Şimdi Ara

Ekonomi öğrencisi için 2. yabancı dil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
10.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba. bu sene ekonomi bölümünü kazandım. bölüm ingilizce.

ingilizceden sonra ekonomi için hangi dili öğrenmem daha avantajlı olur?

teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ronaldinho07

merhaba. bu sene ekonomi bölümünü kazandım. bölüm ingilizce.

ingilizceden sonra ekonomi için hangi dili öğrenmem daha avantajlı olur?

teşekkür ederim.

Önce ingilizceyi ögrenin sonra istedigin hangi dili ögrensenizsize yararı olur.

iyi derecede ingilizce biliyorum ve bir iki ay içinde ikinci yabancı dil seçeceğim iktisat okuyorum.

fransızca-almanca-arapça üçlüsünden birini seçeceğim ama hangisini seçeceğime karar veremiyorum.

bir yardım lütfen.
  • Bende bu konu uzerinde çok kafa yordum çok araştırma yaptım ama net bir bilgi yok .Bir ara Korece'ye gittim gittim geldim ama şu anda Rusça öğrenmeye başladım alfabeyi söktüm 1 hafta sonra da kursum başlayacak.

Finans piyasaları zaten Amerika'nın elinde e haliyle İngilizceyi çok iyi bilmemiz lazım ekonomi(iktisat) öğrencileri olarak.

Fakat dış ticaret sektöründe çalışmak istiyorsa Arapça Rusça Çince üçlüsünden birisini derim.

Çince'yi bulunduğum şehirde öğrenceğim doğru düzgün kurs ve kaynak yoktu.

Arapça'ya da ilgim olmadığı için zorlanacağımı bile bile Rusça seçtim.

İspanyolca ve İtalyanca da güzel fikir fakat ticaret hacmimiz çok küçük bu dillerin konuşulduğu ülkelerle...

Almanca öğrenmek akademik kariyer olarak bir iktisat(ekonomi) öğrencisine yararlı olabilir.Çünkü iktisat literatürünün çoğu İngilizlerden daha da fazlası ise Almanlardan çıkmıştır.

Almanlar iktisat literatürüne hakim bir geçmişi olduğu için akademik kariyer düşününenler Almanca'yı da seçebilir.Ama dış ticaret gibi sektörlerde bence fazla işe yaramaz ortak

vatandaşlarımızdan dolayı bu dil bilen diğerlerlerine göre çok fazla sayıda zaten.

• Evet ben de bir süredir araştırma yapıyorum net bir bilgi malesef yok.

Arapça Rusça Çince üçlüsünden aslında Çinceyi hiç düşünmüyorum (tamamen Çinceye hevesimin olmamasıyla ilgili ve Çincenin zorluğunu düşündüğümde aldığım karar)
    Arapça ve Rusçadan birini 2. yabancı dil olarak düşünüyorum yukarıda Almanca-Fransızca-Arapça yazdım ama Rusçayı da hala düşünüyorum.

Rusça ticari ilişkilerimiz dışında turizmde de oldukça önemli Almanca kadar. İlerde turizmle de uğraşabiliriz özel sektörde hiç belli olmaz.

Almanca için de Mercedes (örnek olarak) bazı iş ilanlarında iyi derecede İngilizce ve Almanca bilen birini arıyor Almanya'yla ticari ilişkilerimizi de düşününce en mantıklı dil şu an Almanca geliyor. Ayrıca Almanya ve İsviçre gibi güçlü ekonomileri olan ülkelerin dili. (Hatta İsviçre'de ya da Viyana'da yaşama hayali kurduğum için Almanca ilk sırada olabilir benim için)

Fransızca ise en çok ilgimi çeken dil. Almanca ve Rusçadan belki de daha avantajlı değil gibi düşününce ama Türkiye'deki Fransız şirketlerde çalışma olasılığı, Avrupa'da hala geçerli bir dil olması, (ayrıca birçok uluslararası organizasyonda da ticari dil) Kanada'nın büyük bir kısmında konuşulması, öğrenildikten sonra İspanyolca ve İtalyanca (ki İtalya ticari ilişkilerimizde Rusya ve Almanya'dan sonra neredeyse en önemli ülke, tekstilde belki de en önemlisi) dillerinin kolayca öğrenilmesi ve Kuzey Afrika'daki birçok ülkenin resmi dili olmasıyla özellikle sonrasında da Arapça öğrenilirse büyük avantajlar sağlayabilecek bir dil gibi geliyor.

Belki de bu dillerin hepsini öğreneceğim (varsayalım, yoksa imkansız) ama yalnızca İngilizce yetecek iş hayatımda ("diğer dilleri boşuna öğrenmiş olacağım" demiyorum kesinlikle, yalnızca ticari dil olarak iş dünyasında kullanacağım dilden bahsediyorum)

Ya da Almanca öğreneceğim ama Japonya'ya, Fransa'ya yerleşeceğim.
    Ya da Almanca ve Rusça öğreneceğim ama bir şirketin Orta Doğu temsilcisi olacağım ve gittiğim yerde Arapça öğreneceğim.

Yani çalışma alanı çok geniş olduğu için bu dört dilden birini seçmek çok zor. Biraz daha araştırma yapıp çeşitli sektörlerde çalışanların CVlerini inceleyeyim diyorum biraz, belki bir fikir verir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.