|
Merhaba, Bir konuda deneyimi olanlara danışmak istiyorum. Yaklaşık 10 gün önce Yapı Kredi kredi kartımdan Temu üzerinden benim yapmadığım iki alışveriş fark ettim. İşlemlerden biri yaklaşık 5.000 TL, diğeri ise 13.000 TL. Toplamda yaklaşık 18.000 TL tutuyor. Ben Temu'yu daha önce hiç kullanmadım. Temu'da hesabım bulunmuyor ve bu siteden herhangi bir alışveriş yapmadım. Bu nedenle işlemlerin nasıl gerçekleştirildiğini anlamaya çalışıyorum. Bankanın işlem detaylarında ise işlemlerin 3D Secure doğrulamasıyla tamamlandığı ve SMS doğrulaması kullanıldığı anlaşılıyor. Fakat söz konusu işlemleri ben gerçekleştirmedim ve herhangi bir alışverişi kendim onaylamadım. Bankaya gerekli itirazı yaptım. Bundan sonraki süreçte bankanın Temu'dan işlemle ilgili hangi bilgileri isteyebileceğini merak ediyorum. Örneğin Temu tarafında; - Alışverişin yapıldığı hesap, - Sipariş numarası, - Sipariş ve ürün bilgileri, - Teslimat adresi, - Telefon numarası, - E-posta adresi, - IP adresi, - Kullanılan cihaz veya oturum bilgileri gibi kayıtlar bulunuyor olabilir mi? Eğer bu bilgiler mevcutsa, banka bunları Temu'dan talep ederek işlemi yapan kişinin kim olduğunu belirleyebilir mi? Özellikle 3D Secure SMS kodunun benim kayıtlı telefon numarama gönderilmiş olması kafamı karıştırıyor. Kod benim numarama gönderildiyse ama işlemi ben yapmadıysam, banka incelemesinde bu durum nasıl değerlendiriliyor? Bir de işlemi yapan kişinin Temu hesabını sonradan kapatması veya siparişi tamamladıktan sonra hesabı silmesi durumunda kayıtlar tamamen ortadan kalkıyor mu? Yoksa Temu'nun elinde geçmişe yönelik sipariş, IP ve cihaz kayıtları belli bir süre daha bulunuyor mu? İşlemlerin üzerinden yaklaşık 10 gün geçti. Bu sürenin geçmiş olması, bankanın veya Temu'nun işlemle ilgili kayıtları araştırması açısından sorun oluşturur mu? Daha önce başka bir bankada başıma gelen farklı bir yetkisiz işlemde banka karşı taraftaki işlem bilgileri üzerinden bir isim tespit etmiş ve bana bu kişiyi tanıyıp tanımadığımı sormuştu. Bu yüzden bu olayda da benzer şekilde işlem yapan kişinin adına veya başka bilgilerine ulaşılması mümkün mü diye özellikle merak ediyorum. Burada amacım sadece paranın iade edilip edilmeyeceğini öğrenmek değil. İşlemi kimin yaptığının teknik olarak tespit edilip edilemeyeceğini de anlamaya çalışıyorum. Benzer bir olay yaşayan varsa özellikle şu konulardaki deneyimlerini paylaşırsa çok sevinirim: - 3D Secure olmasına rağmen banka işlemi yetkisiz kabul etti mi? - Harcama itirazı sonucunda para iade edildi mi? - Banka Temu'dan hangi bilgileri alabildi? - İşlemi yapan kişinin adı veya başka bilgileri ortaya çıktı mı? - Süreç yaklaşık ne kadar sürdü? - Temu hesabı kapatılmışsa yine de işlem bilgilerine ulaşılabildi mi? Benzer bir durum yaşayanların tecrübeleri benim için oldukça önemli. Özellikle 3D Secure ile yapılmış görünen ama kart sahibinin gerçekleştirmediği Temu işlemleri konusunda deneyimi olan varsa paylaşırsa çok yardımcı olur. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|

Yeni Kayıt

Senecaa
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt