Şimdi Ara

Yabancı Öğrenci Sınavı(YÖS) Haksızlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
121
Cevap
1
Favori
18.951
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 2 sene önce liseden mezun oldum ygs/lys ile de 103k olup özel bir ünide endüstri mühendisliği kazanabildim ancak.

ama konu ben değilim.Konu bugün şans eseri instagram hesabını görüp o zamanlarda aynı sınıfta okuduğum türkiye de doğmuş büyümüş sırf babası kazak diye yös'e hazırlanan bir kız.

İnanın bu kız bizim senemizde ne adam akıllı çalışırdı ne başka bir şey yapardı.Biyolojiden,fizikten,kimyadan zerre anlamazdı.İntegral sorusu sorsan onun üzerinde düşünür düşünür yüksek ihtimal çözemezdi.Biz deli gibi çalışırken o müzik dinlerdi sınıfta arada bir kaç test çözerdi sadece.Yani normalde bir türk öğrencinin tıpa girebilmek için gerektirdiği hiç bir niteliğe sahip değildi.Ne çok çalışkandı ne çok zekiydi.

Bir de ne göreyim meğerse o kız kocaeli tıp fakültesini kazanmış o sene. Şoka girdim gerçekten. Büyük bir haksızlık dönüyor bu yös üzerinden. Tıpa girmeye çalışan türk öğrenciler boşuna yıpranıyor valla. Devlet buna nasıl el atmaz,nasıl böyle bir haksızlığı izin verebilir aklım almıyor.

Beleşten tıpa girmek ne demek ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackLead -- 25 Nisan 2018; 17:57:42 >

• Aynı örnek bizim okulda da vardı, 80 soruda 30 net matematik yapamayacak şahıslar (2-3 kişi) dişe girdi.

Haksızlığın kralı var; obp, yös.

Şöyle de bir şey var benimde böyle bir şansım olsa affetmem, ne yani beleşe girebilecekken neden burada kıçımı yırtıp, senelerimi heba edeyim? Hele ki sınav sisteminin don gibi değiştiği yüce ülkemizde.
    senin sürünerek girdiğin yere elini kolunu sallaya sallaya giriyor ve ikiniz de aynı mesleği aynı maaşı oluyorsunuz sonrasında

ben tıpa giremediğim için zaten beni ilgilendirmiyor ama uğraşıp çabalayıp, çalışmaktan sinirleri bozulup yılmadan bu işi başaran TÜRK öğrencilerinin hakları yeniliyor.

Ben bunu yediremiyorum kendime.
  • Aynı örnek bizim okulda da vardı, 80 soruda 30 net matematik yapamayacak şahıslar (2-3 kişi) dişe girdi.

Haksızlığın kralı var; obp, yös.

Şöyle de bir şey var benimde böyle bir şansım olsa affetmem, ne yani beleşe girebilecekken neden burada kıçımı yırtıp, senelerimi heba edeyim? Hele ki sınav sisteminin don gibi değiştiği yüce ülkemizde.
  • Bu, sınavlardaki haksızlıkları görünen yüzü sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayat acimasiz bende iyi bir seyler yapinca bu ulkeye hizmet etmeyecegim birakalim ne halleri varsa gorsunler

• Kendi vatandaşını 2.plana atan tek ülke burası herhalde.Sonra ülkeden ayrılmayın derler ,vatan haini derler.

• Kardeşim o kişiye denk gelmiş şans eseri. Bunun fabrikatör babanın oğlu olarak doğmakla bir farkı yok haksızlık her zaman vardı :)

• Şans,tesadüf felan demişler yukarda, yös ile yks karşılaştırılmaz bile, adamlara basit düzey mat-geo soruyorlar sadece.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç şans falan değil.YÖS'ün amacı yabancı öğrencileri sınavla almak.Çift vatandaşlılar giremesin sınava sorun büyük oranda çözülür.
  • quote:

Orijinalden alıntı: RevengeRain

Hiç şans falan değil.YÖS'ün amacı yabancı öğrencileri sınavla almak.Çift vatandaşlılar giremesin sınava sorun büyük oranda çözülür.
    Benim okulumda okuyanların son sene türk vatandaşlığı yoktu, devlet okulu bu arada.
  • Yös eskisi kadar kolay değil artık ve çok masraflı bir iş. Ygs lys gibi bir kere para vermiyorsun yös'de okullara para veriyorsun ve az buz bir şey de değil. Örnek veriyorum Boğaziçi 1000 tl istiyor,yıldız teknik 900 tl gibi her okulun kendine özgü parası var ve çok yüksekti diye hatırlıyorum.

Tabikide ben de bu yös'ü hiç onaylamıyorum. Okuduğum okulda lise arkadaşımı gördüm. Çocuk italyandı yös ile girmiş diş hekimliği okuyor. Çocuk lisede her dersten kalmıştı iki sene mi ne tekrar yapan biriydi valla ayıp dedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Agonize

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Bunun için vatandaşlıktan çıkıp sonra girmek dolandırıcılığa giriyor.
    Devlet bu meselelerle ilgilense sorun kalmaz da umurlarında bile olduğunu sanmıyorum.
  • Yabancı öğrencilere ayrıcalık var ama belkide evinde çalışmıştır nerden biliyonuz

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yös olayı sadece yabancılara ait bir sistemdir, Türkiye 'de doğmuş olsa da yabancıdır kendisi ve Yös 'ün kontenjanları düşüktür atıyorum kocaeli tıpa 3 5 kontenjanı vardır o yüzden bir yabancı ile Türkiye Cumhuriyeti aynı sistemde yan yana tutulamaz..

Bu Dünya 'da da böyledir..

Bo şeylere takılmayın.. O kız kazanmış olabilir mesele bitirebilecek mi bitirse de iyi bir yere atanabilecek mi gibi gibi o onun sorunu siz kendi sorununuza bakın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x2yk -- 26 Nisan 2018; 11:34:59 >
  • Mesele işi yapıp yapmaması değil burada olan adaletsizlikten bahsediyoruz. Dünyada da böyleymiş lafa bak. Senin dünyadan haberin yok. Türkiye'den Almanya'ya veya ABD'ye giden birisinden istedikleri denkliklere bak bakalım.

• x2yk X kullanıcısına yanıt
    sen böyle elini kolunu sallaya sallaya git orada oxford veya harvard kazan gel bizde seni alkışlayalım burada.

anca abd'nin köyünde ki üni'ye gidersin.

biz ise onları 100-150 senelik en köklü üniversitelerimize sokuyoruz
  • Bu kktc uyruklu olayı ne peki en kral bölümlere kek sıralamalarla giriyolar

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

sen böyle elini kolunu sallaya sallaya git orada oxford veya harvard kazan gel bizde seni alkışlayalım burada.

anca abd'nin köyünde ki üni'ye gidersin.

biz ise onları 100-150 senelik en köklü üniversitelerimize sokuyoruz
    Çok doldurulamayacak şekilde yazıyorsun, niye Türkiye 'nin OXFORD veya HARVARD anlaşması yok ama ab ülkeleri içerisinde iyi olan ülkeler de anlaşmalar var tıpkı bizdeki gibi giriş yapılıyor bizim ülke düşük kalıyor Oxford veya Harvard için o yüzden tanımıyorlar aldıkları da bu ülke de en yüksek üniversitelere girebilecek olan birkaç sağlam zekiyi alıyorlar, artı sen 100 150 yıllık köklü dediğin kendi ülkenin üniversitelerini söylüyorsun ya o senin boun itü odtü odtü dediğin üniversieler Dünya 'da ilk 500 1 2 si giriyor 500 3 bak 500 ilk 100 ya da ilk 10 değil o yüzden kendi üniversitelerin senin ülkende değerli Dünya 'da çok bir değeri yok bunu itü 'den okuyan biri olarak söylüyorum.. Yeterli mi??

• quote:

Orijinalden alıntı: Teyfik Sikret

Yös eskisi kadar kolay değil artık ve çok masraflı bir iş. Ygs lys gibi bir kere para vermiyorsun yös'de okullara para veriyorsun ve az buz bir şey de değil. Örnek veriyorum Boğaziçi 1000 tl istiyor,yıldız teknik 900 tl gibi her okulun kendine özgü parası var ve çok yüksekti diye hatırlıyorum.

Tabikide ben de bu yös'ü hiç onaylamıyorum. Okuduğum okulda lise arkadaşımı gördüm. Çocuk italyandı yös ile girmiş diş hekimliği okuyor. Çocuk lisede her dersten kalmıştı iki sene mi ne tekrar yapan biriydi valla ayıp dedim.
    O okullar için yazdığın miktarlar para mı? 1000 lira verip Türk vatandaşları da tıp okusun o zaman.

• Beyler bu sisteme karşıyım, sadece aklıma bir soru takıldı.
    Daha demin baktım yös taban puanlarına, akdeniz izmir falan 80 üzerinden 76 ile kapatmış.
    Yös sorularına da baktım kolay oldukları pek söylenemez, yani yösten tıp kazanmak için fulle yakın bir şey yapmak gerekiyor.
    Tembeller nasıl yösten tıp kazanıyor onu anlamadım, her üni kendi sınavını yapıyor ya torpil dönüyor ya da puanlamayı yanlış anladım ben ?
  • istersen mavi kartlı olarak sende o sınava girebilirsin.böyle yapan birçok kişi var.bence o sınavın kolay olduğunuda sanmıyorum çünkü,
    1 üniversite kendi hazırlıyor soruları ( aktif olarak ders veren akademisyenler )
    2 uluslarası olduğundan yurtdışından da bir sürü başvuru geliyor,başka eğitim sistemleriyle yarışıyorsunuz.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.