Şimdi Ara

yanlis isme doviz transferi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar yurtdisina 19 Haziran'da dolar olarak para gonderdim ancak para karsi tarafin hesabina gecmedi. swift belgesine baktigimiz zaman alici ismi olarak karsi tarafin degil de benim adimin yazdigini farkettik diger bilgiler dogru. karsi taraf arada 4 banka oldugunu soyledi. para su anda orda mi bekliyor, bana geri donme asamasinda mi? ne yapmaliyim? konu hakkinda bilgisi olanlar yardim ederlerse sevinirim.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yanlış İsme Dövüz Transferi: Hata Yapın ve Para Kaybedin

Para gönderirken ismi yanlış yazmak, yaygın ancak maliyetli bir hatadır. İşte bu sorundan kaçınmak için neler yapabileceğiniz:

• Adı Doğru Girdiğinizden Emin Olun: Transfer işlemini başlatmadan önce, alıcının adını dikkatlice kontrol edin. Tek bir harf hatası bile paranızın yanlış kişiye gitmesine neden olabilir.

• Transfer Bilgilerini İki Kez Kontrol Edin: Adın yanı sıra, transfer tutarını, hesap numarasını ve banka bilgilerini de iki kez kontrol edin. Hata yapan herkes hata yapabilir, bu nedenle bilgilerinizi doğruladığınızdan emin olun.

• Alıcıyla İletişime Geçin: Hata yaptığınızı fark ederseniz, alıcıyla derhal iletişime geçin ve durumu açıklayın. Dürüstlüğünüz, paranızın doğru kişiye ulaşmasına yardımcı olabilir.

• Bankanıza Başvurun: Alıcıyla iletişime geçemezseniz veya para yanlış hesaba aktarıldıysa, bankanıza başvurun. Bazı durumlarda, bankanız işlemi durdurabilir veya paranızı geri alabilir.

• Kanıtları Saklayın: Transfer işlemine ilişkin tüm belgeleri saklayın, örneğin transfer onayı ve alıcıyla yaptığınız her türlü yazışmayı. Bu kanıtlar, bankanızla iletişime geçtiğinizde işinize yarayacaktır.

Yanlış isme döviz transferi yapmak stresli ve pahalı bir durum olabilir. Yukarıdaki ipuçlarını takip ederek bu hatadan kaçınabilir ve paranızı güvenle transfer edebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: class366

Arkadaslar yurtdisina 19 Haziran'da dolar olarak para gonderdim ancak para karsi tarafin hesabina gecmedi. swift belgesine baktigimiz zaman alici ismi olarak karsi tarafin degil de benim adimin yazdigini farkettik diger bilgiler dogru. karsi taraf arada 4 banka oldugunu soyledi. para su anda orda mi bekliyor, bana geri donme asamasinda mi? ne yapmaliyim? konu hakkinda bilgisi olanlar yardim ederlerse sevinirim.

western union ile mi yaptınız
  • hayır normal banka transferi
  • kişi çekmediyse para bankada kalır dekontla gidip değiştirirsiniz en azından ben öyle yapmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berry1925

kişi çekmediyse para bankada kalır dekontla gidip değiştirirsiniz en azından ben öyle yapmıştım

kişi ismi olarak benim adım yazıyor çekilebilir mi yine de?
  • quote:

quote:

kişi çekmediyse para bankada kalır dekontla gidip değiştirirsiniz en azından ben öyle yapmıştım

yani hesap num. yazdınız mı. yazdıysanız büyük ihtimalle yattı
  • quote:

quote:

quote:

IBAN yazdım ancak karsı taraf bana ulaşmadı diyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

quote:

anladım kişi çekmediyse para bankada kalmıştır sizin gidip düzeltmenizi beklerler. başkada bişe olmaz. yanlış anlamaşımdır inşallah kusura bakmayın

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

anladım kişi çekmediyse para bankada kalmıştır sizin gidip düzeltmenizi beklerler. başkada bişe olmaz. yanlış anlamaşımdır inşallah kusura bakmayın

estağfirullah, teşekkür ederim ilginize.

• isim ve hesap uyuşmadığı sürece ödeme yapılmaz. para ödeme bankasında bekler, yeni bilgileri sizden isterler gönderilmezse para amirine yani size geri döner; ama kesintiler olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: METAL

isim ve hesap uyuşmadığı sürece ödeme yapılmaz. para ödeme bankasında bekler, yeni bilgileri sizden isterler gönderilmezse para amirine yani size geri döner; ama kesintiler olur.

Parayı bankam aracılığı ile geri istettim ancak halen bir sonuç alabilmiş değilim. Sonucu buraya yazarım. Teşekkür ederim.
  • 1 günde halledilecek bir iş bankanız hangisiyse çok ağırdan alıyor anlaşılan
  • Swiftte sistem farklı değildir herhalde ama IBAN ile isim uyuşmadığı sürece para bankanın havuzunda kalır veya geri döner. Geri dönmediği takdirde banka ile iletişime geçmeniz gerekir ki zaten yapmışsınız.
  • Arkadaşlar bende alışveriş yaptğım bir firmaya ödemesini yapmak üzere eft yolladım.

fakat eft gelmedi diyorlar. ancak elimde dekont mevcut...

Bu bağlamda ne yapmam gerekir?
  • quote:

1 günde halledilecek bir iş bankanız hangisiyse çok ağırdan alıyor anlaşılan

Hocam belki biliyorsunuzdur.

bende alışveriş yaptğım bir firmaya ödemesini yapMak üzere eft yolladım.

• quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

bahsettiniz para tl ise eft sorgu numarasını öğrenip takip edebilirsiniz, eft çok kısa sürede karşı hesaba ulaşır.. eğer döviz transferi ise bunlar normal şartlarda 2 gün valörlü yapılır yani hesaba 2 gün sonra gider bunun ispatı için de gönderdiğiniz bankadan swift mesajını isteyebilirsiniz.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kadirekinci

quote:

bahsettiniz para tl ise eft sorgu numarasını öğrenip takip edebilirsiniz, eft çok kısa sürede karşı hesaba ulaşır.. eğer döviz transferi ise bunlar normal şartlarda 2 gün valörlü yapılır yani hesaba 2 gün sonra gider bunun ispatı için de gönderdiğiniz bankadan swift mesajını isteyebilirsiniz.

Hocam numara elimde nereden sorgullatıyorz?
    swift derken?Akbank ile mi görüşmem gerekir? Alıcı Garanti ile mi?

• @kadirekinci

TL gönderim yaptıysanız sorgulama kodu ile gönderdiğiniz bankadan bilgi alabilirsiniz, para gittiyse ya da gitmediyse size bilgi verilecektir. İnternet şubesi kullanıyorsanız oradan da sorgulama yapabilirsiniz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.