Şimdi Ara

yakıt tüketim değerleri üzerine bir soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
156
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

aracım astra h 1,6 lpg li,

akçaydan susurluğa gidene kadar 200km yolu 120-140km arası hızlarla yokuşlarda yavaşlamadan klima kapalı , aşırı rüzgarlı havada ortalama 10 lt (27kr) yakıt tüketimim oldu. susurlukdan sonra ankaraya kadar ortalama 90-110 km hızlarla da gerikalan 400 küsür km de ortalama 7 lt (18kr) lpg yakıt tüketimim oldu. yokuşlarda gaza fazla yüklenmedim.

sizce bu fark normalmi, böyle bir farkın oluşmasında hızımdaki 20km/s lik fark etkili olmuşmudur yoksa akçaydan çıkarken aldığım lpgye hava basmış olabilirlermi?

• 2 farklı yolda 2 farklı sürüş tarzı.
    Normaldir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmand

merhabalar

aracım astra h 1,6 lpg li,

akçaydan susurluğa gidene kadar 200km yolu 120-140km arası hızlarla yokuşlarda yavaşlamadan klima kapalı , aşırı rüzgarlı havada ortalama 10 lt (27kr) yakıt tüketimim oldu. susurlukdan sonra ankaraya kadar ortalama 90-110 km hızlarla da gerikalan 400 küsür km de ortalama 7 lt (18kr) lpg yakıt tüketimim oldu. yokuşlarda gaza fazla yüklenmedim.

sizce bu fark normalmi, böyle bir farkın oluşmasında hızımdaki 20km/s lik fark etkili olmuşmudur yoksa akçaydan çıkarken aldığım lpgye hava basmış olabilirlermi?

Akçay - Susurluk arası 140km ye varan hızlarda üstelik şiddetli rüzgarda 10 litrelik tüketim bence hayli düşük; güzergah genellikle virajlı - rampalı çünkü.

Ayrıca 90 km den 110 km arasında bile rüzgarın ciddi bir direnç artışı oluşturacağını da unutmayın.

İlave: Ankara da aldığım yakıtların kalitesini Akçay da bulamıyorum bu da önemli bir etken.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esmerce -- 15 Eylül 2013; 13:41:06 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.