Şimdi Ara

Yamaha Xmax 250 Scooter Granaj Tamir ve Bakım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
1
Favori
5.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar xmax 250 çok güzel motor fakat granaj fiyatları* uçuk bence ister istemez ufak kazalar ve sürtmeler ya da motorun düşmesi sonucu oluşan çatlak, kırık ve zedelenmeler hem görünüme hem de yüksek hızlarda (100+) aerodinamik yapıya ve de şasenin dış etkenlerden korunmasına olumsuz etki edebilir.Bir yandan da tabi ki fiyatlar ve ürün temini gibi etkenlerde mevcut bu yüzden tamir en avantajlısı bence..
    Motor düştü :-( sağlık olsun ne yapalım düşmeseydi iyi olurdu fakat ayağımıza kolumuza bişey olmadı buna şükür dedik ve işe başladık.İster istemez olmayacak şey olduğu için moraliniz bozulabiliyor yinede sağlık olsun!
    Klasik problem düştüğü zaman canınızın cız ettiği parça:
    Öncelikle zımparalıyoruz tabi ince zımpara ile olması gerekiyor parçamız sol arka yan granaj* bombeli yapısı en ufak düşmelerde sıkıntı yaratabilir iyiki tam ortasında fazla hasar yok...
    Parçamızın dış yüzeyinde zedelenen yerlerde ve çatlak bölgede pürüz ve boya kalmayacak şekilde zımparalıyoruz.
    Zımparaladığımız yerlerin çevresini içten dışa üzerini inceltecek şekilde zımparaladıktan sonra (sarı hafif , yeşil orta , kırmızı fazla zımparalanacak)
    Ben yapıştırma ve astardahttp://machtvoll.net/ bu ürünü araştırdım ve kullandım gerçekten güçlü ve fiyat açısından iyi bir ürün
    Öncelikle dış kısımdan parçayı birleştirip bantla yapıştırıyoruz. Arka kısmından ince bir kat atmamız gerekiyor bi 15 20 dk sonra (güçlendirmek için ben bi parça sinek teli kullandım (plastik) başka şeylerde kullanılabilir fakat bu çatlakta bu yeteli olur çok bile)hafif kalınca bi kat daha atıyoruz sonra 1 gün bekliyor.
    Kuruduktan sonra sağlamlığını test edebilirsiniz.
    Ön kısmına ince bir tabaka yüzeyi kalınlaştırmayacak şekilde astar olarak tekrar sürüyoruz burda plastik ve yumuşak bir spatula kullanmanız gerekiyor.  Yamaha Xmax 250 Scooter Granaj Tamir ve Bakım
    Daha sonra ince zımpara ile tekrar zımparalıyoruz.Boya seçiminde iyi bir usta oto boyacısı rengi tutturabilir fakat istediği kadar tuttursun çok dikkatli bakınca belli olacaktır.Kırık olmasından daha iyi..
    Yaptırdığımız Sprey boyayı atarken önce 1 kat uygulayalım ince bir şekilde ve 10 dk (sıcak,güneş almayan,rüzgarsız,tossuz bir alanda)bekleyelim.Sonra asıl katı atabiliriz 20 dakka sonra ince bir kat daha ve 24 saat bekledikten sonra parçamızı motora takıp hafif dokunaraktan pastalıyoruz renk mat olduğu için cila atmadım.
    En son Armayı yapıştırıyorsunuz eğer zedelenme ve hasar yoksa eskisini güzelce çıkarıp kullanabilirsiniz.ama benim gibi altındaki yapıştırmayı çıkarmaya üşenirseniz dikkatli bakarsanız belli olur :-)
    Evet arkadaşlar sonuç bu yorum sizden!Gider 20tl yapıştırıcı 30 da boya ıvır zıvır şeylerde 10 lira desek 60 lira.
    Siz de kendiniz yapabilirsiniz.
    *Grenaj fiyatı 50,21 euro Kaynak:http://www.en.easyparts.nl/showdrawing/24439/180268/MNM3/0-968-1-m426-m2687-m2380-m24439-s24441-d180268/Side-Cover.html
    Granaj tamir ve bakımlarınız için mrifattastekin@gmail.com mail atabilirsiniz.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yamaha Ybr 125 ilk çalıştırma.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.