Bildirim
Yapamadığım apotemi fonksiyon soruları
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
-
Sağolun hocam diğeri hakkında bi fikriniz varmı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
o soruda bir sıkıntı seziyorumquote:
Orijinalden alıntı: florasanhasan
Sağolun hocam diğeri hakkında bi fikriniz varmı -
Tamamdır ozaman. Hocam Peki mesela bir soruda f(x) grafiği veriyor biz f(x)= y falan diyoruz bunu soruda mı vermesi gerekiyor yoksa kafamıza göre de f(x)=y diyebilirmiyiz ben bu noktayı anlayamadım da
Şahsi fikrim ilk sorunun cevabının 3'ten büyük bir değer olmasından yana.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sigmund_Freud -- 14 Nisan 2018; 19:13:14 > -
Kitapta bazı hatalar olabiliyor daha önce de denk geldim cevap 2 diyor hocam. Belki bi hata varsa farkedersiniz
daha rahat işlem yapabilme açısından y diyorsun, habire bütün o parantezler fler xler kullanmamak için. başka bir anlamı yok. istersen a diyebilirsin istersen adını bile verebilirsin.quote:
Tamamdır ozaman. Hocam Peki mesela bir soruda f(x) grafiği veriyor biz f(x)= y falan diyoruz bunu soruda mı vermesi gerekiyor yoksa kafamıza göre de f(x)=y diyebilirmiyiz ben bu noktayı anlayamadım da
f(x) = ahmet olsun
f(x) = 3x-4 olsun aynı anda
ahmet = 3x-4
(ahmet+4)/3 = x
oluyor gördüğün üzere uzuyor işlem durduk yere halbuki y desek çok daha temiz gözükecekti
-
Anladım hocam teşekkür ederim
ama asıl nedeni y koordinat ekseni demeye alışığız ya, tüm matematik onların üzerine kurulu, cevapların o eksende gözüküp rahat rahat grafik çizebilmemiz için yani aslında. en başta f(x) derken uzatmış oluyoruz, sonradan y ile normal haline geri çeviriyoruz.quote:
Anladım hocam teşekkür ederim -
Sağolun hocam anladım
İlk soru 1 mi hocam?
Evet 1
?
Kanki ters fonksiyonu - ile gösteriyorum;quote:
?
(fof)- =(f-)o(f-)
Bu şekilde çıkar. Yani f in tersi içinde f in tersi.
F in tersinde 3 yazarsak bize 0 sonucunu verir.(*)
Bulduğumuz 0 ı tekrar f ters içine yazarsak bize 1 verir.
(*) ters fonksiyonda grafiğini eksenlerini değiştirebilirsin. Nasıl düz fonksiyonda 0, 3 sonucunu veriyorsa, ters fonksiyonda 3, 0 sonucunu verir.
Üşengeç adamım ama istersen kağıda yazıp anlatabilirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi an agony -- 15 Nisan 2018; 20:19:37 >
f'in tersinde 3'ün sonucu belli değil dostum f(3)'ün sonucu 0, grafik f(x)'in değil f'in tersinin grafiğiquote:
Orijinalden alıntı: an agony
Kanki ters fonksiyonu - ile gösteriyorum;
(fof)- =(f-)o(f-)
Bu şekilde çıkar. Yani f in tersi içinde f in tersi.
F in tersinde 3 yazarsak bize 0 sonucunu verir.(*)
Bulduğumuz 0 ı tekrar f ters içine yazarsak bize 1 verir.
(*) ters fonksiyonda grafiğini eksenlerini değiştirebilirsin. Nasıl düz fonksiyonda 0, 3 sonucunu veriyorsa, ters fonksiyonda 3, 0 sonucunu verir.
Üşengeç adamım ama istersen kağıda yazıp anlatabilirim
Alıntıları Göster
-
Aynen ben de şimdi fark ettim. Muhtemelen baskı hatası, yeni basımlarda düzeltmiş oluyorlar bazen. Bir iki soruya öyle denk gelmiştim. Yeni basımda yoktu.quote:
Orijinalden alıntı: Kramers Lawyer
f'in tersinde 3'ün sonucu belli değil dostum f(3)'ün sonucu 0, grafik f(x)'in değil f'in tersinin grafiği
Alıntıları Göster
Tamamdır hocam sağolasın doğru baskıda hata var
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X