Şimdi Ara

Yangın tüpleri hakkında ? heryıl değişmesimi lazım ? dükkana geliyorlar durmadan

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
12.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar yangın tüpünü geçen sene doldurdular 20 tl karşılığında tüpü değiştirdiler. bir sene sonra tekrar gelip 20 tl karşılığında tekrar değiştirmeye geldiler yangın tüplerinde durum bölemi ? yoksa değiştiren yer senelik kontrol yapıp 2 sene sonramı değişim yapılması gerekiyor ? bu kontrol ve değişimler hakkında bilgi istiyorum

Orijinalden alıntı: aydd

arkadaşlar yangın tüpünü geçen sene doldurdular 20 tl karşılığında tüpü değiştirdiler. bir sene sonra tekrar gelip 20 tl karşılığında tekrar değiştirmeye geldiler yangın tüplerinde durum bölemi ? yoksa değiştiren yer senelik kontrol yapıp 2 sene sonramı değişim yapılması gerekiyor ? bu kontrol ve değişimler hakkında bilgi istiyorum

ibresini kontrol edeceksin azalma olursa kaçak var.o zaman hemen değiştireceksin.ama belli bir kullanma tarihi var.o zamana kadar gene biter onun içindeki gaz köpük bitiyor.itfaiyecilerde şirketlerde onu bol bol kontrol eder ordaki personele söylerler ibre sıfıra dayandığı zaman bize bildirin.

şuan tüp ibresi yeşil alanda ibre kırmızı - yeşil ve kırmızı olarak 3 e bölünmüş ibre şu an yeşil alanı gösteriyor değişmesi gereklimi ?

tarihinde sıkıntı yoksa değişim gwerekmez.
  • quote:

şuan tüp ibresi yeşil alanda ibre kırmızı - yeşil ve kırmızı olarak 3 e bölünmüş ibre şu an yeşil alanı gösteriyor değişmesi gereklimi ?

sıfıra deyince bitti demek o zaman değiştir

açıkcası
    tüp 20 tl ye değişim yapılması normalmi yoksa anormal bir durummu ?

ayrıca hiç bakım gerektirmeyen 10 senelik tüp yokmu ?

tüpün üzerinde imsalı kağıt falanmı olması lazım
    tüpün üzerinde iple bağlı kağıt yok imzalı falan filan
    alt tarafta yuvarlak tarih yazan kırmızı bir kağıt var başka bişey yok

üzerinde dolum zamanı yok ama bitim zamanı 2011 diyor ben bu tüp olayından bi şeuy anlamadım

açıkcası
    tüp 20 tl ye değişim yapılması normalmi yoksa anormal bir durummu ?

ayrıca hiç bakım gerektirmeyen 10 senelik tüp yokmu ?

tüpün üzerinde imsalı kağıt falanmı olması lazım
    tüpün üzerinde iple bağlı kağıt yok imzalı falan filan
    alt tarafta yuvarlak tarih yazan kırmızı bir kağıt var başka bişey yok

her değişince tarihde o günün tarihi atılır.fiyatını bilmem tüpünde on yıl gideceğini zannetmiyorum.üzerinde kontrol tarihi olabilir buda en son ne zaman doldurulmuş değiştirilmiş onu gösterir zaten.

Direkt değiştirilmez, gerekirse kuru kimyevi söndürücüsü değiştirilir ( zamanla söndürücü özelliğini kaybeden bir karışımdır ) ya da basıncı kontrol edilir.

Bu ABC tipi yangınlara karşı kullanılan KKT tüpleri için geçerli ( Kuru Kimyevi ). CO2, Halon-Halojen ve Köpüklü sistemlerde daha farklı ama gene genel bakımdan 6 ay -1 yıl gibi sürelerde geçebilir.

Sorun yok yani gayet normal
    YOKSA BURASI TÜRKİYE ADAM BENİM TÜPÜ ALIR ÜZERİNDEKİ KONTROL TARİHİNİ DEĞİŞİR
    BAŞKASINA VERİR OLABİLECEK ŞEYLER BUNLAR SONRADA BAŞKASININ TÜPÜNÜDE BANA VEREBİLİR ÇOK KOLAYCA YAPILACAK ŞEYLER ASLINDA TÜP KONTROL DE NORMLA GÖRÜNÜYORSA DEĞİŞİM YAPILMASI ŞARTMI ? İÇİNDEKİ GAZIN HER SENE YENİLENME ŞARTI VARMI ?

İBRE YEŞİL BÖLGEDE İSE KONTROL EDİLMEYE GELİNCE KONTROL EDİLDİ SORUN YOK DİYİP TARİH YAPIŞTIRMASI GEREKMEZMİ?

AYRICA BENİM BİLDİĞİM SANKİ İMZALI TARİHLER OLMASI GEREKMEZMİ? ÜSTÜNDE ÇIKARTMALI YUVARLAK TARİH YAPIŞKANLAR VAR NE BİLİM ÇÇOK BASİT BENCE .
    yangın söndürme olayındada aynı kendi için değil.
    su istasyonu bile açsanız ruhsata başvurulduğunda belediye mutlaka iş yerinde yangın söndürme tüpü ve faturasını istiyor.

ben bu işi yapıyorum istanbulda dolum veya yeni cihaz almak isteyenler linkten ve satıcının diğer ilanlarından ürünlerime bakabilir

http://www.sahibinden.com/ilan/alisveris-bahce-yapi-market-is-guvenligi-6.kg-yangin-tupu-22.tl-5.yil-garanti-ucretsiz-kargo-toptan-107534421/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi free777 -- 8 Aralık 2012; 11:21:58 >

• DETAYLI Açıklama yapacak varmı ??

BAŞKA BİR TÜP ÜZERİNE DOLUM TARİHİ YAPIŞTIRIP GETİREBİLİRLER . BURASI İSTANBUL SONUÇTA..

BU KONUDA BİLGİ VERECEK KİMSE YOKMU ??..

DEĞİŞEN TÜPTE İMZALI KAĞIT OLMASI GEREKMİYORMU NE BİLİYİM YADA BENZERİ BİŞEYLER
  • Yangın Güvenlik Sistemleri firmaları genelde bu konu hakkında bilgilendirmeleri ve ne kadar sıklıkla kontrolünü yapman gerektiğine dair güvenlik bilgilerin ivermektedir. Düzenli olarak kontrolünü yaptırmanızı tavsiye ederim ! Bu dolum süreleri ve ücretleri bildiğim kadarıyla yangın söndürme sistemi yapısına göre değişkenlik gösteriyor. Örneğin; kimyevi tozlu söndürme için 6 aylık bir periyot varken köpüklü söndürme için bu süre 1 yıl olarak belirlenmiş durumda. Belirtilen periyotlarda tüp boşaltılıp tekrar doldurulmak zorunda. Burada kanunlardan çok bence işletmenin güvenliğinin göz önünde bulundurulması gerekiyor. Özellikle elektrik ve ateş ile iç içe çalışan işletmelerde daha komplike yangın söndürme sistemleri tercih edilmeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erentcolak -- 30 Ocak 2019; 0:35:55 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.