Şimdi Ara

Yag kapaginda kopuklenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar 2005 1.2 corsa otomatik aracim var 4 ay once falan conta yaktim kapak taslandi degisti vs. Simdi kapaktaki o kopuk hala var. ama su eksilmiyor. Motor yagida 5000 km falan yapmama ragmen erken karardi. Kopirme uzun yol gidersem kayboluyo. İlk basda sicak havalarda olmuyordu soguyunca basladi kopirme. Arac otomatik oldugundan genelde 2 bin devirde gidiyor 3 bine cok nadir geliyo ve gunde 4 km gidis 4km gelis seklinde kullaniliyor. Usta kisa meaafe oldugu icin yaptigini soyledi ama ben bundan onceki araclarimda oyle biseye rastlamadim. Bu durum canimi cok sikiyor kafam hep orda. Sikintimdan basina gelenler yada bilenler varmidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tigerciğim kısa mesafe kullanıyorsan o köpük,yağ tabakası normal. Yağ buharlaşıyor ve motorda uzun süre dolaşım olmadığından dolayı kapakta tortu oluşuyor.Uzun yol yapan araçlarda o tortu olmaz.5000 km de kararması normal şehiriçi birde otomatik vites araç motora yük bindiriyor onuda geç.

Yağ olarak kaliteli bişey kullanırsan tortulaşma daha az olur.Yağda ve suda eksilme yoksa sorun yoktur.Eğer ki motor 2.defa conta yakmışsa araç randıman vermez.
  • Yok ilk ke, acilmis bu ilkti. Suda cok az bi eklsilme var oda ragyptorun ordan azicik kaciriyor 3 aydir eklemiyorum o kadar az. Yagim mobil birde aeac cok dusuuk devirde calisiyor. Motorun uzerinden giden hortumlarin ici vs hep tahinlesiyor . Tek tesellim suyun eksilmemesi zaten ama surekli kontrol halindeyim. Usta yakin kararmasi icinde onceki yag suyla kariatigindan motorun ici pislanemisdir bu temizlesigi icin kararmisdir dedi

• benim eski 2008 corsadada oluyordu, sanırım normal bi durum, baska hararet belirtsizi yoksa sorun yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: metinTasci

benim eski 2008 corsadada oluyordu, sanırım normal bi durum, baska hararet belirtsizi yoksa sorun yok

Hararet ortaya geliyor vr fan girince dusuyor ortati gecmiyor hararet sorunu yok

• yağ haznesinde köpükleşme görmedim daha önce orada yağ olabilir üst yağlayıcılar yağ sıçratır burası normal fakat köpürme,beyazlaşma varsa conta su kaçırıyor olmalı. siz dikkat edin yine de
  • Her köpüklenme conta yandı anlamına gelmez.

Soğuk havalarda kısa mesafelerde fazlasıyla çalkalanan yağ sıcak soğuk yapınca bu hale gelebilir.

Genelde Renault Opel gibi fazlasıyla hararetli çalışan araçlarda çokça görülür su ve yağ eksiltme yoksa can sıkmayın

Bariz güçten düşme yoksa sorun yok.

Egzoz'dan çıkan durum belirleyici olacaktır.

1.2 1.4 gibi küçük motorlarda çokça görülen durum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yağ sogutucu ariza
    9 yıl önce açıldı
    Guneslik sarkmasi cozumu
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

yağ haznesinde köpükleşme görmedim daha önce orada yağ olabilir üst yağlayıcılar yağ sıçratır burası normal fakat köpürme,beyazlaşma varsa conta su kaçırıyor olmalı. siz dikkat edin yine de

Suyu takip ediyorum 3 aydirda eklemedim hala min kismina inmedi. Renonun gozunu seveyim valla. Opelmi bi daha soyle dursun arac 110 binde daha

• benim broadway vardı 500bin km de idi yenı yenı yag kapagını actıgında oldukca sarı tahine benzeyen kabarcıklar kopuk gıbı bırsey vardı ama hıc sorunsuz calısırdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 30 Ocak 2017; 7:9:59 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.