Şimdi Ara

Yandex Navigasyon İnceleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.693
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  •  

         

     

    Yandex Navigasyon uygulaması uzun bir zamandır Türkiye’de trafikli navigasyon hizmeti veriyor. Haritaları yılda 4 kez güncelleniyor. Önemli olaylara ise anında müdahale edebiliyor.

     

    Yandex Navigasyon İnceleme 

     

    Örnek olarak Suadiye Mahallesi içerisinde yer alan Suadiye köprüsü, Marmararay hat genişletme çalışmaları çerçevesinde yıkılmasına rağmen, halen bir çok navigasyon uygulamasında açık olarak gözüküyor.

     

    Yandex Navigasyon İnceleme 

     

    Yandex Navigasyon ise buradan geçişin kapalı olduğunu gösterip sizi alternatif rotalara yönlendirebiliyor. Uygulamanın öne çıkan özelliklerinden biride sosyal iletişimi. Kullanıcılar Yandex Navigasyon üzerinde notlar bırakarak yol durumlarını güncelleyebiliyorlar. Örneğin rotanız üzerindeki bir yolda yoğun bir trafik var ise, kullanıcıların bu yönde bıraktığı mesajlarla yolun kapalı veya yoğun olduğu gibi durumları öğrenebiliyorsunuz.

     

    Yandex Navigasyon çizdiği rotalar ile sizleri  trafik yoğunluğunu da ölçerek, en kısa sürelerde gitmek istediğiniz yerlere götürebiliyor. POİ desteğinin ise diğer uygulamalar kadar başarılı olmadığını belirtmem gerek.

     

    Yandex Navigasyon trafik bazlı ölçüm yapabiliyor demiştik. Gitmek istediğiniz noktalara olan alternatif yolları, trafik yoğunluğuna göre ölçerek saniyeler içerisinde hesaplama yapıyor ve size en kısa yolu gösterebiliyor. Trafikte seyir halinde iken de, önünüzde yer alan trafik yoğunluğunu direk olarak haritadan görüntüleyebiliyorsunuz. Örneğin yeşil olarak giderken ekran üzerinde ki renk sarıya dönünce, sürüş halinde olduğunuz yönde trafiğin akıcı olarak yoğunlaşmaya başladığını görebiliyorsunuz. Yandex Navigasyon da bu yoğunluğa göre alternatif yolları size gösterip rotanızı değiştirmenizi önerebiliyor. Uygulama ayrıca göz sağlığını korumak adına da gece modunu ışığın azaldığı durumlarda devreye sokuyor.

     

    Yandex Navigasyon İnceleme 

     

    Uygulama ara yüz olarak oldukça başarılı. Yüksek çözünürlükte uydu veya harita seçeneği ile rotanızda yaptığınız ilerlemeleri gösterebiliyor. Ancak sapacağınız yöne doğru olan tabela yönlendirmeleri ise diğer navigasyon uygulamalarının aksine biraz daha zayıf kalıyor.

     

    Yandex Navigasyon seyir halinde  “YANDEX” kelimesi ile arama moduna geçebiliyor. Bu sayede seyir güvenliği açısından ellerinizi kullanmadan uygulama üzerinden arama yapabiliyorsunuz. Ancak bu özellik için çok verimli diyemem zira seyir halinde iken bazen yanlış anlamalar sonucu aktif hale gelip navigasyon ekranınızı kapatabiliyor. Ancak ayarlardan bu özelliği kapatabiliyorsunuz. Kendi rotamız üzerinde yaptığımız TrabzonPark veya Donanımhaber şeklindeki sesli aramalarımızı kolay bir şekilde buldu bunu da hemen belirtelim.

     

    Rotanız üzerindeki bir sapağı kaçırdığınız zaman ise Yandex hızlı bir şekilde size alternatif rota üretiyor ve tabi ki yeni rotanız üzerinden varış sürenizi de yeniden hesaplıyor. İstanbul’da akşam saatleri olmasına rağmen yaptığımız seyirde herhangi bir trafiğe girmeden varış noktamıza ulaşmayı başardık.

     

    Alternatif rota belirleme açısından sizi bazen hiç bilmediğiniz ara sokaklara sokabiliyor. Ancak bunu sadece ana arterlerde, trafik yoğunluğu yüksek olduğu zaman yapıyor. Bu ara sokaklardan geçerek hedefinize, hiç trafiğe girmeden ulaşabiliyorsunuz.

    Trafikte yaptığımız denemede İstanbul Göztepe’den, Ümraniye Trabzon park istikametine doğru yaptığımız sürüşte, Yandex Navigasyon bize ilk olarak varış saatini 17:21 olarak gösteriyordu ve bizler 17:17’de yoğun trafiğe yakalanmadan, akşam saati olmasına rağmen  hedefimize ulaşmayı başardık.

     

    Yandex Navigasyon İnceleme 

     

    Trafikteki testimizin son kısmında ise Donanımhaber ofisine geri döndük. Adresimizi girdikten sonra bize iki alternatif rota önerildi . Bu rotalardan biri 2km daha kısa ve süre olarak da 20 dakika daha azdı. Bizde doğal olarak bu alternatifi seçtik. Tüm seyahatimiz boyunca ise Yandex Navigasyon üzerinde sadece bir kez kırmızı, yani trafiğin yoğun olduğu bir bölgeye rastladık. Varış süremiz ise seyir halindeyken güncellendi. Yani ilk başta bize gösterilen 17:50 varış zamanı güncellenerek 10 dakika kadar geriye çekildi. Kozyatağı E-5 istikametine doğru saptığımız zaman ise Yandex Navigasyon bir kez daha rotamızdaki trafik yoğunluğunu algılayarak kırmızı olarak gösterdi.

     

    17:39 da ise nokta atışı bir şekilde Ümraniye Trabzonpark istikametinden Donanımhaber ofisine vardık.








  • Beni bir çok sefer radara girmekten kurtaran programdır kendisi :)

  • Rota, trafik güncelliği bakımında en iyilerden biri. Videoda bahsedildiği gibi tabela yönlendirmelerinde sapaklarda biraz zayıf gibi. Ama yıllardır kullandığım favori uygulamam. Kesinlikle güven veriyor, herkese tavsiye ederim.

  • Aşağı yukarı 7 yıldır cep telefonumda Navigasyon kullanıyorum.

    Nokia N79 telefonumda İGO, Ndrive ile başladım bu işe. Şuan kullandığım İphone telefonda ise Yine İGO, Google Maps, Nokia Here, Sygic, Yandex, Apple in kendi Navigasyon uygulaması v.b bir çok uygulamayı İstanbul trafiğinde kullandım.

    Benim şahsi gözlemlerim ise şu şekilde;

    İGO ; Paralı bir uygulama olması ve uzun yıllardır bu sektörde hizmet vermesi nedeniyle en iyi yönlendirme İGO ya sahip. Sesler, kavşağa gelmeden bilgilendirmesi, Tabela gösterimi v.b bir çok konularda kullandıklarım arasında en iyisi. POI ve adres bulma konusunda da çok iyi.
    Son gelen güncelleme ile trafik yoğunluğu da geldi. Ama idare eder boyutta.

    Apple haritası ; İphone ile uyumlu çalışması çok güzel, Siri ile adres POI bulma, uzun süre dönüş olmayan yerlerde otomatik olarak ekranı kapatıp, sapağa gelince ekran ışığını açması v.b telefon ile uyum içerisinde çalışıyor. Ancak POI bulma konusunda mükemmel değil. Ve görsel yönlendirme biraz daha iyi olabilirdi. Yeterli miktarda trafik yoğunluğu sistemine de sahip.

    Google Haritalar ; Açık ara en iyi adres ve POI ye sahip. Ara yüz temiz ve kullanışlı, Trafik yoğunluğu ise yeterli miktarda. Çoğunlukla kullanıyorum.


    Gelelim Yandexe; Trafik yoğunluğu konusunda tartışmasız en iyisi Yandex. Ara sokaklara kadar trafik yoğunluğunu gösteriyor. Ama gel gelelim yönlendirme konusunda da hayatım boyunca kullandığım en kötü navigasyon programı. Yandexe güverek tanımadığınız rotalarda giderseniz mutlaka bol bol sapak kaçırıp, güzel küfürler edersiniz.

    Ben ve bir çok arkadaşım artık Yandexi telefonumuzdan dahi sildik. Bildiğin insanı kendinden nefret ettirmeye başlatıyor bir süre sonra. Şu yönlendirme sistemini düzeltmedikleri sürecede bir daha kullanmayı düşünmüyorum.


    Şuan için, Apple haritalar, IGO ve Google Haritaları duruma göre kullanıyorum. Bu üçünden de gayet menmunum.




  • here öda test edin görün farkı
    here varken diğerleri hikaye

  • Cogunu denedim, Here cevrimdisinda cok kullanisli. Bu navigasyon programlari arasi konum paylasma olsa keske. Mesela Here de bulamadigim bir yeri Google Haritalar dan bulduktan sonra Here ile paylasabilseydik.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fırat.ç.

    Cogunu denedim, Here cevrimdisinda cok kullanisli. Bu navigasyon programlari arasi konum paylasma olsa keske. Mesela Here de bulamadigim bir yeri Google Haritalar dan bulduktan sonra Here ile paylasabilseydik.

    Foursquare dan gidecegim mekani bulup yol tarifi seceneginden here seciyorum nokta atisi gidecegim yere variyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kötü bir espri olacak ama maalesef benim için gerçeğin ta kendisi HERE candır gerisi heyecan. Ne zaman bilmediğim bir şehirde navigasyona ihtiyaç duysam dön dolaş yine HERE'ın kapısında buluyorum kendimi sağolsun hiç yarıyolda bırakmadı. Diğerleri (Yandex, Google ve dahi Sygic) GPS bulunamadı diye sayıklarken HERE aynı yerde cayır cayır çalışır durumdaydı.

  • Ya yandexin ben varya. Çok kötü google maps 2 3 aya kalmaz yandexi yok eder. Bende google maps ile yandexi denedim. Google yol ayrımında çok başarılı yandex yol ayrımında tırt kafa karıştırıyor. İKEA bayrampaşaya dolandırarak getirtti.

  • Yandexin yönlendirmesi çok zayıf.Rotadan saptığınızda yeni rota hesaplaması en az 30-40 saniye sürüyor ve seyir halinde bu durum büyük sıkıntı.Bir rotaya takdımı takıyor gevur inadı ile illa kapalıda olsa o yola sokmaya çalışıyor.Google rota çeşitliliği sunması çok iyi.Google daki çatalın sağından veya solundan gibi yönlendirmeleri hayat kurtarıcı.Son zamanlarda her ikisini aynı güzargahların varış sürelerini kontrol için açıyorum googleninki genellikle daha doğru çıkıyor.Google daha başarılı buluyorum.Birde favorilere yapılan kayıtlara yandexdeki gibi isim verilse iyi olur.

  • Kullanıyordum, Rusya ile olan olaylardan tüm Yandex uygulamalarını kaldırdım.

  • Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra telefondan sildim, Here ve Google Maps çok başarılı.
  • Rusya ile yaşanan olaylardan dolayı Yandex'i silenler, Yandex'in sunduğu özellikleri işine geldiği için çoook geç sunan Google'ı protesto etmeyip neden kullanıyorsunuz?

    O zaman başbakanımızın dediği gibi "çok karışık olan" bulut teknolojisine yatırım yapmayalım ki içinden kullanacağımız şeyleri alalım yeter bizim için!

    Ülke olarak olayları değerlendirirken bazen düşünmeden hareket ediyoruz...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fare dağa küsmüş dağın haberi olmamış

  • Yandexi bir kaç kez kurup denedim en sonunda beni hastane diye dağın başına götürünce bir hışımla sildim google kullanıyorum gayet memnunum. Yandexi kuranlar google de kursun ihtiyaç duyabilirsiniz

  • Çevrimdışı kullanabiliyor muyuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ipli jeton -- 27 Mayıs 2016; 8:53:33 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Here forever

  • 5 yıllık uygulamayı daha yeni mi inceliyorsunuz. video koymuş olmak için inceleme yapılmış. neyini inceliyorsun 1 milyar indirilmiş app nin.

    navigasyon uygulamalarına karşılaştırma yapsan neyse.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 27 Mayıs 2016; 9:10:01 >
  • kesinlikle google, maceraya hiç gerek yok...

  • Kesinlikle Here maps, maceraya hiç gerek yok.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.