Şimdi Ara

Ya da gerçekten seviyor muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
2 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Ya da gerçekten seviyor muyum? Sevmek de değişik bir iş zaten. Neye ilgim var benim? Ne yapmak istiyorum? Sevmek ha, makarna mı kebap mı desem, kebabı seçerim. Peki neden? Ulaşılmaz olduğu için mi? Bozuk ülkemdeki et fiyatlarının çok yüksek olması ve yılda belki 1–2 kere et yememizden dolayı mı? Eğer makarnanın ve kebabın toplumdaki fiyatları, dünyadaki fiyatları ve yerleri değişseydi, gene kebabı mı seçerdim? Tat dediğin nedir ki, domates ve peynir karışımının da güzel bir tadı var fakat hangisi en güzeli? En güzeli, en ulaşılmaz belirliyor sanırım. Dopaminle ilgili bir olay olabilir, her olay için farklı dopamin reseptörleri varsa ve o olayı yapmadığımızda, gerçekleştirmediğimizde, dopamin reseptörlerimiz çoğalıyor ve bundan dolayı olayı gerçekleştirirken salgıladığımız dopamin miktarı artıyor akabinde de aldığımız zevk daha fazla oluyor. Sevmek ile ilgili görüşlerim bunlar, en güzel duygunun bile bu kadar soğuk bir mantıkla oluşması çok kötü. Ne bekliyordum ki? Yaşadığımız evren bile soğuk mantığın soğuk kolları arasında sıkışmış, rengârenk beyinleri bekliyor. Ters etki..

En sevdiğim noktalama işareti, virgül. Neden mi? cümlenin istediğiniz tarafından tutup, uçsuz bucaksız yönlere çekebiliyorsunuz. İhtiyaçlarımı karşıladığı için mi virgülü çok seviyorum? Her yemek ihtiyacımı karşılıyor, doymak. Hayır, bir hata yaptım gene aynı konuya geldim, çelişkinin ilk basamağına adım attım. Güzel zevk, fazla dopamin, ulaşılmazlık, eylemi az yapmak, yapamamak. Amaç daha güzel bir zevk ve doymak, iki kıstas var. Diğerlerinin yetkisi sadece birini karşılıyor, ama köfte öyle mi?

Evet, çok pahalı.

• Fake ve eşcinsel

Arkadaşın anlattığını özet geçtim beyler zor işti ama buna değdi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Edson

Güzel ve doğru bi yazı olmuş üstad. Elinize sağlık.

Ciddi yazdıysanız teşekkür ederim, üstad demeyin lütfen, hangimiz üstün ki?

• Sevmekle acı o kadar yakındır ki herkesin sevgisi karşıdakine üzüldüğü,özlediği kadardır.Peki sevmek nedir somut mudur soyut mudur hormonların kontrolünde olan bir şey midir sadece bence kısmen evet.Belki ilk başlarda hormonların kontrolünde olabilir ama sonradan bir alışkanlığa dönüşür gerçek sevgi gözler hep onu arar.Bazen sorarlar ya her gün onunla olmaktan sıkılmıyor musun diye.Bir de insan sevdiği yemeği bile hergün yiyemez örneğini verirler.Peki ben sevdiğim kişiyi sevdiğim yemek gibi değil de ekmek gibi su gibi seviyorsam her gün yediğim ama sıkılmadğım...
    -----
    Belki benimki biraz aşk üzerine oldu ama ilave yapmak istedim yazdıklarını beğendim.
  • nobele adaymısın?

Orijinalden alıntı: BağKurluSamuray

Sevmekle acı o kadar yakındır ki herkesin sevgisi karşıdakine üzüldüğü,özlediği kadardır.Peki sevmek nedir somut mudur soyut mudur hormonların kontrolünde olan bir şey midir sadece bence kısmen evet.Belki ilk başlarda hormonların kontrolünde olabilir ama sonradan bir alışkanlığa dönüşür gerçek sevgi gözler hep onu arar.Bazen sorarlar ya her gün onunla olmaktan sıkılmıyor musun diye.Bir de insan sevdiği yemeği bile hergün yiyemez örneğini verirler.Peki ben sevdiğim kişiyi sevdiğim yemek gibi değil de ekmek gibi su gibi seviyorsam her gün yediğim ama sıkılmadğım...
    -----
    Belki benimki biraz aşk üzerine oldu ama ilave yapmak istedim yazdıklarını beğendim.

Konuya farklı bir açısı kattınız, verdiğiniz örnek muhteşem ve beni çıkmaza götürdü.

http://www.evrimagaci.org/makale/398 şu yazıyı okuyup, yarın dingin bir kafayla belki cevap yazarım.

Teşekkür ederim.

• Asıl ben teşekkür ederim.Gerçekten insan garip bir varlık.Aşka süre verir bazı bilimadamları da sevdiğini 40 yıl bekleyen insanlar var.Enteresan. İnsanda biyokimyanın dışında daha ulvi şeylerin olduğunu hissediyorum ya da öyle düşünmek istiyorum.
    Ne dersiniz ?

-Özdemir Asaf

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.