Şimdi Ara

Yandex'li yeni arama sistemi hakkında öneri, bug vs konusu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
61
Cevap
0
Favori
3.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aradığım hiçbir şeyi bulamıyorum. Eskiden daha iyiydi. Foruma giresim bile gelmiyor artık.
  • Sacma olmus opsiyon olarak sunulmali ben uanki sistemden nefret eder oldum .

Boyle devam ederse ciddi tepkilerle karsilasacaksiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aradığımız şeyi bullamıyo bulsa bile güncel konular yok reklam yapıcanız diye saça sapan bişey yapmışınız
  • Aradigim seyleri eskisi kadar kolay bulamiyorum. Bence bununla ilgili bir anket yapilmali. Gercekten cok sinir bozucu oldugunu dusunuyorum. Devlet kurumlari ozellestirildiginde yasadigim hissiyata benzer birsey

Edit : Forumda tanidigim birkac kisi ve bunun yaninda bu baslik altina yazan kullanicilar yeni arama sisteminden, ben de dahil, memnun olmadigini belirtiyor. Yoneticiler ise guzel olmus diyorlar. Ticari bir durum mu var diye supheleniyor insan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lukanka -- 15 Nisan 2015; 2:38:15 >
  • Eski forum içi arama sistemi halen aktif;http://forum.donanimhaber.com/search.asp
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Eski forum içi arama sistemi halen aktif;http://forum.donanimhaber.com/search.asp

Teşekkür ederim. Bu daha iyi. Yandex'i görünce yine kesin bir yerlerden trojan vs bulaşmış demiştim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANDREI

Eski forum içi arama sistemi halen aktif;http://forum.donanimhaber.com/search.asp

Çok teşekkürler bu bilgi için.Bende yandex sistemini beğenmeyenlerdenim.Alternatif olarak aktif olması çok iyi omuş.
  • Ben de bu yeni uygulamadan rahatsız olup, googleden aratınca bu konuyu buldum.
    Neyse yönetici arkadaşın linkini bulmam iyi oldu. Yoksa ben de uzun süredir foruma girmiyordum.
  • yandex.tr Y kullanıcısına yanıt
    Yandex'in 3B Çanakkale Destanını anlatan muhteşem arayüzünü gördükten sonra Yandex ürünlerine olan ilgim arttı, googleyi hayatımdan çıkartıp arama ve tarayıcı olarak Yandex kullanmaya başladım. Her yönüyle güzel düşünülmüş ve daha da güzelleşecek ayrıntılı bir yapısı var ama ebay gibi yabancı alışveriş sitelerine girince dili rusça, para birimini ise ruble olarak otomatik tanıyor. Türk kullanıcılar için bu gibi detayların düzeltilmesi lazım.
  • Herkese merhaba,

Yandex'in geliştirdiği forum içi arama sistemi hakkında biraz daha detaylı bilgi verelim.

Bu sistem forum içerisinde aramayı daha hızlı, etkin ve herkese açık hale getirmek için Yandex ve DonanımHaber'in uzun süren ortak çalışması sonucu geliştirildi.
    Bu çalışmanın herhangi bir reklam anlaşması kapsamında olmadığını belirtmek isteriz. Her iki kurumun da amacı aramayı daha etkin hale getirmektir.

Sistemin nasıl çalıştığına bakalım:

- Standart bir site içi arama aracından farklı olarak forum'a özel bir algoritma (formül) geliştirildi. Bulunan mesajları sıralarken Yandex'in onlarca standart faktörüne ek olarak mesajı yazan üyenin ilgili konudaki deneyimi de tespit edilmeye çalışılıyor.

- Machine learning (öğrenen bilgisayarlar) teknolojisi kullanılıyor. Sistem hangi sorgularda hangi tip sonuçların tercih edildiğini zamanla öğreniyor ve otomatik olarak formülü geliştiriyor. Bu da zaman içerisinde sonuçların daha da iyileşeceği anlamına geliyor.

- Sorgulardaki yazım hataları otomatik olarak düzeltiliyor veya ilgili sorgular öneriliyor. Örneğin "galaksi s5" sorgusu için "galaxy s5" ile ilgili mesajlar da bulunuyor.

- Arama sorgusu yazılırken daha önce açılmış konu başlıkları öneri olarak arama çubuğunun altında beliriyor. Bu önerilerden biri tıklandığında ilgili konuya ve benzer konulara ulaşılabilir ve daha önce cevaplanmış soruları tekrar sormanın önüne geçilebilir.

Bu yeni sistem hakkındaki şikayetlerinizi ve olumsuz gördüğünüz durumları bize iletmeniz çok önemli. Gördüğünüz hataları ve sorunları mümkünse "hangi sorgu" sonucunda elde ettiğinizi mesajlarındızda belirtmenizi rica ederiz.

Teşekkürler.

• yandex.tr Y kullanıcısına yanıt
    Android uygulamalarını ne zaman materyal tasarıma (Lollipop) geçireceksiniz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bilmiyorum forumda yandexten yetkili birisi var mı?

Yandex gibi koca firmanın forumda yaptığı arama methodu maalesef kullanışsız
    Bir şey yazıyorum tarihleri karışık gösteriyor
    Filtreleme sistemi çok yetersiz
    sıralama şekli özellikle geliştirilmelidir
    Yazana göre, tarihe göre, sıralamalar olmalıdır
    istediğimiz kelimeler yanyana olan sonucları özel gösterebilmelidir.

örnek " modem 8661 bağlantı"
    tırnak içindekileri yazınca sadece bu kelimeler yazdığım gibi sonucları gösterebilmelidir

Ben genelde eski arama metodunu kullanıyorum
  • Merhaba @TiSKE,

Tarihlerin karışık gelmesinin nedeni yukarıda açıklanan sıralama faktörleridir. Aradığınız bir şey daha eski bir tarihte çok daha iyi şekilde ele alınmış olabilir. Amacımız işinize en fazla yarayacak mesajları "ilgi/alaka" sırasına göre getirmektir.
    Kendi kendini geliştiren bu sistem hangi tip sorgularda tarihe daha fazla önem vermesi gerektiğini de zamanla öğrenecek. Fakat "tarihe göre sırala" düğmesi planlarımız arasında.

Verdiğiniz örneği daha detaylı anlatırsanız yardımcı olmak isterim. Eğer kastını tırnak işareti içinde yazılan terimin olduğu gibi aranmasıysa bu özellik mevcuttur.

Bunun dışında diğer arama operatörlerini de kullanabilirsiniz. Örneğin "apple -store" (tırnaklar hariç) araması yaptığınızda içinde apple geçen fakat store geçmeyen sonuçlar gelir. "apple +store" aramasında ise içinde mutlaka store terimi de geçen sonuçlar gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kabuska

"Kim tarafından" seçeneği getirilirse güzel olur diye düşünüyorum.

Bu özellik niye getirilmedi?

Kim tarafından paylaşıldığının aranabilmesi hatta konu veya mesaj olarak arama seçeneklerinin sunulması çok işlevsel ve kullanışlı olur.

@yandex.tr;

Eklemeyi düşünüyor musunuz?

@ANDREI;

Eski sistemi de kaldırmışsınız gelişmiş bir şekilde arama yapabilmek mümkün değil ne zaman aktif edeceksiniz bir bilgi verebilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bilgisayar Bağımlısı -- 1 Aralık 2015; 22:55:34 >
  • kaldırın bu saçma şeyi forumu eski haline getirin! üç kuruş para alacağız diye forumu bozdunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yandex.tr

Herkese merhaba,

Yandex'in geliştirdiği forum içi arama sistemi hakkında biraz daha detaylı bilgi verelim.

Bu sistem forum içerisinde aramayı daha hızlı, etkin ve herkese açık hale getirmek için Yandex ve DonanımHaber'in uzun süren ortak çalışması sonucu geliştirildi.
    Bu çalışmanın herhangi bir reklam anlaşması kapsamında olmadığını belirtmek isteriz. Her iki kurumun da amacı aramayı daha etkin hale getirmektir.

Sistemin nasıl çalıştığına bakalım:

- Standart bir site içi arama aracından farklı olarak forum'a özel bir algoritma (formül) geliştirildi. Bulunan mesajları sıralarken Yandex'in onlarca standart faktörüne ek olarak mesajı yazan üyenin ilgili konudaki deneyimi de tespit edilmeye çalışılıyor.

- Machine learning (öğrenen bilgisayarlar) teknolojisi kullanılıyor. Sistem hangi sorgularda hangi tip sonuçların tercih edildiğini zamanla öğreniyor ve otomatik olarak formülü geliştiriyor. Bu da zaman içerisinde sonuçların daha da iyileşeceği anlamına geliyor.

- Sorgulardaki yazım hataları otomatik olarak düzeltiliyor veya ilgili sorgular öneriliyor. Örneğin "galaksi s5" sorgusu için "galaxy s5" ile ilgili mesajlar da bulunuyor.

- Arama sorgusu yazılırken daha önce açılmış konu başlıkları öneri olarak arama çubuğunun altında beliriyor. Bu önerilerden biri tıklandığında ilgili konuya ve benzer konulara ulaşılabilir ve daha önce cevaplanmış soruları tekrar sormanın önüne geçilebilir.

Bu yeni sistem hakkındaki şikayetlerinizi ve olumsuz gördüğünüz durumları bize iletmeniz çok önemli. Gördüğünüz hataları ve sorunları mümkünse "hangi sorgu" sonucunda elde ettiğinizi mesajlarındızda belirtmenizi rica ederiz.

Teşekkürler.

ben hiçbir tarayıcı ile arama yapamıyorum günlerdir aynı.ara tıkladığımda sarı çizgi yarıya kadar ilerliyor ve orda kalıyor.(explorer-firefox-chrome) win7 ultimate

• Sırf yandex'ten daha çok para kazanmak için konu içi arama sekmesi heba edildi.
  • ortalık kızışmış
  • Uygulamada sıkıntı var. Forum içerisinde üstüste (aradan zaman geçse bile) arama yapamıyorum, aramanın otomatik olduğundan şüphelenildiğine dair bir uyarı çıkıyor ve IP engelleniyor. KOntrol sembollerini üstüste defalarca doğru girmeme rağmen kabul etmiyor ve o gün bitmeden bir daha arama yapamıyorum.

Tarayıcı olarak safari kullanıyorum. Benden başka böyle bir sorun yaşayan ve halledebilen var mı?
  • Sitemi yandex aramalarda önde çıkması için ne yapmam lazım googleda birazcık çıkıyor ama
    yandex aramalarında da çıksın istiyorum önerilerinizi beklerim.

http://www.mygameworld.net
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.