Şimdi Ara

Yandex, Türkiye'ye 400 milyon dolar yatırım yapacak: Yeni özellikler yolda!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
604
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy şu anda #8
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • Ülkemizde arama moturundan navigasyona, pazarlamadan veri analizine kadar çeşitli alanlarda faaliyet gösteren Yandex, Türkiye’ye yönelik yeni yatırım planını duyurdu. Yandex, Türkiye’ye 400 milyon dolar yatırım yapacak ve çok sayıda kişiye istihdam sağlayacak.



    Yeni özellikler geliyor



    Yandex’ten yapılan açıklamaya göre şirketin pek çok teknolojisinin yerelleştirilmesi ve Türkiye’deki erişimin genişletilmesi amaçlanıyor. Yakın zamanda Türkiye için özel olarak tasarlanmış yapay zeka destekli arama teknolojisi ve tamamen yerelleştirilen diğer hizmetlerin lansmanı yapılacak. Yandex’in navigasyon hizmetlerine şehirlere özgü yerel bilgiler de dahil olmak üzere yeni özellikler eklenerek Türkiye'deki kullanıcı deneyimini daha da geliştirilecek.



    Ayrıca Bkz.Vodafone Yanımda Premium üyeliği ayda 580 TL’lik avantaj sağlıyor



    Yandex Search Türkiye CEO'su Alexander Popovskiy, “Önümüzdeki üç yıl içinde Türkiye’de bilgi teknolojisi ürünleri geliştirmek için 400 milyon doların üzerinde yatırım yapmayı ve yüzlerce kişiye istihdam sağlamayı planlıyoruz” dedi.



    Popovskiy, Türkiye için özel olarak tasarlanmış bir dizi ürünün yakında piyasaya sürüleceğini belirterek, "Amacımız Türkiye'ye bir bütün olarak değer katmak ve önceki yıllarda yerel pazarda elde ettiğimiz başarıların üzerine yenilerini eklemek. Bu yaklaşımla, Türkiye’deki kullanıcıların özel ihtiyaçlarını karşılayan hiper yerelleştirilmiş ürünler geliştirmeye odaklandık. Kısa bir süre içinde Türkiye için özel olarak tasarlanmış yapay zeka destekli arama ürünümüzü ve tamamen yerelleştirilen diğer hizmetlerimizin de lansmanını yapacağız." dedi.



    Türkiye’deki internet kullanımına vurgu yapan Popovskiy, Türkiye’nin dünyada en iyi 10 internet kullanım oranlarından birine sahip olduğunu söyledi. Türkiye’nin inovasyon için verimli bir zemin sunduğu ve Yandex'in de Türkiye'nin dijital ortamına katkıda bulunmayı hedeflediğini ifade etti. Ayrıca hükümetinin teknoloji alanında ‘sağlıklı rekabeti’ teşvik etme konusundaki kararlılığına vurgu yaptı. pazarı ve dijital ekonomi, işletmeler ve daha iyi ve yenilikçi ürünler elde eden son kullanıcılar için faydalı olan ‘sağlıklı rekabeti’ teşvik etme konusundaki kararlılığının da altını çizdi.



    Aylık 6 milyon kullanıcı



    Yandex, ülkemizde aylık toplam 6 milyon kullanıcıya sahip olan Yandex Arama, Haritalar ve Navigasyon gibi hizmetleri sunuyor. Yandex’in B2B servislerini 300’den fazla Türk şirketi kullanıyor. Türkiye'deki girişimcilere özel startup programında ise 40'tan fazla Türk girişimi bulunuyor.









  • Google görsellere lens özelliği geldiğinden beri görsellerde hiçbir şey bulamaz olduk tamamen ticari ürünleri öne çıkarmaya çalışıyor aradığınız görselleri bulmak oldukça zorlaştı Yandex Gerçekten bu konuda daha iyi daha çok arama motoru özelliği ile çalışıyor Google tamamen ticari bir arama motoru oldu
  • Yandex google sansür sistemi gibi plmadigi için bu aralar sık kullaniyorum..özellikle resim arama sistemi çok gelişmiş.. google da +18 sayılan icerikler bulunamazlar yandex rahatlıkla buluyor..dizi film gibi içeriklere de çok başarılı..
  • İşin açığı Yandex’in alternatifi yok Türkiye’de hız sınırlarını gösteren navigasyon olması açısından. CarPlay’de çalışmıyordu eskiden Yandex haritalar, plus almıştım 2 dolara mı ne. Netfliş gibi dizi/film uygulaması, spoti gibi müzik çaları da vardı bir kaç rusla beraber aile hesabından ortak kullanıyorduk. Müzik çalarını da epey beğenmiştim.
  • Yandex'in servisleri gerçekten çok çok başarılı. Google'ın adı çıkmış bir kere servisleri çer çöpten ibaret benim için.
    Edit: YouTube hariç.
    Edit2: Yandex Music de Türkiye'ye geliyor muhtemelen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zero fear -- 17 Ekim 2024; 15:37:22 >
  • Yandex çok iyi arama sonuçları veriyor. Uzun süredir görsel aramalar için de yandexi kullanıyorum. Google bu konularda çok geriledi.
  • Umarım hizmetleri gelişir. mâlum google artık sadece istediği sonuçları gösteren filtreli bir arama motoru.
  • Güzel hizmetle Google servislerinin yerine gelebilir. Ama şahsi görüşüm büyük bir iş başararak halkın gözündeki ön yargıyı kırması gerekmektedir.

  • Yandex tuttu,

    özellikle fenerbahçe ye göğüs reklamı döneminde, yandex rusya ,cihazlara tarayıcı olarak böyle indirme kurulma hızı görmedik diye açıklamaları vardı...

    fenerbahçe de sürekli yandex indir kullan diye talepde bulundutuyorduki hala kullanırım mobilde 2015 gibi.yandexin yeni basladığı zamanlar fenerin çok katkısı olmuştur...

    google dan daha özgür ve iyi çalıştığı kesinlikle gerçek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxx1 -- 17 Ekim 2024; 16:44:23 >
  • Yandex ozetleme özelliği müthiş ama sadece Rusça çalışıyor. Umutluyum yandexten.
  • TEHET kullanıcısına yanıt
    Google görsellere lens özelliği geldiğinden beri görsellerde hiçbir şey bulamaz olduk tamamen ticari ürünleri öne çıkarmaya çalışıyor aradığınız görselleri bulmak oldukça zorlaştı Yandex Gerçekten bu konuda daha iyi daha çok arama motoru özelliği ile çalışıyor Google tamamen ticari bir arama motoru oldu
  • Yandex hiç kullanmadım hep chromecuydum ondan önce de firefox. Merak ettiğim şey yandexte google gmail hesabını yani yer imlerini ve site şifrelerini kullanabilir miyim? Yer imleri kolayda nasıl import edecez şifreleri?

  • Mohi kullanıcısına yanıt

    evet, içe aktarma var

  • fettah7ve7 kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler. Bende inceledim varmış, ancak yine de gmail hesabından olacak aktarma sonuçta yeni aldığımız tablete falan gmaili ilk kurmamız gerekecek sanırım.

  • Gel Yandex Google çöplüğe döndü. Aramalarda alakasız sonuçlar çıkmaya başladı.

  • az buz bir para değil 400 milyon dolar ne yatırımı bu acaba. Demek ki tr'den para kazanıyorlar ciddi ciddi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.