Yahudiler mi çok başarılı?Müslümanlar mı çok başarısız?
Dünyadaki Yahudi nüfusunu toplasanız ancak bir İstanbul ediyor. Kayıtlara geçen dünya üzerindeki toplam Yahudi nüfusu 14 milyon... Bu kadar azlar yani... Ama o küçük cemaat dünyaya hükmediyor... En ünlü bilim adamları onlardan; Albert Einstein, Sigmund Freud, Karl Marx sadece bunlardan bir kaçı...
En en zengin işadamları da yine Yahudi... George Soros (finansçı), Ropert Murdoch (medya devi), Ralph Lauren (Polo'nun sahibi), Levi Strauss (Levi's Jeans'ın sahibi), Howard Schultz (Starbuck's) ve Sergei Brin (Google) bilinen örnekler...
En ünlü ve en etkili politikacılar da Yahudi... ABD'yi yöneten güç de dahil...
Peki ya Müslüman toplumu... Dünyadaki müslüman sayısı yaklaşık 1.5 milyar... Ticaret, bilim, güç söz konusu olduğunda; Bu büyük kalabalığın ne adı var ne sanı... Peki neden böyle? Yahudiler mi çok başarılı? Yoksa Müslümanlar mı çok başarısız?
Pakistanlı bilim adamı Dr. Faruk Saleem'in ortaya koyduğu rakamlara bir gözatalım... Son 105 yılda Yahudiler 100'ün üstünde BİLİM dalında Nobel ödülü kazandı. 1.4 milyar Müslüman içinden ise bu zamana kadar sadece 3 Nobel ödülü alan bilim adamı çıktı. Sakın bana "Nobel torpili" yapmışlar demeyin! Zira "bilim" alanındakiler Orhan Pamuk'a verilen ödüle pek benzemez. Proje, ispat, sonuç gerektirir... Bu tablo Müslüman ülkelerin bilime sıfır yatırım yaptıklarının göstergesi... Geri kalmışlığın, başarısızlığın temel nedeni de işte bu... Çağımızda bilime hükmeden, dünyaya hükmediyor...
Sadece Yahudiler değil, Hıristiyan ülkeler ile Müslüman ülkeler arasında da büyük bir uçurum var... Rakamlara bakalım; İslam Konferansı Örgütüne üye 57 ülkede kaç tane üniversite var biliyor musunuz? Hepsindeki toplam sayısı 500... Sadece ABD'deki üniversitesi sayısı ise 5 bin 758...
Eğitim seviyesine gelince... Hıristiyanlar içinde okuma-yazma oranı yüzde 90... 15 Hıristiyan ülkesinde ise bu oran yüzde 100
Peki müslüman ülkelerde durum ne? Okur-yazar oranı yüzde 100 olan hiç bir islam ülkesi yok... En iyi oran ilköğretim düzeyinde, o da yüzde 50... Üniversiteli oranı ise sadece yüzde 2...
Eğitime bu kadar az önem verilince bilim adamı çıkar mı? Eh, çıkmamışda zaten... Müslüman çoğunluğa sahip ülkelerdeki toplam bilim adamı sayısı sadece ve sadece 230... ABD'de sayı 4 bin, Japonya'da ise 5 bin...
Bilime yatırım yapılmadığı gibi üretimde de yoklar. ABD tek başına 12 trilyon dolar değerinde mal ve hizmet üretiyor... Çin 8 trilyon dolar, Japonya 3.8 trilyon dolar ve Almanya 2.4 trilyon dolarlık üretim yapıyor... Peki müslüman ülkeler ne yapıyor dersiniz? Petrol zengini Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt ve Katar'ın toplam üretimi sadece 500 milyar dolar... Üstelik bu üretimdeki asıl dilimi petrol oluşturuyor. Petrol dışında üretim neredeyse "sıfır" yani...
Şimdi başta sorduğumuz soruyu şöyle tekrarlayalım. Yahudi ve Hıristiyanlar mı çok çalışkan? Müslümanlar mı çok tembel?
(Not: Yazı içinde belirtildiği gibi rakamsal veriler Pakistanlı bilim adamı Dr. Faruk Saleem'in derlemesidir...)
Bu yazının üstüne birkaç ekleme yapalım:
Kur'ân’ın ilk emri “Oku.”
Peygamberimizin ilimle ilgili birkaç hadisi: “Beşikten mezara kadar ilim öğreniniz” “İlmi ya öğreten, ya öğrenen, ya dinleyen, ya destekleyen ol. Beşincisi olma.” “İlim Çin’de de olsa gidip alınız.”
Yıl 2007 ve hala ''bilmemne orucu bozar mı,bilmemneden kurban olur mu,kadınların avret yerleri neresidir?'' gibi zerzek sorulara yanıt aradığımız için
quote:
Orjinalden alıntı: 1881
Yıl 2007 ve hala ''bilmemne orucu bozar mı,bilmemneden kurban olur mu,kadınların avret yerleri neresidir?'' gibi zerzek sorulara yanıt aradığımız için
Artı
zevzeklik bile olsa aradığımız bu konulara verilen cevabı bile dinlemediğimiz için.
Okumak, bir konu hakkında görüş belirtmek kolay bir iştir. Bir konu üzerine herkez düşünür, karşısına konulan materyali herkez öğrenebilir...
Ama! İş yeni bir şeyler üretmeye, yeni düşünceler ortaya atmaya gelince farklar su yüzüne çıkar. Çünkü yeni bir şeyler üretmek, elde edilen bilgilerden bir sentez oluşturmak zordur. Bir çoğumuz malesef böyleyiz bunun nedenleri ise; eğitim sisteminden tutun da insan ideolojilerine kadar gider.
Kısacası bilim adamı ortaya çıkarmak, bilim adamı olmak çok uç noktalarda. O düşünmenin de ötesinde bir şey..
Ama arkadaşlar sunu unutmayın ki muslumanlarında daha basarılı oldugu yonler var.Mesela;Terörist yetiştirme(El-kaide),örneğin konusarak degil kaba kuvvetle olayları çözme(Karikatür krizi sırasında Danimarka Büyükelçiliğinin ateşe verilmesi).Kadını 2. plana iterek,kadını ezme(Ben erkeğim yaparın sen kadınsın kafanı kırarım mantıgı.)İnandığı şeylerden kazanç saglama(Türk Bayragının,Kuran'ın parayla satılarak kazanç saglanması,Kutsal mekanlarda ticari çarkların dönmesi)...Verilecek örnek çok esasında ama kısa keselim. Bu saydıgım alanlarda muslumanlar yahudilerden daha önde ve daha basarılı bence.Bilimadamı,üniversite...Bunlar da yahudileri geçemedik ama saydım konularda yahudileri solladık.Tabi bu benim görusum siz ne dusunursunuz bilmem.
quote:
Orjinalden alıntı: antifet
Ama arkadaşlar sunu unutmayın ki muslumanlarında daha basarılı oldugu yonler var.Mesela;Terörist yetiştirme(El-kaide),örneğin konusarak degil kaba kuvvetle olayları çözme(Karikatür krizi sırasında Danimarka Büyükelçiliğinin ateşe verilmesi).Kadını 2. plana iterek,kadını ezme(Ben erkeğim yaparın sen kadınsın kafanı kırarım mantıgı.)İnandığı şeylerden kazanç saglama(Türk Bayragının,Kuran'ın parayla satılarak kazanç saglanması,Kutsal mekanlarda ticari çarkların dönmesi)...Verilecek örnek çok esasında ama kısa keselim. Bu saydıgım alanlarda muslumanlar yahudilerden daha önde ve daha basarılı bence.Bilimadamı,üniversite...Bunlar da yahudileri geçemedik ama saydım konularda yahudileri solladık.Tabi bu benim görusum siz ne dusunursunuz bilmem.
Katılmamamk elde değil sayın @antifet, özellikle kadınlarımızın arka plana itilmesi her alanda olduğu gibi bu alanda da bbüyük bir engel teşkil ediyor. Olayları çözerken şiddete de başvurduğumuz bir gerçek.
quote:
Orjinalden alıntı: korver
Okumak, bir konu hakkında görüş belirtmek kolay bir iştir. Bir konu üzerine herkez düşünür, karşısına konulan materyali herkez öğrenebilir...
Ama! İş yeni bir şeyler üretmeye, yeni düşünceler ortaya atmaya gelince farklar su yüzüne çıkar. Çünkü yeni bir şeyler üretmek, elde edilen bilgilerden bir sentez oluşturmak zordur. Bir çoğumuz malesef böyleyiz bunun nedenleri ise; eğitim sisteminden tutun da insan ideolojilerine kadar gider.
Kısacası bilim adamı ortaya çıkarmak, bilim adamı olmak çok uç noktalarda. O düşünmenin de ötesinde bir şey..
Korver arkadaşım bir konuda çok haklı yeni şeyler bulup üretmek çok zor.Yahudilere helal olsun.Adamlar ÇÖL ortasında portakal yetiştiriyor.Ama gel gor ki;musluman kesim bir hurma sevdasıdır gidiyor.Yeni bir sey üretmek yok ye hurmayı bak keyfine.Yahudi adam bir gunde tavugu 2 kere yumurtlatıyor.Arap kralı bilmem kaç bin hizmetçi,ucak vs. ile tatile giderken yahudi Ar-Ge departmanlarına kaynak arayısına giriyor.Şimdi bu iki millet arasında fark yok diyemeyiz.Hatta yahudilerin muslumandan basarılı oldugunu inkar edemeyiz
+ 1
Biz burda abuk sabuk programlar izlerken boş işler peşinde koşarken adamlar 50 sayfa daha fazla okuyor,yeni şeyler buluyorlar.Bizde o programlarla hayatımızı yiyoruz onların dertlerine bizde üzülüyoruz onlar para kazanamadı diye bizde hüzünleniyoruz..
Bunun dinle değil, içinde bulunulan toplum ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Yahudi toplumu verdiği büyük kayıplar sonucunda çalışmaya ant içmiş bir nevi. Veya "Yahudiler üstün ırktır" sözüne karşı mahçup olmamak için verilen eğitimin sonucu da olabilir bu.
kaynakların kötü yönetimi işte bu oluyor
kişi başına düşen doktor sayıssında türkiye birinci
ama ilgiinçtir hala bir doktorla görüşebilmek için ankarada bile bir hafta sonrasına gün veriyorlar onada ulaşabilmek için kapısının önünde saatlerce bekliyoruz yok sıraya gir bekle doktor daha gelmedi vs vs
quote:
Yıl 2008 olduğu halde hala 2007 sananlara ne demeli. 2000 li yıllarda orucun olamayacağını düşünenlere ne demeli. İş islama laf atmaya gelince hiç eksiğiniz yok. Ama sizin geri kalmışlığınızın suçuda bizim üstümüzde. Sana göre bunlar değersiz. Demek ki sen çağdaşsın. Diğer MK ciler de çağdaş. Bizde gericiyiz. Biz gericiysek siz niye yatıyorsunuz. Niye sizden çıkmıyor böyle bilim adamları.
quote:
Orjinalden alıntı: etusch
quote:
Yıl 2008 olduğu halde hala 2007 sananlara ne demeli. 2000 li yıllarda orucun olamayacağını düşünenlere ne demeli. İş islama laf atmaya gelince hiç eksiğiniz yok. Ama sizin geri kalmışlığınızın suçuda bizim üstümüzde. Sana göre bunlar değersiz. Demek ki sen çağdaşsın. Diğer MK ciler de çağdaş. Bizde gericiyiz. Biz gericiysek siz niye yatıyorsunuz. Niye sizden çıkmıyor böyle bilim adamları.
Üstünüze alınmayın ancak kururun yanında yaş da yanar.
quote:
quote:
Siz halen MUSTAFA KEMAL ATATÜRK'ün ismini bile ağzınıza almaya korkarken,biz bilim ve çağdaşlaşmak için uğraşıyoruz.Ama kusura bakma dostum bizi yöneten Ilımlı İslamcı yöneticilerin bize sundugu imkanlar bilim insanı olmamızı engelliyor.Bugun bir interneti bile çok pahalıya elde ediyoruz,okullar berbat vs. bu imkansızlıklar içinde bu kadar geliştirebiliyoruz kendimizi.Bugün bazı insanlar biliminsanı yerine din adamı yetiştirme amacına hizmet ettiği için,bizler yani sizin deyiminizle MK ciler,bizim deyimizle Atatürkçü gençlik anca kendini bu kadar geliştiriyor.Burda kimse hayali şeyler yazmıyor arkadasım olanlar bunlar eger yalan dediğin bir yer varsa yaz.Kimse islamı kotülemiyor.Müslüman kesim yaptığı faliyetler ile zaten İslamı kötülüyor.Yoksa biz İbn-i Sina ,Gazali,Mevlana vb. İslam alim ve buyuklerini her zaman örnek alırız.Ama gunumuz müslümanlarının hali ortada.
Kusura bakmayın. Gerçekten kusura bakmayın çünkü birazda belaltı olacak. Ama bunlara insan bir t arafıyla güler ancak. Ajda Pekkanın Palavra Palavra şarkısını hatırladım bunları okuyunca.
Buranın dinsizlik katsayısı yükselmiş. Biraz azaltalım!
@ antifet
Sen El-Kaide'yi müslüman bir örgüt sanıyorsan, yazık sana. Valla yazık! Kaç yüz bin defa daha söyleyeceğiz burada? El-Kaide bir Amerikan örgütüdüüüüür! Amacı ise ABD'nin işgal etmek istediği yerlerde kökten dinciliği besleyip, potansiyel hedef haline getirip; ABD'nin çıkarlarını haklı çıkartmaktır.
Böyle avatarların, rumuzların arkasından sıkmak çok kolay! Şekil 1A; tüm ateistler HIV virüsü taşıyıcısıdır!
quote:
Kusura bakmayın. Gerçekten kusura bakmayın çünkü birazda belaltı olacak. Ama bunlara insan bir t arafıyla güler ancak. Ajda Pekkanın Palavra Palavra şarkısını hatırladım bunları okuyunca.
Kardeş sen bir tarafınla gülmeye devam et.Sürekli değişen ve gelişen dünyada geri kaldığın zaman gelişmişlerin bir tarafına muhtaç kalırsın.O zaman sana şarkının kralını söyletirler merak etme sen.Hem palavra palavra diyorsun.Palavra olan ne?Bana onu söyle kardeş.Sen bir seyleri eleştiriyorsun;ama neyi eleştirdin belli degil.Lütfen palavra dediğin şeyi açıkça yaz ki ona göre bir seyler yazalım.Nedir palavra olan?Bizim bilim ve kulturle mi ugrasmamız?,Yahudilerin başarısı mı?Yoksa Mevlana,Gazali vb. İslam buyuklerini örnek almamız mı?Bana açıkça yazarmısın. Hem biz burada belaltı degil,bel üstü,özelliklede boyun üstü tartışma yapmaya çalışıyoruz.Bilmem anlata bildim mi?
Ne bu siz biz ayırımı anlamadım. O kadar alınmışsın etusch ama doğru bir söz söylenmiş. Bu devirde hala her ramazan aynı geyikler her bayram da anlamsız anlamsız sorular. Adamlar koyun kopyalamış bizim bundan çıkarttığımız yegane sonuç "kopya koyundan kurban olur mu". Ha bu arada 2007 de değiliz demişsinde son ramazanı 2007 yılında yaşadık. Ülkece hatta İslam dünyası olarak geri kalmış durumdayız. Bunu kimse inkar edemez. Ama bencede bunun sebebini din'e yüklemek yanlış. Bunun bence tek sebebi vatan sevgisi olmayan politikacılar. Bakın İran bizden çok daha dinci bir toplum ama bilim olarak bizden daha iyi oldukları söylenebilir. Çünkü bilime yatırım yapıyorlar. 30 yıldır nükleer güç olabilmek için inatla çalışıyorlar. Türkiyede hangi politika 30 yıl sürdürülmüş? Politikacılar her zaman eşe dosta yedirmeye gelince kaynak buluyorlar ama iş bilime kaynak bulmaya gelince nedense kısırlaşıyorlar. Çünkü bilime ayırılan para hiçbir eşi dostu zengin etmiyor. Din filan değil bizim tek derdimiz omurgasız politikacılar.
Bu arada bütün İslam alemi için bu geçerli. Çoğunluğu amerikan mandası gibi işleyen tek amacı amerikan hükümetinin isteklerine göre hareket etmek olan kadrolar tarafından yönetiliyorlar. Bu yüzdende hiçbirisi geişip güçlenemiyor. Bir iki petrol zengini müslüman ülke ise ancak dolardan tuvalet kağıdı yapacak kadar "gelişebilmiş" durumdalar.
quote:
Orjinalden alıntı: Algol
Buranın dinsizlik katsayısı yükselmiş. Biraz azaltalım!
@ antifet
Sen El-Kaide'yi müslüman bir örgüt sanıyorsan, yazık sana. Valla yazık! Kaç yüz bin defa daha söyleyeceğiz burada? El-Kaide bir Amerikan örgütüdüüüüür! Amacı ise ABD'nin işgal etmek istediği yerlerde kökten dinciliği besleyip, potansiyel hedef haline getirip; ABD'nin çıkarlarını haklı çıkartmaktır.
Böyle avatarların, rumuzların arkasından sıkmak çok kolay! Şekil 1A; tüm ateistler HIV virüsü taşıyıcısıdır!
Dostum peki El-Kaide Amerika örgütü.Bunu dünyada kaç kişi biliyor?Bana yazıklar olsun diyorsun,peki söylermisin kardeşim,El-Kaide mensuplarının kaçı hristiyan,kaçı Amerikalı.Veya onu boşver.Şunu unutma ki El-Kaide İslam'a ve müslümanlığa etiketlenmiş durumda.Bende biliyorum El-Kaide Rusya'ya saldırırken arkasında Amerika vardı.Ama sende sunu bilki;dünyanın çeşitli ülkerinde yaşayan müslümanlar,El-Kaide örgütü yüzünden suçsuz yere dışlanmış,isimleri kötülenmiştir.El-Kaide,bir kaset yayınlıyor.Kasedin arkasından Kur'an dinletisi geliyor.Tabi bunlar İslam'ı kötulemek için yapılıyor.Ama;bunu bilen dünyada az insan var.
quote:
Orjinalden alıntı: vasago
Ne bu siz biz ayırımı anlamadım. O kadar alınmışsın etusch ama doğru bir söz söylenmiş. Bu devirde hala her ramazan aynı geyikler her bayram da anlamsız anlamsız sorular. Adamlar koyun kopyalamış bizim bundan çıkarttığımız yegane sonuç "kopya koyundan kurban olur mu". Ha bu arada 2007 de değiliz demişsinde son ramazanı 2007 yılında yaşadık. Ülkece hatta İslam dünyası olarak geri kalmış durumdayız. Bunu kimse inkar edemez. Ama bencede bunun sebebini din'e yüklemek yanlış. Bunun bence tek sebebi vatan sevgisi olmayan politikacılar. Bakın İran bizden çok daha dinci bir toplum ama bilim olarak bizden daha iyi oldukları söylenebilir. Çünkü bilime yatırım yapıyorlar. 30 yıldır nükleer güç olabilmek için inatla çalışıyorlar. Türkiyede hangi politika 30 yıl sürdürülmüş? Politikacılar her zaman eşe dosta yedirmeye gelince kaynak buluyorlar ama iş bilime kaynak bulmaya gelince nedense kısırlaşıyorlar. Çünkü bilime ayırılan para hiçbir eşi dostu zengin etmiyor. Din filan değil bizim tek derdimiz omurgasız politikacılar.
Bu arada bütün İslam alemi için bu geçerli. Çoğunluğu amerikan mandası gibi işleyen tek amacı amerikan hükümetinin isteklerine göre hareket etmek olan kadrolar tarafından yönetiliyorlar. Bu yüzdende hiçbirisi geişip güçlenemiyor. Bir iki petrol zengini müslüman ülke ise ancak dolardan tuvalet kağıdı yapacak kadar "gelişebilmiş" durumdalar.
+1
beyler niye tartıştınız ki şimdi??anlamadım??biz daha böyle yok dinli yok dinsiz tartısmaları yaparken islam ülkelerinin özellikte Türkiyemizin işi zor..
Vasago kardeş bende sen ben ayrımına karşıyım.Ama bir arkadasın çıkıpta MK çiler diyerek sınıflandırma ve ayrım yapması sonucu iş siz-biz olayını döndü.Evet haklısınız,ramazanda gereksiz tartışmalar yapılması tabiki yanlış.Bu tartışmaların yapılmasının tek nedeni reyting sevdadır.Niye bilimsel konular tartışılmıyor veya bu işin Diyanet İşleri Başkanı var,bu işin uzmanı ona sorarsın,cevap alırsın iş biter.Ama bizim medyamız reyting sevdasına,bu konudan anlamayan insanları sırf magazinsel tartışmalar olsun,insanlar Tv denilen makinanın basında beyin uyuştursun diye bu adamları konuştururlar.Bunlar yanlış olaylar.Bende karşıyım bunlara.Bunun yanında bizim tek amacımız İslam'ı kötülemekmiş gibi anlatılmasına ve MK çi ayrımı yapımasınada karşıyım.