Şimdi Ara

YALAN OLAN 9700 pro ve 9800 pro Ekran Kartlarım...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar.. 9700 pro mda bundan yaklaşık 1 sene önce kalıcı bir sorun oldu artifact vermeye başladı ve değiştirmiştim.. 9500 pro aldım ve sattım ve sonrada his 9800 pro aldım.. 2 gün önce 9800 pro aniden artifact verdi.. hmm dedim heralde ısındı sonra bilgisayarı kapattım.. kartı çıkardım tozunu filan aldım sonra biraz bekledim ve taktım.. ama oda nesi kart hala non stop artifact veriyor.. tekrar çıkardım, taktım oynadım kurcaladım para etmedi.. ve kalıcı bir sorun oluştuğunu anladım.. 9700 pronun verdiği artifactlar daha kötüydü ona göre bu nispeten daha az ama hiçbir şekilde birşey yapılmıyor..2 sininde garantisi yok..

Sonuç olarak.. bilgili, tecrübeli arkadaşların yorumları, tavsiyeleri yapabileceğim bişeyin olup olmadığını söylerlerse çok sevinirim..
    Neden durup duruken böyle bir olay oldu sizce?
    acaba farklı bir 9800 pro biosu yüklemeyi mi denemeliyim?
    Bu kartları kurtarmanın bi yolu varmı yoksa artık bi işe yaramazmı?
    ati nin bu kartlarında 2,3-4 senelik zaman sonunda yalan olması beni hayal kırıklığına uğrattı açıkcası.. hiç beklemezdim.. bu tarz bilgisayar parçalarının ömürleri en az 10 sene filan olmalı bence..

neyse yorumlarınız, fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 25 Aralık 2006; 23:40:09 >

• benimde çok sefer başıma geldi.
    kartların ramleri arızalanmasından oluyo diye biliyorum. yapılabilecek müsadahele kurtarma vs de olabileceğini sanmıyorum.
  • Hız düşürmeye gidebilirsiniz tabiki garantisinin olmadığını varsayarak yapıyorum bu yorumu, arkadaşın da söylediği gibi genelde RAM problemine işaret eder ve bir ihtimal hızı düşürürseniz durumu kurtarabilirsiniz... Garantisi varsa hiç düşünmeden verin, değiştirsinler (tabi bulabilirlerse... :) muhtemelen para iadesi veya ücret karşılığı üst modeller ile değiştirme yapılacaktır her iki durumda da iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.)
  • evet underclock banada mantıklı geldi.. birde onu deniyim olmadı yapılacak bişey yok artık.. garantisi yok dediğim gibi keşke olsa sıfır kart verirlerdi ne güzel yeni modellerden :)
    bu arada yorumlara teşekkür ederim.. başka fikri yorumu olan varsa çekinmesin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shaddack -- 26 Aralık 2006; 1:12:00 >
  • Arkadaşım,telaşlanmana hiç gerek yok,ben sana sorununun nedenini söyleyeyim:

GÜÇ KAYNAĞI 3.3V ÇIKIŞININ VOLTAJI FAZLA DÜŞMÜŞ.

Aynı olay benim de başıma geldi.İkinci elden 9500 pro almıştım,ama güç kaynağım dandik olduğu için bir süre kullanımdan sonra sanırım hasar gördü ve 3.3 hattından düşük voltaj vermeye başladı,aynı sendeki gibi hiç durmadan noktalama şeklinde artifact vardı,üstelik makinayı açtıktan sonra giderek artıyordu.Neyse dedim,eski MX400'ü makinaya taktım,fakat ne göreyim.Onda da daha farklı şekilde görüntü sapıtıyordu.Sonradan sebebi ne olabilir diye düşünürken Speedfan'dan voltajlara baktım,makina iyice ısınınca 3.3 hattı 2.8'e kadar düşüyordu.9500 pro da voltaj 3.15'in altına düştüğünde artifact vermeye başlıyordu.Ben de Aopen 300w güç kaynağı aldım ve sorun çözüldü.

Senin kullandığın kartlar da aynı mimariye sahip.Eğer sende de noktalama şeklinde artifact oluyorsa benim dediğim gibidir.Hele ki bir de güç kaynağın iyi değilse,o zaman kesin öyledir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Elbruz -- 10 Ocak 2007; 1:57:25 >

• silencer kullanıyormusun ben o şekilde bozmuştum eski kartımı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.