Şimdi Ara

Yabancı Öğrenci Sınavı(YÖS) Haksızlığı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
121
Cevap
1
Favori
18.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
132 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aynısı uzmanlık sınavında da var yabancı sınavında burada 75 alıp girebildiğin sinava 45 50 ile giriyorlar. Sonra vatandaşlık alıp senin önüne geçiyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tıpa giriş kolaydır yiğidim. Önemli olan tıp derslerini geçebilmek

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Manonofy kullanıcısına yanıt
    tıpa giriş kolaydır?

wow
  • Bir de bu statude olup gostermelik genelkultur sorusu misali basit sorulari gorsen hic calismaya da gerek yok.

Turki Devletlerle ile anlasmali ozellikle Devlet Universitelerine sabit kontenjanlari da vardir... Bari esit seviyede sorular ile testte tabi tutulsa ... O bile yok ...

Yillardir bu boyle ...

Pozitif ayrimcilik olsa olsa fazla ayri bir kontejan olur ama esit seviyede zorluklu sorular ile ...

Bogazici ITU ODTU Yildiz IU vs hepsine ozel kontejanlilar var. Erasmus Farabi filan ile hic alakasi yoktur ...

Mezun olanlar liyakati da supheli olacagindan torpile giren torpille mezun olacaktiri curutemezler ... Mezun olabiliyorsa torpilsiz o zaman zorlastirmanin veya test sartlarini zorlastirmanin da bir anlami yoktur ...

Test kacinilmaz ama bir yilda en az 3 defa ayni turden sinav olmali hangisi en yuksek ise o gecerli olmali. Sinavlarda ihtiyac molasi olmali baska medeni ulkeelrde boyle ...

Daha bahsedilecek cok sey var ama Turkiye de eleme usulu baskin yetisememe ile elemeye basliyorlar yilda tek sinav turler birinden basarisiz olursan seneye tekrar girme 1 sene kayip ! ... Soru turleri amaci disinda destan okumayi olcuyor yoksa matematik mi ? Belirsiz anlamsiz birden cevapli cikabilen sorular ile sinavda strese sokmalari ... Iptal edilse ne yazar veya herkese dogru dense yasattigi ile genel olarak etkiliyor birey olsun geneli olsun ...

Bu sacmaliklar yuzunden kafayi yiyenlerden tutunda intihar edenlere kadar ...

Turkiye de Universite egitim kalitesi zaten son yillarda ciddi dusmekte idi bu bozuk duzende KOBI ile saglam yaygin isbirligi olmayan universitlerden varsin en iyisinden mezun olsaniz ne yazar ...

Kendiniiz yetistirseniz elbette hakkinizi vereceklerdir yuksek ihtimalle yurt disinda ama ...

Turkiye de yandas vs olmadan akademik liyakat dahi yetmiyorken Turkiye deki egitim sistemindeki giris faslindaki akill ve vicdansizliklari bahsetmek bazen anlami olmuyor ki .. Cikartilacak ders ise anca firsati olan yurtdisinda okusun ...

Yurtdisindaki vasat olan bircok universite Turkiye ortalamasinin epey ustundedir her acidan verdigi imkanlar vs ...

• Gençler içinizi rahat tutun. Bu yollarla iyi üniversitelerde iyi bölümlere girenlerin mezun olmasi cok zordur. İs kazanmakla bitmiyor, daha çok çalışmanız gerekiyor mezun olabilmeniz için. Odtu makine mezunuyum tecrubelerime dayanarak söylüyorum bunlari

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ulan o adam senin kontenjanını doldurmuyor ki. Uğraşmış ne yapması gerekiyorsa yapmış girmiş bize ne bundan

• Mr.Batu kullanıcısına yanıt
    senin sürünerek girdiğin yere elini kolunu sallaya sallaya giriyor ve ikiniz de aynı mesleği aynı maaşı oluyorsunuz sonrasında

ben tıpa giremediğim için zaten beni ilgilendirmiyor ama uğraşıp çabalayıp, çalışmaktan sinirleri bozulup yılmadan bu işi başaran TÜRK öğrencilerinin hakları yeniliyor.

Ben bunu yediremiyorum kendime.
  • 12 Angry Men kullanıcısına yanıt
    Yks dede mat geo bilmen arti fen bilmen lazim yani hangisinin kolay olduğu belli

• Mr.Batu kullanıcısına yanıt
    Haksız bir imtiyaz türniye de dogmak suç mu anne baba sosyetik olup abd de vs doğunca niye böyle imtiyaz a sahip olunuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLead

senin sürünerek girdiğin yere elini kolunu sallaya sallaya giriyor ve ikiniz de aynı mesleği aynı maaşı oluyorsunuz sonrasında

ben tıpa giremediğim için zaten beni ilgilendirmiyor ama uğraşıp çabalayıp, çalışmaktan sinirleri bozulup yılmadan bu işi başaran TÜRK öğrencilerinin hakları yeniliyor.

Ben bunu yediremiyorum kendime.
    Hocam en başta şunu söylemek istiyorum bu sınava çok yakın bir arkadaşım hazırlanıyor. Söylediğiniz gibi elini kolunu sallama falan yok. Gayet normal matematik sınavına hazırlanıyorlar ve yanında iq tarzı dedikleri daha değişik sınavları da var. Türkiye genelinde 50.000 kişi bu sınava hazırlanıyor. Sınava girmek için nerdeyse her üniversiteye belgelerini gönderiyorsun parasını ödüyorsun 500-600 civarında fiyatlar. Arkadaşım 12 sınava gireceğini söyledi her sınav üniversitenin olduğu şehirde oraya gidip sınava girip dönüyorsunuz. Belki bizim sınavımızdan daha kolay ama anlattığınız kadar da basit değil azıcık bilginizle insanları kandırmayın :)

• 103k olduğun göre sende pek parlak bir öğrenci değilsin

• Ben destekliyorum yös ü inşallah kalkmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aynen öyle ben tıp fakültesindeyim yösle gelenlerin benim kadar stres yapmadan iyi derecede mat geo fiz iyoloji türkçe bilmeden gelmesi bana da dokonuyor. bir de adamlar türkiyede yerli olmuş hala yösten faydalanıyolar ne alakasaysa.
  • değilim

hala anlatamadığım için problem bende sanırım.

benim derdim haksızlıktan yana yoksa ben tembel herifin tekiyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Yös olayı sadece yabancılara ait bir sistemdir, Türkiye 'de doğmuş olsa da yabancıdır kendisi ve Yös 'ün kontenjanları düşüktür atıyorum kocaeli tıpa 3 5 kontenjanı vardır o yüzden bir yabancı ile Türkiye Cumhuriyeti aynı sistemde yan yana tutulamaz..

Bu Dünya 'da da böyledir..

Bo şeylere takılmayın.. O kız kazanmış olabilir mesele bitirebilecek mi bitirse de iyi bir yere atanabilecek mi gibi gibi o onun sorunu siz kendi sorununuza bakın..
    sanane sana mi soracaz nereye bakip bakmayacagimizi bu forumdaki en itici insanlardan birisin ilk ucu zorlarsin rahat

• quote:

Orijinalden alıntı: Ankabirdu

sanane sana mi soracaz nereye bakip bakmayacagimizi bu forumdaki en itici insanlardan birisin ilk ucu zorlarsin rahat

Alıntıları Göster
    Ağlama fazla ağlama işine bak sen, yazdıklarım doğrudur, bu ülke de Tc vatandaşlarına 55 kontenjan ayrılmışsa ve bu kontenjan hakkını 3 5 kontenjanı yabancı uyrukluya verseler tamam itiraz edin diyeyim ama bu yıllardır böyle olan bir sistem herkesin kontenjanı bellidir dgs 'liler 5 10 kontenjan alır, mühendislik tamamlama 3 5 kontenjan alır, yös ile gelenler 3 5 10 kontenjan alır ve merkezi yatay geçiş ile bölüm değiştirenler de 3 5 10 kontenjan alır artı yatay geçiş yapanlar içinde 3 5 10 kontenjan belirlenir yani aklımda olanları yazdım herkesin sistemi bellidir herkesin kontenjanı bellidir kimse kimsenin hakkına giremez.. Birçok üniversite bu sistemi uygular.. O yüzdennnnnn ağlamaya gerek yok diyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: Meraklıgamer

aynen öyle ben tıp fakültesindeyim yösle gelenlerin benim kadar stres yapmadan iyi derecede mat geo fiz iyoloji türkçe bilmeden gelmesi bana da dokonuyor. bir de adamlar türkiyede yerli olmuş hala yösten faydalanıyolar ne alakasaysa.
    Sistemin açıkları bunlar gerçi açık değil sistemin kolaylığını kullanıyorlar sende yabancı olsa idin ne diyeyim şansına küseceksin..

Bu ülke de 100 dönüm tarlası olup ailesine yeşil kart çıkararak üstüne yardım parası alan 2000 'li 2005 'li dönemlerde bunları yapan ne insanlar vardı hem de birkaçı benim apartmanımda oturuyordu düşün ülke de kaç kişi bu açığı bu sistemden yararlandığını o yüzden asmaya kalksak bu ülkenin yarısında hile hurda çıkar..

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Batu

Hocam en başta şunu söylemek istiyorum bu sınava çok yakın bir arkadaşım hazırlanıyor. Söylediğiniz gibi elini kolunu sallama falan yok. Gayet normal matematik sınavına hazırlanıyorlar ve yanında iq tarzı dedikleri daha değişik sınavları da var. Türkiye genelinde 50.000 kişi bu sınava hazırlanıyor. Sınava girmek için nerdeyse her üniversiteye belgelerini gönderiyorsun parasını ödüyorsun 500-600 civarında fiyatlar. Arkadaşım 12 sınava gireceğini söyledi her sınav üniversitenin olduğu şehirde oraya gidip sınava girip dönüyorsunuz. Belki bizim sınavımızdan daha kolay ama anlattığınız kadar da basit değil azıcık bilginizle insanları kandırmayın :)

Alıntıları Göster
    para ödemek zor mu? Ünilere gitmek zor mu? ne var yani bunlarda

normal türk öğrencileri gecesini gündüzüne katıyor tıpa girmek için

ayrıca merak etme soruları da gördüm.Böyle abuk subuk sorular vardı bir soruda harflerle bir şekil verilmiş soru da bunun ayna yansımasını soruyordu.Şıklardan onu bulup işaretliyordun.Böyle kek soruların bolca olduğu bir sınav.Elini kolunu sallamaktan kasıt tabi ki abarttım ama o kadar yoğun bir çalışma gerektirmiyor.

Kuzenimim arkadaşı da yös'ten girdi.Kendisi hep gezme de tozmadadır ama yös'ten istanbul teknik üni'de mühendislik kazandı.Yani her halükarda normal ygs lys ya da şimdi ne oldu işte tyt mi oldu neyse işte ona göre kolay bir sınav.

siz bu haksızlığın bu kadar arkasında durduğunuza göre sizde kazaksınız herhalde :)

• Kız güzel mi hocam ?
    Kocaeli tıptaysa instagramını gönder . Ben de 2 sene önce girdim

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: x2yk

Ağlama fazla ağlama işine bak sen, yazdıklarım doğrudur, bu ülke de Tc vatandaşlarına 55 kontenjan ayrılmışsa ve bu kontenjan hakkını 3 5 kontenjanı yabancı uyrukluya verseler tamam itiraz edin diyeyim ama bu yıllardır böyle olan bir sistem herkesin kontenjanı bellidir dgs 'liler 5 10 kontenjan alır, mühendislik tamamlama 3 5 kontenjan alır, yös ile gelenler 3 5 10 kontenjan alır ve merkezi yatay geçiş ile bölüm değiştirenler de 3 5 10 kontenjan alır artı yatay geçiş yapanlar içinde 3 5 10 kontenjan belirlenir yani aklımda olanları yazdım herkesin sistemi bellidir herkesin kontenjanı bellidir kimse kimsenin hakkına giremez.. Birçok üniversite bu sistemi uygular.. O yüzdennnnnn ağlamaya gerek yok diyorum..

Alıntıları Göster
    aglamandan anlattiklarin anlaşılmıyor bebecik

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.