Şimdi Ara

Yakıt Hortumuna Mıknatıs Hikayesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
9.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bu benzin veya lpg hortumuna mıknatıs takma hikayesinin aslı astarı var mı ?Çevrenizde hiç gördünüz mü ?Adamlar %10 falan tasarruftan bahsediyorlar.Sanmam o kadar olacağını ama %1 bile olsa kardır diye düşünüyorum.Zaten ben hazır almam kendim yaparım
    Birde şu var bu mıknatısı taktığımız yerde zamanla depodaki minik metal tozları birikip tıkamaz mı ?
    Ufacık da olsa işe yarayacağını bilsem lpg hortumuna takacamda onlarda sanırım çok çok güçlü mıknatıslarmış.Ama elimde bir çift neodmiyum mıknatıs var.Adamın parmaklarını sıkıştırıyor.
    Yorumlarınızı bekliyorum.TEŞEKKÜRLER.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 9 Mayıs 2005, 1:38:53 >

• YUH diyorum türkiye nereye gidiyo ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: Reanimate

YUH diyorum türkiye nereye gidiyo ...

Hocam sen bunu hiç duymadın herhalde.Birşeye yaramaz ama gene de bilgimiz olsun.
    Kimisi hafta da milyarlık benzin harcar kimisi bizim gibi mıknatıs arar.
    Ne diyeyim bu hale getirenler utansın.
  • bu memlekette herkez hakli (K1nama amaçl1 demiyorum bunu )
  • 6-7 sene önce bayağı meşhurdu.mıknatıs olayı ama bir faydası olmadığı anlaşıldı sanırım.unutuldu gitti
  • %10 İÇİN DEğmez. Belki de motor katlolur.
  • valla bizim buraya birisi geldi.80 milyona sattı 4 tane arkadaş aldı kullanıyor vede memnunlar.ama senin dediğin mıknatısmı yoksa başka bişeymi bilemiyorum.benzin hortumuna takılıyor falan filan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vallahi bence böyle şeyler hikaye.Zaten öyle bir tasarruf sistemi olsaydı firma yöneticileri ya standart donanımda koyar ya da aksesuar olarak satışa sunarlardı.Bence çok saçma bir sistem...
  • tıraş hocam bunlar...

taktıracaksın.. ilk 3 depo bişi beklemicen.. sonra yawaş yawaş tasarruf sağlıyomuş.. öle diyolar.. bunu işte odtü den olsun.. İTÜ den olsun belgelemişler falan filan... geçiniz..
  • Abi mıklatıs nedir ki ister Neodiyum olsun ister Stransiyum oksit...Mıklatısın tek özelliği Demir,Nikel,Kobalt metallerini çekmesidir.Bunları çekse bile nasıl %10 fayda sağlar ki.Saçmalıktan ibaret...
  • Güya yakıttaki hidrokarbon moleküllerini düzenliyormuş ve daha iyi yanma sağlıyormuş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Güya yakıttaki hidrokarbon moleküllerini düzenliyormuş ve daha iyi yanma sağlıyormuş.

bende öyle duymuştum hatta derginin biri test etmişti(otohaber olabilir) doğru olabilir demişti..general motors patentli olduğunu duydum.. bide bi arkadaş hurdaya ayrılmış dozerlerden sökmüş (onlarda varmış amerikan malı ) onları kat kaloriferine,arabasına,şofbene,katalitiğe,kıçına başına taktıydı ya tutarsa diye..şimdilerde plastikten çin malı kelepçeli bi hacat olarak yurdum insanına itelenmeye çalışıyor zaman zaman gastelerde rastlıyorum ve ciddiye almıyorum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: the engine

quote:

Orjinalden alıntı: silicon

Güya yakıttaki hidrokarbon moleküllerini düzenliyormuş ve daha iyi yanma sağlıyormuş.

bende öyle duymuştum hatta derginin biri test etmişti(otohaber olabilir) doğru olabilir demişti..general motors patentli olduğunu duydum.. bide bi arkadaş hurdaya ayrılmış dozerlerden sökmüş (onlarda varmış amerikan malı ) onları kat kaloriferine,arabasına,şofbene,katalitiğe,kıçına başına taktıydı ya tutarsa diye..şimdilerde plastikten çin malı kelepçeli bi hacat olarak yurdum insanına itelenmeye çalışıyor zaman zaman gastelerde rastlıyorum ve ciddiye almıyorum..

Demek ki pek de hikaye değilmiş.

• Walla bende duydum ama doğru mu değilmi bilmiyorum.Boşver böyle şeylerle uğraşma arabanı bi sibob ayarına götür o zaman biraz daha az yakar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Diggy -- 10 Mayıs 2005, 15:36:54 >
  • kesin palvra
  • quote:

Orjinalden alıntı: diablo89

Walla bende duydum ama doğru mu değilmi bilmiyorum.Boşver böyle şeylerle uğraşma arabanı bi sibob ayarına götür o zaman biraz daha az yakar.

Aynen öyle abi...böyle şeylerle uğraşana kadar git lastiklerinin havasını tam uygun hale getirt,fren bakımını filan yap daha çok yarar sağlar...

Ayrıca...Sen buralara gelirmiydin yaw mustafa?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DiabloXT

Abi mıklatıs nedir ki ister Neodiyum olsun ister Stransiyum oksit...Mıklatısın tek özelliği Demir,Nikel,Kobalt metallerini çekmesidir.Bunları çekse bile nasıl %10 fayda sağlar ki.Saçmalıktan ibaret...

Eklemek gerekirse;
    Araç üreticisi firmalar % 1 yakıt tasarrufu sağlayabilmek için onlarca mühendis çalıştırıp milyarlarca dolar ARGE harcaması yapıyorlar.
    Bu güne kadar hiç bir orjinal araçta benzin hortumunda takılı mıknatıs veya benzeri bir madde görmedim.
  • sibob ayarı = subap ayarı bu arada
    gidip lastik havasını ayarlatiim deme yani
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.