Şimdi Ara

Yurtdisindan TR'ye para yollama yollari ? SWIFT vs Transferwise

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.015
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar Kanada'da yasiyorum. Anneme 2400 dolar gibi bir hediye para yollayacagim. Deneme icin 10 dolar yolladim SWIFT'le annemin Garanti dolar hesabina, 5 dolarini masraf almislar. Garanti sitesine yurtdisindan gelen havalelerde azami 190 dolar'a kadar para kesebiliyorlar. Paranin %5'inide bankaya vermek istemiyorum dolar alarak.


    Transferwire'i buldum alternatif olarak. Net yorumlari ve eksi'ye gore cok guvenli gibi. Ingiliz merkezli bir uluslararasi para yollama sirketi. Her ulkede kendi hesaplari var, siz bulundugunuz ulkeden onlarin o ulkedeki hesabina yatiriyorsunuz, onlarda parayi destinasyon ulkedeki hesaplarindan sizin istediginiz hesaba yatiriyor. Kesintiler cuzzi. Ama buldugum yorumlar eksi'de hep 200 euro'ydu 500 dolardi gibi daha ufak tutarlar ustune konusulmus. Transferwire kullanan var midir ? Varsa 2400 dolar civari bir meblagda sikinti cikabilir mi ?


    Onun disinda Kuzey Amerika'dan Turkiye'ye SWIFT atarken Turkiye'deki parayi teslim alandan, ozellikle Garanti BBVA ozelinde ne kadar para kesilir biliyor musunuz ? Benim tarafimda, bankam sadece 10 dolar kesiyor, bu sorun degil ama annemin tarafinda 190 dolar kesilmesini istemiyorum.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BerkKhan -- 26 Kasım 2020; 23:4:58 >







  • Western union veya TEB Bankası

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Transferwise bu işlerin en iyisi. Hiçbir sorun olmaz.

  • PayPal açık olsaydı çok daha masrafsız şekilde sorun hallolurdu, al buradan yak.

    Nakit yani CAD veya USD üzerinden gönderim yapmasanız ve alıcı kişi anneniz yerine başka birisi olsaydı kripto para (BTC) ile gönderim tavsiye ederdim ama onun da volatilitesi çok fazla olduğu için zarar ihtimali de var.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

    Kriptolari bende dusundum ama hem biraz emekli kadina hediye diye eziyet olur, hemde dedigin gibi volatilesinden cekindim biraz.

  • EyesOnYou-TR kullanıcısına yanıt

    2400 dolar civari meblaglarla deneyiminiz oldu mu Transferwise'la ?

  • Transferwise iyidir. 400 euro aldım en son sıkıntı çıkmadı, kesinti diğer bankalara göre yok denecek kadar az.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: BerkKhan

    2400 dolar civari meblaglarla deneyiminiz oldu mu Transferwise'la ?

    Miktarın bir şey değiştireceğini sanmıyorum, ama içinizi rahatlatacaksa çok daha fazlasıyla da azıyla da işlem yaptım.

  • patatessiz patso kullanıcısına yanıt

    Bende her yerde boyle okudum. Ama gordugum miktarlarda hep sizin bu dediginiz miktarlar civarinda, denetlemelere takilmayacak bir miktar.


    2400 amerikan dolari neredeyse 19000 tl para yapiyor. Para miktarindan banka bekletse, fraud check'e (dolandiricilik, kaynagi belirsiz para aklama denetlemesi) soksa onlarin sisteminde parayi yollayan hesap benim hesap degilde Transferwise'in Turkiye'deki hesabi olacagi icin biraz ikilemde kaldim.

  • EyesOnYou-TR kullanıcısına yanıt

    Tesekkurler, biraz daha icim rahatladi.


    Acikcasi benim cekincemin kokude biraz, banka'da odeme ve faturalandirma teknoloji uzerine calisiyor olmam. Kanada'da mesela noter notlu mal-alim satimi icin olmayan ve cok alakasiz iki kisinin arasinda 20,000 dolarlik para transferi olursa pat diye incelemeye alirlar onu hop birader bunun amaci ne diye. 20,000 tl'ye yakin rakamda boyle gumlemekten cekindim biraz cunku boyle bir sey olsa ulasacaklari kiside ben olmayacagim origination Turkiye'deki Transferwise hesabindan olacagi icin.

  • Hocam WhatsApptan yazarsanız yardımcı olayım. Paypal hesabıma gönderirseniz parayı çekip belirttiğiniz ibana atarım
    WhatsApp +18732593145

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Halledebildin mi hocam ? transferwise ile belli bir miktara kadar ilk para transferi ücretsiz oluyor o konuda mesaj atarsan yardımcı olabilirim.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.