Şimdi Ara

Yağ Bakımını Kaç Bin Km'de Yapıyorsunuz? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
129
Cevap
2
Favori
19.890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki

Yağ Bakımını Kaç Bin Km'de Yapıyorsunuz?

(En Son Oy Tarihi: 22.12.2024)
Giriş
  • 30binde bir değiştiriyorum 120bin kilometreden beri. Araç şu anda 290b kmde. 2013 polo bluemotion. VW İngiltere sitesinde uzun süre sabit devirde kullanırsan 30binde bir yağ değiştirebilirsin diye bir şey okumuştum. O zamandan beri 30binde bir. Bu arada yılda 50bin km yol yapıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bio technolog

25 bin mi 😂 inşallah yatak sarmaz yorgana dolanmaz motor. Biz boşuna 10 bine gelmeden yapıyoruz enayiyiz. 😂
    1.4tdci ile 370bin yaptım, sadece turbo ve enjektörü 1 kez değişti, bi bu kadar km daha yapardı.

İmzamdaki araç 200binde yağ eksiltmesi bile yok. Siz 10binde bi değiştirmeye devam edin.

Evet Sanırım enayisiniz.

Ek: 20 sene önce yarı sentetik yağların ömrü 10bin km idi, şimdi tam sentetik yağlar ile daha fazla bile yapılır tabi reklamın sattırdığı yağları değil kalitesinin sattırdığı markaları kullanmak lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoorMan -- 22 Mayıs 2019; 19:6:34 >
  • quote:

25 bin mi 😂 inşallah yatak sarmaz yorgana dolanmaz motor. Biz boşuna 10 bine gelmeden yapıyoruz enayiyiz. 😂

• Yeni kasa 1.5 dizel Ford Fiesta.15 bin km'de bir yaptırıyorum.Araba 14 aylık,34 bin km'de şu anda.2 bakım yaptırdım şimdiye kadar.Bakımları 15 bin km'de bir,çokta kasmaya gerek yok.

• 15 bin km yaptırıyorum. Yıl dolmadan yapılıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Servisin önerdiği 15 bin
    Ben her sene sokuyorum bakıma ortalama 10 binde bir bazen düşebiliyorda
    Araç 1.5 crdi era

• Ya yıl bazında yada kilometre bazında değiştiririm, hangisine önce ulaşırsam.

• 2015 Mazda 3, 10bin km veya yılda bir. Geçen sene bir ustanın ağzından 6 ayda bir aslında bakım, araba garanti dışı kalır falan diye bir cümle çıktıydı, esip gürlediydim servis müdürüne. Kışın ben 3bin km yol yapmıyorum sanki yarış motoru da sıfır yağı döküp yenisini koyacaklar. Geçmiş yıllarda gerçekten almışlar 6 ayda bir araçları bakıma km'den bağımsız, çok sayıda insan da vazgeçmiş sırf bu 6 ayda bir bakım saçmalığı yüzünden. Basbaya kötü marka yönetimi işte, şuanda tüm otomobillerin yılda bir ama iş işten geçtikten sonra.
  • 1.6 cdti önerilen 15.000 km . Ben de 15.000 km de bir yapıyorum. Yazılım olsa 10.000 km de bir yapardım.
  • Hiçbir zaman km'yi önce getiremedim ki. Hep 1 yıllık süre önce geliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • e-hdi 15.000km, yılda ortalama 18.000km yapıyorum
  • quote:

TR şartlarında ne yağa ne satıcıya güvenemiyorum, her ne kadar kitapçıkta 20bin km dese de, 10bin km de bir yağ değişimine devam.

Malum ülkenin ekonomisi ortada... Araç fiyatları da... Senede bir defa değiştirilecek yağ, filtre vs. için bakımdan kısmaya değmez diyorum...

(daha önce 15bin km de de yağ değiştirdim, Shell Helix tanınmaz haldeydi )

• Aracım dahil, bazı araçların periyodik bakımı 30000lm ve katları. Yıldan dolayı erkene çekilmezse 30 binde bir yağ değişimi yapılıyor.

• Üretici 20 bin km önerse de ben 12.500 de değiştiriyorum.
    Bir yağın 20-25 bin km'ler boyunda özelliğini kaybetmeden motoru koruyacak şekilde dayanması olanaklı gelmiyor.
  • 1.5dCi euro5 motor. Bakım aralığı 20.000km. İlk yıl bakımını 6.900km'de yaptırdım. 1 yıl geçti aradan, araç 16.500km'de. Bir kaç ay daha kullanıp öyle değiştirmeyi düşünüyorum. Yani 12-13bin km falan olacak.
  • Citroen nemo 1.4 hdı motor panelvan (dizel)

10.000 km de bir yağ değişimi ve normal bakımını yaptırıyorum.

Yılı baz alarak değilde genelde km baz alıyorum. Senede 1 denk geliyor genellikle.

• 1.3 multijet 10 binde bir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 1.5 fluence 5 6 bin yılda o kadar yapıyorum. Yıl dolduğu içinde değişirim.

• Arkadaşlar yağınızı uzun kilometreler kullanmak istiyorsanız tercih edeceğiniz yağın tbn(toplam baz numarası) değerine bakın. Bu değer ne kadar yüksekse yağ o kadar uzun ömürlü oluyor. Değerler genelde 5 ile 10 arasında değişiyor. 10 a yakın ya da 10 dan fazla olan yağları tercih etmenizi öneririm.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.