Şimdi Ara

Yabancı dille eğitim hatası???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
167
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

Yabancı dille eğitim hatası???

(En Son Oy Tarihi: 13.6.2008)
Giriş
  • Bence yapılan en büyük yanlışlıklardan ingilizce diliyle eğitim vermek. Yanlış anlaşılmasın ingilizce öğrenilmesine taraftarım ama ingilizce eğitim vermek büyük yanlış.
    1- Türkçe darbe yiyor
    2- İletişim zayıflıyor nesiller arasında
    3- Bir çok dersi türkçe olarak anlayamıyor insanlar birde bunu ingilizce anlatıyorlar
    4-Özentilik diz boyu
    5- İngilizce eğitim veren yerlerden çıkanlar bence çok iyi eğitim alamadıkları gibi birde ingilizceyi bile tam öğrenemiyorlar (çevremden biliyorum)

• quote:

Orjinalden alıntı: fasilgibi

Bence yapılan en büyük yanlışlıklardan ingilizce diliyle eğitim vermek. Yanlış anlaşılmasın ingilizce öğrenilmesine taraftarım ama ingilizce eğitim vermek büyük yanlış.
    1- Türkçe darbe yiyor
    2- İletişim zayıflıyor nesiller arasında
    3- Bir çok dersi türkçe olarak anlayamıyor insanlar birde bunu ingilizce anlatıyorlar
    4-Özentilik diz boyu
    5- İngilizce eğitim veren yerlerden çıkanlar bence çok iyi eğitim alamadıkları gibi birde ingilizceyi bile tam öğrenemiyorlar (çevremden biliyorum)

Bilim ve teknoloji'nin dili ingilizce...adam gibi öğrenilirse katkısı büyük..
    Ayrıca ingilizce'yi iyi bilenler ingilizce'yi Türkçe'ye katmamaya özen gösterirler..O Türkçe'yi bozanlar ingilizce'yi adam gibi bilmeyenler..
    Nesiller arasında iletişimi azaltan da dil değil teknoloji..
    Ben bilgisayar'a computer 'de dersem bilgisayar'da desem dedem için birşey ifade etmez..
    Tek haklı olduğun konu ingilizce eğitim verilen özel okulların öğrencilerinin ÖSS'de zorlandıkları ama bu da bence yine öğrencilerden kaynaklanıyor.Özel okula gideek parası olan her öğrenci dersaneye de gidiyordur diye düşünüyorum dersaneler de dersleri ingilizce vermediklerine göre adam gibi çalışsalar yaparlar bence.

Sonuç olarak bence ingilizce eğitim bu ülkedeki eğitim sisteminin belki de tek doğrusudur..

• Peki almanyada japonyada neden yok? Bu ülkelerin konumu belli....
    Konunun tutmamasında şaşırmadım......

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fss1403 -- 13 Haziran 2008; 17:48:34 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: fasilgibi

Peki almanyada japonyada neden yok? Bu ülkelerin konumu belli....
    Konunun tutmamasında şaşırmadım......

Almanya'da Japonya'da olmadığına emin misin?
    O saydığın ülkelerin hepsinde ingilizce eğitim veriliyor.
    Bu konuda takıntısı olan sadece Fransızlar'dır..
    Onlarda kendi dillerinin dha yaygın kullanılması konusunda çabalarına sonuç alamamakta ve ingilizce'ye değer vermek zorunda kalmaktadırlar.
  • tercümanlık öğrencisi olarak alanı yabancı dil olmayan bölümlerde yabancı dille eğitim kadar saçma bir şey olmadığını düşünüyorum zaten matematik fizik vb. dersleri zor anlayan çocuk ingilizce anlatılmasıyla hiçbir şey anlamıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.