ama herhalde o klasör önceden vardı.
@CriminaL277_ Hocam ben kolay kurulum ile yamayı kurdum ama oyuna girdiğimde türkçe olmamıştı. Birkaç kez mods klasörünü silip tekrar yükleyerek denedim ama sorun çözülmedi. Epic Games üzerinden de GTA V in kurulu olduğu yeri teyit ettim. Sorun ne olabilir? Neyi yanlış yapıyorum?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aero_Six41 -- 7 Temmuz 2024; 16:54:18 > -
Sadece fontu yükleyip yamayı yüklemeyi gözden kaçırıyor olabilirsiniz.
-
İlk defa yama yüklediğim için font ve yama nın aynı şey olup olmadığını bilemedim ve iki linki de açtım. ama ikisi de aynı gibi geldi link ve dosya adı falan bende o yüzden sadece fontu indirdim ve kurdum. dediğiniz gibi muhtemelen sorun budur. bilgisizliğimi mazur görün :) teşekkürler yardımınız için. Düzeltiyorum sanırım bir bug dan dolayı ikiside aynı gözükmüş tekrar bakınca dosyaların farklı olduğunu gördüm. ilk baktığımda dosya boyutları da aynıydı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aero_Six41 -- 7 Temmuz 2024; 17:44:48 > -
Rica ederim, hiç sıkıntı yok. Keyifli oyunlar dilerim. :)
Teşekkür ederim. Bu arada yamayı indirince sorun çözüldü ve ayriyetten böyle kaliteli bir yama yaptığınız ve kolay kurulum eklediğiniz için de teşekkürler. İki dosya indirip taşıyarak yama kurdum. open 4 gibi iki saat uğraşmadım.
-
Merhaba,
Benim de şöyle bir sorunum var. Yamanızı ve Kolay Kurulum Font'u indirdim. Yamadaki dosyaları oyunun kurulu olduğu dizine attım. Kolay kurulum Font'unu da çalıştırdım. Öncesinde oyunu Rockstar Game Launcher'dan kurup ingilizce olarak girdiğimde herhangi bir sorun yoktu. Sizin yamadaki dediğim kısımları yapınca tekrar Play tuşuna bastığımda sizin yamanın ekran görüntüsü gibi bir şey geliyor kapanıyor ve oyun açılmıyor. Oyuna giremiyorum. Var mıdır bir çözümünüz?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X