Şimdi Ara

Yanlış işlenmiş ruhsatın değiştirilmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
25.430
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 4 gün önce bir araç aldım. Araç 3 yaşında daha dolayısıyla muayeneye hiç gitmemiş ruhsatı üzerime almam gerektiği zaman aracı muayeneye götürmem söylendi fakat araba dizel olmasına rağmen ruhsata benzinli olarak işlenmiş ruhsatta benzinli yazan yaprak şuan elimde yok elimde sadece noterın verdiği kağıt var ve orada da benzinli yazıyor.Bana böyle muayene işlemi açamayacaklarını aracın çekme belgesi getirilmesi söylendi fakat aynı zamanda duyduğum kadarıyla emniyetten ruhsata yakıt yanlış yazılmış deyip dizele çevirmem de mümkünmüş. Bu konuda bilen yaşayan kimse var mı ne yapmam gerekir?

• Hocam en yakın trafik tescile başvur. Neresi yakın size? Ben ilgilenebilirim belki.
  • Ankara'dayım ankamallın oradaki emniyetten halletmiştim diğer işleri.Neler yapmam gerekir?Cidden araç çekme belgesi götürmem gerekir mi?
  • Hayır tabiki de. Önce geçici ruhsatın yerine asıl tescil belgesini alın, sonra tescil belgesini herhangi bir trafik tescilde değiştirin sonra da muayeneye gidersiniz. Hepsi bu kadar.
  • En baştan ve detaylıca anlatayım ben size böylelikle ne yapmam gerektiğini söyleyebilirsiniz bana. Aracın noter devri tamamlandı elimde noterin verdiği geçici belge var ruhsatın bi yaprağı var motor şasi numarası yazan aracın yakıtını yazan diğer yaprağı noterde.
    Plakaları (plaka değişimi de yapılack) noterin verdiği geçici belgeyi ruhsatın bi yaprağını götürdüm işlemleri hallettim sigorta yapmaya gittim sigortayı yaptırdım ruhsat işlemlerini halledemedim aracın muayenesi bitti muayeneyi yaptırman lazım dediler muayeneye gittik noterin verdiği geçici belgeye baktı araç benzinli mi diye sordu dizel deyince buraya yanlış yazılmış bunun için araç çekme belgesi getireceksiniz dedi. Noteri aradık ruhsatın diğer yaprağını sorduk orada da benzinli yazıyormuş ki noterin verdiği geçici belgede benzinli yazıyor.
    Ruhsatı çıkartmam için muayene lazım.Muayene için ruhsata işlenmiş olan yakıt cinsi : benzinli ibaresinin değişmesi gerekiyor yani noterdeki ve eski kayıttaki ruhsatın değişmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wankelzer -- 24 Haziran 2013; 22:29:44 >

• sizin durum baya bi karışmış. Plaka değişikliğinden vazgeçerseniz daha rahat halledersiniz diğer türlü iş çekme belgesine kalacak gibi.

Plaka değişikliği 1 ay süre ile geçerli, eğer 1 ay içinde plak değişmezse ilgili tescil kuruluşu size aynı plakaya ait tescil belgesi verir. Size de o arada tescilde memura söylerseniz durumu yakıt cinsini değiştirebilir. Plaka değişmezse trafik belgesi de değişmez, sizden de muayene istemek zorunda kalmazlar. En kolay yol bu gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Anton | SS -- 24 Haziran 2013; 23:22:05 >
  • Araç 3 yaşında muayenesi 07.06.2013 de bitmiş muayenesi hiç yapılmamış ama.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Trafik belgesi değişmeyen işlemlerde muayene zorunluluğu aranmaz, plaka değişiminde trafik belgesi de değişeceği için muayene gerekiyor.

Peki şöyle varsayalım. Siz muayene istasyonunu arayın ve ona geçici tescil belgesini kaybettiğinizi söyleyin. Aracın ruhsatında benzinli yazıyor ama araç dizel muhabbetine hiç girmeyin. Trafik belgem elimde fakat tescili kaybettim deyin. Sizden EK-1 formu isteyip muayene yapabilirler. Sorun aslında basit ama bunu uzatan TÜVTÜRK istasyonları. Çünkü hiçbirinde standart bir hizmet yok. Birisi yapmazken diğeri yapabiliyor.

Ek-1 formu: Trafik tescile başvurmak için gereken formdur. Muayene istasyonu zayi ruhsatlar için bunu ister.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhat295

Trafik belgesi değişmeyen işlemlerde muayene zorunluluğu aranmaz, plaka değişiminde trafik belgesi de değişeceği için muayene gerekiyor.

Peki şöyle varsayalım. Siz muayene istasyonunu arayın ve ona geçici tescil belgesini kaybettiğinizi söyleyin. Aracın ruhsatında benzinli yazıyor ama araç dizel muhabbetine hiç girmeyin. Trafik belgem elimde fakat tescili kaybettim deyin. Sizden EK-1 formu isteyip muayene yapabilirler. Sorun aslında basit ama bunu uzatan TÜVTÜRK istasyonları. Çünkü hiçbirinde standart bir hizmet yok. Birisi yapmazken diğeri yapabiliyor.

Ek-1 formu: Trafik tescile başvurmak için gereken formdur. Muayene istasyonu zayi ruhsatlar için bunu ister.
    Bu dediğinizi yarın arayıp bir sorayım bakim ne diyecekler.Teşekkür ederim ilginiz için

• quote:

Orijinalden alıntı: wankelzer

quote:

Orijinalden alıntı: serhat295

Trafik belgesi değişmeyen işlemlerde muayene zorunluluğu aranmaz, plaka değişiminde trafik belgesi de değişeceği için muayene gerekiyor.

Bu dediğinizi yarın arayıp bir sorayım bakim ne diyecekler.Teşekkür ederim ilginiz için

Ve birde şunu yapabilirsin. Aracın ilk tescil edildiği şubeden aracın dosyasına buldurup bakabilirsin eğer dosyada benzinli yazıyor ve ruhsata dizel olarak kaydettilerse bunu trafik tescil düzeltir kendilerinin hatası.
    Ama ilk tescilde dosyada dizel yazıyorsa senden "araç uygunluk belgesi" diğer adıyla "teknik belge" isterler bu yanlışı düzeltmek için. Bu belgeyi görmeden ruhsatta değişiklik yapmazlar. Bu belgeyi ise servisten alırsın yanlız genel merkezden kargo ile yolluyorlar. aracın markası ne bilmiyorum ama örneğin opel'se opel genel merkezi arayıp "ruhsat bilgim hatalı teknik belge istiyorum" demeniz yeterlidir.

Aynı durum bende de oldu başka şehirden aldım ruhsat hatalıymış sonradan farkettik, benim aracımda sedan yazılmış ruhsata (Heçbek araç) öyle muayeneden geçtim hiç bakmadılar teknik belge ile tescil e gidip hatayı düzelttirdim.

Bence her ihtimale karşı teknik belgeyi iste servisten. Belge gelene kadar da muayene işini hallet (arkadaşın dediği gibi) veya doğruca git dizel mi derse evet de :D sonra teknik belgeyle trafik tescile gidip ruhsat çıkarmak için başvuru yap ve birde dilekçe yaz "yanlış yazılan dizel bilgisinin benzinli olarak değiştirilmesi" gibi teknik belgeyi de iliştir dilekçene işlem tamamdır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.