Şimdi Ara

Yanlışlıkla Ceza Yedim Ne Yapmam Lazım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
0
Favori
1.828
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Geçen ay avrasya tüneline girerken polis çevirdi ve kontrol yaptığı zaman aracının muayenesi geçmiş ceza kesmem lazım dedi. Bende o hafta kaskoyu yenilemiştim aa muayenede mi varmış diye şaşırmıştım ve makbuzu kesti hiç bakmadan cebime koydum gittim. Daha sonra arabamı park edince ne zaman geçmiş muayenem diye bakayım dedim meğersem geçmemiş daha 2 yıl muayenem varmış. Makbuza baktım polis benim plakamın bir harfini yanlış girmiş ve o yanlış plaka ceza kesmiş. Neyse herkes senin bişey yapmana gerek yok senden sadece ceza puanı düşüldü dedi ama bugün e-devlete giriş yaptığımda direk karşıma trafik ceza borcu çıktı 113 tl ödenmemiş olarak gözüküyor. Şimdi ne yapmam lazım bileniniz var mı ?

• E devlete düştüse ödeyeceksin yapcak bişey yok muayeninizin olduğunu o an niye belirtmediniz bilmiyormuydunuz var mı yok mu iş işten geçmiş maalesef kesmeden müdahale edecektiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ödeyip itiraz etmen gerekiyor

• 2 yıl muayenen olması için yeni yaptırmış olmalısın. Yeni yaptırdığını insan hatırlamaz mı? Makbuza bakmadan cebine atmışın e devlete plakayı düzeltmiş sisteme geçmiş artık mecbur ödeyeceksin. Sonra istersen itiraz et.

• Araba calinti mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCaliph_ -- 4 Ağustos 2018; 19:55:32 >
  • Beyler herkesin dalginlik ani olur polis cevirince panik yapip yanlis seyler soylemis olabilir.Abartmayin bu kadar olur boyle seyler cezayi odeyip itiraz edersin

• Odemenize gerek yok . Gerekli belgeleri sunarsiniz.Size tebliğ tarihinden itibaren 15 gün içinde tebliğ tutanağında belirtilen sulh ceza hakimliğine müracaat etmelisiniz . Süreyi kacirmayin

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • VioLee kullanıcısına yanıt
    İnsan polisle konuşunca gereksiz heyecan yapabiliyor gerçekten. Suçsuzken bile suçlusun diye şüphe duyarlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araç 2 yaşındaysa ne olacak?

biz sıfır araba alamadığımızdan ilk 4 yıl muayene olmadığını unutuyoruz. (4 mü 5 mi tam hatırlayamadım şimdi)
  • benzer bir olayı bende yaşadım. geçen çevirmeye girdim. polis muayeneniz 1 sene geçmiş dedi. aaa unutmuşum yaptıracağım hemen dedim ama yemedi.. 113 tl de ben yedim.

not: linç etmeyin araba düzgün gayet tehlikesi yoktu ve muayenesi yapıldı cezadan sonra.
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    3 :)

• polisten korkmayın,adam yemiyorlar.heyecana da gerek yok.ama insan da aracının muayenesini takip etmez mi.üstelik süresi de varmış,geçmemiş yani..

şimdi ayıkla pirincin taşını

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fluminense -- 5 Ağustos 2018; 19:32:26 >
  • SinanKkner S kullanıcısına yanıt
    Ben sıfır araba aldım ilk muayene en fazla 3 yıl. 4-5 yıl hiç değil. Aracın çıkış tarihine göre 2.5 yıl da olabiliyor. 1-2 yıllık araca da polis senin muayene süren geçmiş diye ceza yazmaz herhalde.

• Ben burda bir sorunumu paylaşmışım insanlar yardımcı olacakları yerde saçma sapan şeyler söylemişler. Her insanın bin bir türlü derdi var dedem yoğun bakımda yatıyor zaten hastaneden geliyorum kafam orda bakmadım işte muayene falan araç 2014 model daha önce 1 kere muayene oldu geçmiş olabileceğini düşündüm o anda. Bu cezayı nasıl ödeyeceğim peki sadece arabanın plakasından cezayı ödeyebiliyor muyum ? Ayrıca benim aracımın muayenesi geçmemiş zaten bazı arkadaşlar okumadan yorum yapıyor sanırım yanlış girilen plakanın muayenesi geçmiş benim arabamın muayenesi her şeyi tamam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi quqil -- 6 Ağustos 2018; 9:22:0 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: quqil

Ben burda bir sorunumu paylaşmışım insanlar yardımcı olacakları yerde saçma sapan şeyler söylemişler. Her insanın bin bir türlü derdi var dedem yoğun bakımda yatıyor zaten hastaneden geliyorum kafam orda bakmadım işte muayene falan araç 2014 model daha önce 1 kere muayene oldu geçmiş olabileceğini düşündüm o anda. Bu cezayı nasıl ödeyeceğim peki sadece arabanın plakasından cezayı ödeyebiliyor muyum ? Ayrıca benim aracımın muayenesi geçmemiş zaten bazı arkadaşlar okumadan yorum yapıyor sanırım yanlış girilen plakanın muayenesi geçmiş benim arabamın muayenesi her şeyi tamam.
    15 gün geçmeden bağlı bulunduğun vergi dairesine git en garanti bu indirimli ödersin.

• Bu tip olaylar gittikçe artacak..
  • quqil kullanıcısına yanıt
    İstanbul'da isen Bostancı oto sanayideki Nakil vasıtaları vergi dairesine gidiyorsun ne ceza var ne borç orda çıkar. Sistemsel hata varsa da düzeltirler. Başka şehirde isen aracın kayıtlı olduğu adresteki vergi dairesine gidebilirsin.
  • aracın muayene tarihi ruhsatta açıkca yazıyor, daha bunun nesini sorgulamaktasınız anlayamadım?
    geçmişse geçmiştir, cezayı ödeyeceksiniz.
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    2017 den itibaren muayene tarihi vs ruhsatlara işlenmiyor. Ruhsatın o sayfası artık iptal. Ancak arkadaş kontrol etmiş ve tarihin geçmediğini anlamış ki böyle bir serzenişte bulunuyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cervinff

2017 den itibaren muayene tarihi vs ruhsatlara işlenmiyor. Ruhsatın o sayfası artık iptal. Ancak arkadaş kontrol etmiş ve tarihin geçmediğini anlamış ki böyle bir serzenişte bulunuyor.
    evet ruhsata işlenmiyor doğru ancak bunun yerine güncel muayene kağıdı veriliyor.
    onu saklamanız gerek ruhsatta.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.