Şimdi Ara

YANIYORRRR!!! Sharp 50' 652v Led Tv 1999 TL Gold Bilgisayar (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
106
Cevap
2
Favori
9.475
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Mağazadaki 652 modelinde 3d ayarlarında bir sorun göremedim açtığımız teşhirde sürekli 3d film seyrettiriyoruz ve hem 2d 3d hemde direk 3d gayet sorunsuz oynatılıyordu, tabi farklı nedenlerden başka bir sıkıntı olabilir incelemeye devam.

Şu an için en çok merak ettiğim husus 752 ile 652 ile arasında gerçekten bir görüntü kalitesi farkı olup olmadığı, araştırılması gerek.

100 hz olayına değinecek olursak ürün 100 hz panel olabilir (ayrıca sharp 100 hz diyorsa yazılımsız, uygulamada ve pratikte en gerçek 100 hz değerlerini veriyor)biliyorsunuz tüm markalar yazılım yükseltme ile hz değerlerini 5-6 katına kadar çıkarabiliyorlar fakat teoride gözümüz bunu 200 hz den sonra çok az farkettiği gibi ürün hz değeri ne kadar yüksek olursa olsun genellikle o tv panel olarak ya 100hz yada 200hz oluyor.

Ürünü lg 660s 640s 620s (400-400-200hz) tv ler ile ve samsung f7000 ve f8000(800-600 hz -tam emin değilim) serisinden 40" tv ler ile yan yana uzun uzun izleme imkanım oldu ve test videolarınıda tüm tv lere aynı anda uyguladım, ayrıca film sonu kayan altyazı testide yaptım.
    Sonuç;
    Yatay ve Dikey yenilemede genel olarak tüm tv ler testi geçti(620 ve 640 biraz sıkıntılıydı) burada şuna dikkat çekmek istiyorum sharp 652 100 hz panel yazılım ile 200hz olmasına rağmen kendinden yüksek hz değeri belirten bu tv lerden hiç geri kalmadı, hz hızında ise samsung lar ile yarşıyordu. (ayrıca nedense her zaman görüntü kalitesini samsungun bu modellerine yakın buldum)

İlk mesajımda belirttiğim gibi, büyük panel olmasından kaynaklı olsa gerek bu testlerde sharp 652 çok hareketli sahnelerde bazen köşelerde grafik hatasına benzer bir sorun çıkartıyordu sanki böyle grafik sonradan oraya yetişecek ve yerleşecek gibi, ve özellikle ekrandaki hareketli nesnenin diğer renk tonları ile kesiştiği noktalarda oluyordu.
    39" modelinde bu sorun yokken 50" modelinde panel büyüklüğünden dolayı bu sorunu normal ama can sıkıcı buldum.

Renk testinede yeri gelmişken bir değineyim, bunu en iyi meyva renk testinden şöyle anlayabildim, 4 sebze düşünün, ikisi havuç olsun ikisi domatez, bunları tek tek ve yan yana koyalım ve renklerini doğru verip vermediğine bakalım, havuç ne kadar turuncu, domatez ne kadar kırmızı, daha sonra havuç ile domatezi yan yana bitişik koyalım, normalde havuç turuncu, domatezde kırmızı olacağı yere havuç yanındaki baskın renkteki domatezin kırmızısı ile karışıyor ve kendi rengi koyulaşıp kırmızı rengini alıyor bir nevi kırmızı ile birleşiyor, domatezin kırmızısı ile havuçun turuncusu birleşincede domatez renginde açıklık ve dalgalanma yaşanıyor ve bir nevi oda turucunu ile karışıyor ve böylecede tv'nin doğru rengi verip verememiş olduğunu anlayabiliyoruz(her zaman baskın renk diğer rengi değiştiriyor, hafif renk ise baskın renkte dalgalanmaya sebep oluyor)
    Lg ler ve düşük model samsunglar bu testte sınıfta kalıyor, -heleki en düşük modellerden(sanırım 5070) bir samsungun yeşil olan kiviyi turuncu yaptığını bile gördüm-
    Sharp 652 bu renk aralığını f7000 ve 8000 le birlikte doğru bir şekilde verdi.

Arkadaşlar tv yi henüz bende almadım araştırmaya devam edicem ve fiyatı günlük olarak takip ediyorum bi değişiklik haberi olursa erkenden yazacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: lombardini1

quote:

Orijinalden alıntı: furlaka

Abi bendemi bir sorun var anlamadim ama Samsung 7xx yada 8xx serisinin görüntüsünü hiçbirinde göremedim(Sony hariç)..Ambilight,boyuta yada baska birseye kanip farklı markaları arastiriyorum mağazaya gidince en son önünde durdugum TV hep bu ikisi oluyor yinede...

Ayni sorunu ben 1 aydir yasiyorum. Diger tv leri almak icin sebeb ariyorum ama hala bulamadim

Bu iki mesaja katılıyorum, samsung 7x ve 8x her zaman benimde en beğendiğim görüntü kalitesini veriyor fakat çok pahalılar.
    Belki philips 9x serisi ve sony hx750 ile 850 bu modelleri geçebilir diye düşünüyorum.

• Gold ile bir maceraya daha hoş geldiniz
  • Hocam domates havuç örneği fenaydı 3. defa okudum anca anladım

Hazır bu kadar araştırdın bir soru sorayım f serisi ile karsilastirdiginda görüntü hangisinde daha net ve renkler daha canlı.Sonucta biri 2000 lira digeri 4000 kusur civari ama aldiktan sonra keske o farki verseydim demek istemez kimse bence... @abrajj

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3d problemi nedeniyle servis çağırdım almamız lazım dediler yaZılımsal olarak düzeltilemezse iade veya değişim düşünüyorum malum firma gold olduğundan nasıl bir yol izlenmeli tavsiyeniz nedir

• *değiliz de

• yirthan kullanıcısına yanıt
    bitek derken
  • quote:

Orijinalden alıntı: kordsa

bitek derken

ona bakarsan hemen altında da... "Bide" var...

Bitek yerine Bitez.. Bide yerine Pide olmalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: kordsa

bitek derken

Mobilden yazıyorum bazen sözlük kendi kafasına göre düzenlemeler yapıyor sadece domates kelimesi çok kullanılan bir kelime olduğu için düzeltmek istemiştim ama orda da yazdığım gibi EDEBİYAT dersi vermiyoruz. Çok pardon DİLBİLGİSİ dersi.
    Sizin eşşeğiniz kancık olsun. Sildim mesajı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yirthan -- 4 Kasım 2013; 11:58:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu fiyata wifi siz tv ve sıcak :( bu tvler gün geçtikçe pahalanıyor sanırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abrajj

quote:

quote:

Abi bendemi bir sorun var anlamadim ama Samsung 7xx yada 8xx serisinin görüntüsünü hiçbirinde göremedim(Sony hariç)..Ambilight,boyuta yada baska birseye kanip farklı markaları arastiriyorum mağazaya gidince en son önünde durdugum TV hep bu ikisi oluyor yinede...

Ayni sorunu ben 1 aydir yasiyorum. Diger tv leri almak icin sebeb ariyorum ama hala bulamadim

Bu iki mesaja katılıyorum, samsung 7x ve 8x her zaman benimde en beğendiğim görüntü kalitesini veriyor fakat çok pahalılar.
    Belki philips 9x serisi ve sony hx750 ile 850 bu modelleri geçebilir diye düşünüyorum.

bende es7000 var kesinlikle birçok tv bana çok kötü geliyor ama sony hx750 den itibaren yüksek model sonyler bana daha güzel geliyor. geçen kozyatağı carrefourda 40hx750 vardı teşhir 1500 lira, bir arkadaşa aldırmayı çalıştım takmış lg nin 3d gözlüklerine aldı çamur gibi görüntülü lg yi. sharplarda renkler çok güzel ama başka hiçbir şey yok gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: maeds

quote:

quote:

quote:

bende es7000 var kesinlikle birçok tv bana çok kötü geliyor ama sony hx750 den itibaren yüksek model sonyler bana daha güzel geliyor. geçen kozyatağı carrefourda 40hx750 vardı teşhir 1500 lira, bir arkadaşa aldırmayı çalıştım takmış lg nin 3d gözlüklerine aldı çamur gibi görüntülü lg yi. sharplarda renkler çok güzel ama başka hiçbir şey yok gibi.

Samsungdoğallık dışı renkli, canlı, cırtlak, parlak görüntüsü Her zaman standart kullanıcıya daha güzel gelir.
    ( tv ayarlarından bahsetmiyorum standart ayarlarında bile oyle)

ama bazı kullanıcılara da bunlar gözü yoran , gerçek dışı gelir.. doğal görüntüyü severler.

en kaliteli panasonic plasma ile yanyana deneyin,
    futbol maclarında sahanın zemini samsungta cok iyi gorunurken, panasonicte neyse onu gorursunuz :))
    Yalan da olsa daha güzelini görmek

Topun hareketinde hatta kamera hareketinde ki en kötüsü budur, ona da bakın- konudan bagımsız.

Bu arada neşeli dizilerin cogunda zaten cekimler canlı ve parlak renklerle yayınlanıyor. Sahne dekorları da buna uygun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gimmeluck -- 4 Kasım 2013; 16:18:13 >

• Panasonic 50" Plazmadan Sharp 60" LED TV' ye geçtim.
    SD yayınlarda berbat ama HD yayınlarda güzel. Zaten Digitürk HD receiver kulanıyorum o yüzden SD yayın kalitesini umursamadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

quote:

Orijinalden alıntı: maeds

quote:

quote:

quote:

Samsungdoğallık dışı renkli, canlı, cırtlak, parlak görüntüsü Her zaman standart kullanıcıya daha güzel gelir.
    ( tv ayarlarından bahsetmiyorum standart ayarlarında bile oyle)

ama bazı kullanıcılara da bunlar gözü yoran , gerçek dışı gelir.. doğal görüntüyü severler.

en kaliteli panasonic plasma ile yanyana deneyin,
    futbol maclarında sahanın zemini samsungta cok iyi gorunurken, panasonicte neyse onu gorursunuz :))
    Yalan da olsa daha güzelini görmek

Topun hareketinde hatta kamera hareketinde ki en kötüsü budur, ona da bakın- konudan bagımsız.

Bu arada neşeli dizilerin cogunda zaten cekimler canlı ve parlak renklerle yayınlanıyor. Sahne dekorları da buna uygun.

ben zaten o samsungun yapmacık renkli ayarını kullanmıyorum forumdan bir arkadaş yabancı bir siteden bulduğu doğallık veren bir ayar paylaşmıştı. onu kullanıyorum o abartı renkler dışında da güzel görüntü var televizyonda. panasonic plazmaya lafımız yok zaten. ama kaliteli plazması dediğin gibi panasonic plazma olsun çamurdan olsun olanlardan değil. es7000 tercih etmemin en önemli sebepleri görüntü, harddsik ile hiçbir sorun olmadan film izleme, smart özelliklerinin diğer muadillerine göre daha iyi olması, ve en önemlisi eşimin beğenmesi.

• Özelliklerine bakıyorum da çok iyi fiyat vermişler.
  • maeds M kullanıcısına yanıt
    sonuncusu en önemli kriter oluyo bende de :))

bendeki 32es5500,

AVC 5.1 kodlu filmleri açmıyor. ama bunlar piyasada oldukca az su anda. bana denk geldi.
    AVC 4.X ler için sorun yok. ve diger formatların hiçbiri için sorun yok.

bu arada hemen belirtiyim, mkv içindeki tüm altyazıları görebiliyor TV,
    Amaaa eger aynı isimli bir altyazıyı mkv nin yanına kopyalarsanız bu sefer sadece onu görüyor, mkv nin içindekileri görmüyor.

ses için de aynı sey gecerli olabilir, denemedim.
  • Benim cihaz servis tarafından alındı ve yenisiyle değişecek bu arada fiyat 2799 olmuş

• Fiyatin 2.799 TL oldugu dogru mu? Hafta ici almayi dusunuyordum. TV'yi alan var mi? Konuda bir kisi almis o da ilk gunden servise gondermis

• quote:

Orijinalden alıntı: erolustun

Fiyatin 2.799 TL oldugu dogru mu? Hafta ici almayi dusunuyordum. TV'yi alan var mi? Konuda bir kisi almis o da ilk gunden servise gondermis

Fiyat geçen ay 2800 civarlarındaydı forumda bazı yerlerde mesajları mevcut.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa
    2.999 TL + 75 TL AvantajX

Nereden ve ne zaman aldığınızı sorabilir miyim acaba? Fiyat çok iyi geldi de...

Bu arada hayırlı olsun.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.