Şimdi Ara

Yakıt tüketimim nasıl? Normal mi? 2019 Egea 1.3 Multijet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar, geçen cumartesi 2019 model 1.3 egea aldım Urban plus paket araç aldım euro6 motor.

Araç şuan 200küsür km de.

Yakıt tüketimi, 37km ortalama hız ile, 4.1lt gözüküyor.

Araç yeni olduğu için ben daha yüksek bir tüketim bekliyordum, bin-ikibin km sonra tüketim değerleri düşüyor diye biliyorum.
    Araç kullanımım, zaman zaman dur kalk, zaman zaman 40-50km hızlar, 90-100 km hızların üstüne çıkmadım. istikametide belirteyim, Ankara-Batıkent Çakırlar bölgesinden, hipodromun ordan İstanbul yoluna çıkıyorum, Akköprünün ordan, samsun yoluna girip Dışkapı ya geliyorum, dönüşte aynı yoldan.

Yol bilgisayarları tam doğru hesaplamaz, 4.1 i ben 5lt olarak düşüyorum ama yeni araç için 200küsür km deki araç için bana düşük geldi gene.

Ben, ilk bir kaç bin km 7-7.5 falan bekliyordum, sonra 4,5 lere düşer diye düşünüyordum.

Yakıt tüketimim nasıl? Normal mi? 2019 Egea 1.3 Multijet

• Sıfır araçtada ikinci el araçtada hayatım boyunca kullandıktan sonra, kmsi arttıktan sonra yakıtı düşen araba görmedim. Km arttıkça, araç eskidikçe yakıtı artan çok gördümde azalanını görmedim.

Muhtemelen giydikçe açılır diyen ayakkabı satış elemanlarının oto sektörüne satışa geçmesiyle yayıldı bu efsaneler.
  • Sıfır araçtada ikinci el araçtada hayatım boyunca kullandıktan sonra, kmsi arttıktan sonra yakıtı düşen araba görmedim. Km arttıkça, araç eskidikçe yakıtı artan çok gördümde azalanını görmedim.

Muhtemelen giydikçe açılır diyen ayakkabı satış elemanlarının oto sektörüne satışa geçmesiyle yayıldı bu efsaneler.
  • tsi kadar olmasada iyi deger.
    ben 1.4 tsi golf ile 2.5 litre yakiyorum
    hatta 90km hiza sabitleyince uretim yapiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Sıfır araçtada ikinci el araçtada hayatım boyunca kullandıktan sonra, kmsi arttıktan sonra yakıtı düşen araba görmedim. Km arttıkça, araç eskidikçe yakıtı artan çok gördümde azalanını görmedim.

Benim duyduğum, sıfır araçlar motor alışana kadar 1-2bin km fazla yakar diye biliyorum, otomobil forumlarından falan hem bu şekilde söyleniyor.
  • Mixenon kullanıcısına yanıt
    hep söyledndiğini bende biliyorumda dediğim gibi şahit olmadım hiç. Zaten öyle bişey olsa . litre bile farketse bunun reklamını oto forumlarından önce üreticiler yapardı. 'Şimdi az yak, 2 aya daha az yak, 2 yıla yakıt üret' Vw Das Auto
  • Tsı espırılerı prım yapıyor mu hala ?

Guzel deger yakalamıssın hocam. b sınıfı hdı, dcı ıle bu degerler zor gıbı

• quote:

Orijinalden alıntı: masterap

Tsı espırılerı prım yapıyor mu hala ?

Guzel deger yakalamıssın hocam. b sınıfı hdı, dcı ıle bu degerler zor gıbı
    Beklentimin altında kalınca şaşırdım bende, birde az yaksın diye uğraşmadan bu değer, biraz dikkat etsem daha da düşebilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    1. 3 Multijet için hangi mazot?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çok güzel değer. kurcalamayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir değer, çok sakin kullanıyosan olabilir.
    Bi de pompa ölçümü yapın.

Aylarca benim araba 4.5 lt yakıyo diyen bi tanıdığa zorla pompa ölçümü yaptırdım 5.6 lt çıktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alisilin07 -- 27 Haziran 2019; 12:2:10 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tisiay yakıt üretirken MJ kumda oynasın.

• Gayet ekonomik tüketim, üzümü yiyip bağını sorma.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Çok güzel bir değer, çok sakin kullanıyosan olabilir.
    Bi de pompa ölçümü yapın.

Aylarca benim araba 4.5 lt yakıyo diyen bi tanıdığa zorla pompa ölçümü yaptırdım 5.6 lt çıktı.
    Çok ta sakin kullanmıyorum, araç daha 200küsür km de, pompa ölçümüde yapıcam en kısa zamanda...
  • Elbette motorlar artık çok daha teknolojik şekilde üretiliyor km yaptıkça olan bir süreç vardır ama esas olay arabaya alışınca daha ekonomik kullanmak. Gaz fren tepkisini bilmek, en iyi yerde vites atmak vs vs bunlar bence yakıtı düşüren şeyler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yagızalp

Sıfır araçtada ikinci el araçtada hayatım boyunca kullandıktan sonra, kmsi arttıktan sonra yakıtı düşen araba görmedim. Km arttıkça, araç eskidikçe yakıtı artan çok gördümde azalanını görmedim.

Kesinlikle haklısınız.KM arttıkça yakıt tüketimi düşmesi şehir efsanesi
  • Güzel değerler, benim hesabıma göre %10 eklerseniz 4,5-5,0 lt gibi olur ki yine çok güzel değer. Ortalama hızınız da yüksek yalnız, neredeyse tamamen trafiksiz kullanım gibi. Zaten dediğiniz yolu biliyorum, pek dur kalk trafik olmaz o güzergahta. Yine de güzel değerler. Peki performans denediniz mi? Araç ve bagaj dolu iken ani hızlanmalarda v.s. 1.3 olması olumsuz etkiledi mi? Araç daha yeni belki denememişsinizdir, deneyince de yazabilirsiniz.

@yağızalp

KM düştükçe yakıt tüketimi düşer olayı bende de olmadı, aracım 8.000 km ye yaklaştı ama ort. tüketimim hep aynı, yeni aldığımda neyse halen o şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 27 Haziran 2019; 12:52:31 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.