Şimdi Ara

XPERIA Z KULLANICILAR KULÜBÜ (791. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
39.249
Cevap
164
Favori
1.148.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrecelik85

    Bir sorun yaşamayınca ne kadar da rahat konuşuluyor değil mi ? İnşallah cihazınızla ilgili hiç bir sorun yaşamazsınız yoksa vay halinize.Ondan sonra suya sokmaya korkar hale gelirsiniz servis bana 657 mi yoksa 1408 tl masraf mı çıkaracak diye düşünmeye başlarsınız.Bu telefonun sorunsuz halinde bile savunabileceğim iki yönü var.Akıcı oluşu ve sağlam kasası.Onun dışında(daha önce note 2 kullandım)kamera,ses,ısınma,ekran gibi bir telefonun benim için temel unsurlarında hep bir adım geride kalmış bir cihazdır.Normal kullanımda bile ısınan bir cihaz xperia z.Adamlar xperia z suya dayanıklı olsun diye herşeyi kısmışlar.Bakınız aynı sorunlar z1 de de var inceleme de söylüyor mesut çevik sesi kısık.Kamera kısmında ısınmalar oluyor.Yok o sensör bu sensör tanıtıyor ama yok 20.7 mega g lens ve 1/2.3 sensör cihazın alakası yok.Mesut çevik en iyisi değil diyor haklı da zaten.Ekranı trilimunos x-reality bilmem ne yine tırt.Sony bu aralar hayal kırıklığı yaratıyor.Senede 2 tane amiral gemi çıkarıyor.Asıl işlevleri kamera ses ve ekran olan sony gibi büyük bir firma aslında cihaz sırf su geçirmesin diye bu özelliklerin hepsinden kırparak bize satıyor...

    Dostum haklısın ama haksız olduğun yerler var, Şunu unutma teknoloji tamamen %100 şans işidir üretim hatası payı herşey de var ve çok çok küçük bir ihtimal değil denk gelmesi olağan birşey, ve bu konuda defalarca söylemişimdir bende note 2 kullanıyordum diye. Note 2'de yaşadığım sorunlar başımı ağrıtmıştı resmen. araya note 2 girdi sadece yoksa hep SONY Ericsson'da dahil sony ve xperia serisi kullandım ama hiç sorun yaşamadım, 6 aydır xperia z kullanıyorum en ufak bir sorunum yok telefonun başına gelmeyen birşey gelmediği halde. Bir telefon almadan önce normal olarak kullanıcı yorumlarına dikkat edilir, yapılan testler incelenir (ses,kamera,ekran) ve son olarak mantık yürütülür, mantıktan kastım yani teknik şeyler, misal bu telefon ne kadar ince? 7.9 mm. kasa malzemesi ne kadar kaliteli ve yalıtımlı biliyoruz değil mi? telefona hava girmesini bırak toz bile giremiyor ve çok ince + suya dayanıklılık var.? Bu telefon asıl ısınmazsa korkmak gerek. ısınmamasını beklemek saçma olur. Ses konusunda suya dayanılı bir telefon ne kadar yüksek ses çıkarabilir ki? ki onunda çözümü var mod yükleyip yükseltebiliyoruz şimdi s3 kadar sesi çıkıyor. ekran konusunda suya dayanıklı bir telefon olduğu için tft ekran konulduğunu sony belirtti zaten. (samsung active'de tft ekran) Seni inan çok çok iyi anlıyorum ama şerefsiz olan tek firma teleservice dostum buna emin ol. Tabi sony'ninde kusurları var
  • quote:

    Orijinalden alıntı: gyzing

    arkadaşlar sizin şarj ne kadar gidiyor benim 10 dkika most wanted oynuyorum yüzde 10 şarj gidiyor. internete giriyim diyorum orda da böyle parlaklık en yüksek stamina falan açık diğer konulara falan da baktım adamlar full oyunla 4-5 saat dayanıyor oyunsuz 8-9 saat dayanıyor diyorlar acaba benimki neden böle 1 günü tamamlayamıyorum bazen (alalı 2 hafta oldu modeli c6603)

    6 hafta bekle dostum batarya daha yeni yeni stabil olur. daha yeni aldığın için sürekli kurcalıyorsun sana az gidiyor geliyor. 1 ay dolduğunda şarjın yettiğini farkediceksin
  • inşallah öyle olur teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    quote:

    Orijinalden alıntı: deneme_programı


    quote:

    Orijinalden alıntı: Teknode

    Evet arkadaşlar :D Şimdiden gülebilirsiniz aslında.
    Benim o mükemmel sorunsuz Xperi Z telefonumda dağınık bir şekilde tam 10 adet leke oluştu gold bilgisayara götürdüm bıraktım.
    Ayrıca sol taraftaki kalkmaya baktım tekrar eski haline dönmüş yani uygulama da bir işe yaramamış.
    Neyse kesinlikle değişim istediğimi ve bu iki problemi belirttim. Bakalım 20 iş günü falan dediler bizi de süründürür kesin bunlar :)
    Telefon gelsin satarım büyük olasılık. İşin ilginç yanı, telefona vurunca noktalar gitti sonra vurdum geri geldi ama her vuruşumda farklı farklı yerlere konumlanıyor.
    Nasıl bir problemdir anlamış değilim açıkçası :)


    Hocam ben eminim eninde sonunda ilk cihazlarda bu problem gösterecek kendini.
    Lense mikro tozlar kacmıs olabilir, onu da yeni lens takarak degistiriyorlar.
    Benim merak ettigim binlerce cihaza mikro toz girmiyor da buna mı giriyor?
    Yada ortada baska bi sey var
    Ben iki defa verdigimde duzelttiler insallah sizin de sorununuz olmaz ESS nin isi Allah kerim yani ://

    Kameranın olduğu kısım çok ısınıyor bende de 5 ay sonra kendini gösterdi aslına bakarsan.
    Orası çok ısındığından kamera da bundan etkileniyor ve o plastik malzeme zamanla özelliğini kaybedip uflanır cinse bürünüyor.
    Telefonu misal sert bir şekilde bir yere koyduğunda da başlıyor dağılma ve zamanla da fazlalaşıp bu sefer kadraja giriyor o tozlar.
    Bende ilk başta 2 adet vardı, kameranın olduğu kısma bir vurdum 5'e çıktı o lekeler eve geldim 10 olmuştu hemen servise verdim.
    Benim de ess'den bir beklentim yok zaten telefonumu değiştireceklerini de sanmıyorum pek. Tamir ederler en olmadı ona da ben izin vermedim içini açmayın dedim şartlı teslim ettim.
    Xperia Arc S almıştım, çatlama vardı, S almadım sararan ekran sorunu vardı, p aldım sıkıntı yoktu ama altındaki parça sallanıyordu, Z aldım kamerada leke arkada kabarma problemi çıktı.
    Ee bana da beni istediğin gibi dik Sony demek kaldı. Çünkü kendi aptallığım kaçtır sorun yaşıyorum daha para vermem ki.
    Gider yine vaio pc alırım, kullanıyorum memnunum, profesyonel kamera aldım çok memnunum yine para veririm ama telefonuna daha para vermem.


    Gecmis olsun hocam. Valla bilmiyorum dediginiz sey de olabilir, ama hic olmayan var herkeste olmaz miydi ki ben telefon isininca kullanmayi birakan biriyim ve hemen leke olayi bas gosterdi.
    Bi yerde tutarli geliyor dediginiz sey ama kendi kullanimima gore soylersem bende leke olayi olmamasi lazimdi telefon ılısa birakiyorum o derece :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir telefon gece bukadarmı adi çeker ya rezalet gece çekimi var 6600kalitesinde gece çekimini eklesinler özelliklere.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • selamın aleyküm benim bi sorum olacak . xperia z kullanıyorum bu şarz yeri kapagını açtıgınızda orada beyaz bi şerit var kulaklık yeri girişindede var aynı şerit ama benim şarj yerindeki şerit kırmızı renge dönüştü o neden olabilir ? herhangi biyerde cevap bulamadım ? teşekürler şimdiden
  • quote:

    Orijinalden alıntı: prof.exx

    Öncelikle sorun yaşayan arkadaşlara çok geçmiş olsun.Siyah noktalar hakkında bişey söylemek istiyorum, Sizce Milyonlarca Satılan bu xperia z'lerde her 10 kişiden veya 20 kişiden birinde bu siyah noktalar oluşsa kaç bin kişide siyah nokta olabileceğini bir tahmin edin. Ben bu forumda maximum 6 7 kişide gördüm siyah nokta sorunu yaşayan. xda'yı sürekli takip ediyorum az sayıda bizde olduğu kadar farklı bölgelerdede sorun yaşayanlar mevcut. Her zaman söylüyorum Türkiyeden Sony ve bazı samsung telefonlarını almayın.

    Gerçekten bu kamera olayı kronik sayılacak bir sorun olsa forumlara akın akın insan yağar. Bizim kullanıcı kulübünde ne kadar xperia z üyesi varsa emin olun onun 5 katı kadarda üye olmadan ve sadece takip eden insan var yüzlerce kişi vardır belkide daha fazla ve sadece 6-10 kişide görülüyorsa bunun tek nedeni ilk ürünlerdeki hata, ülkeden ülkeye gönderilen minimum sorunlu cihazlar ve üretim hatası payı. Ben bu nedenden dolayı 6 ay önce japonyadan getirttim akraba vasıtası ile ve zerre sorunu yok ama zamanla olabilir tabi teknoloji tamamen şans işi. Darbe dersen darbe su dersen su ısı dersen allahına kadar ısıya maruz kaldı telefon yeğenin oyun merakı sağolsun hergün 3 4 saat oyun oynuyor ve bir sorun belirmedi, ve gerçekten telefonu o kadar kucalıyorumki o kadar dolu dolu kullanıyorum ki bir hatası olsa çıkması lazımdı madem xperia z ler sorunlu diyenler.

    Gerçekten hissediyorum sorun yaşayan arkadaşların duygularını düşüncelerini ama türkiyeden telefon almayın abi ilk aldığım xperia z 1 saatte şarj sıfıra geliyordu o gün iade edip akraba ile japonyadan aldırdım kasko vs yaptırdım mis gibi kullanıyorum. Suç varmı derseniz sonyde çok suç var, avrupadaki teknik servisler kuzenden duyduğum kadarıyla o kadar mükemmel çalışıyorlarmış ki sony'de teleservice gibi allahın belası bir firmayla iş yapıyor en büyük hatası bu.

    İşin özü tr 3. hatta 4.dünya ülkesi olduğu için bu ülkeye her zaman olduğu gibi çürük ürünleri yolluyorlar sonrasındada sorun çıktığı zaman "nasıl olsa tr halkı koyun oyala dur haklı olsa bile haksız çıkart" mantığı güden teknik servislerle çalışıyorlar büyük firmalar ve en sonunda güvenilir büyük firmalar bu çürük - işten anlamaz (ama sorsan işlerinde en iyiler onlar) - küstah - üçkağıtçı vs vs teknik servisler yüzünden marka imajlarını zedeliyorlar.

    Burada büyük firmalarında düşüncesi "aman tr gibi bir ülkeyi kim ipler itele çürük domatesi gitsin nasıl olsa yiyecekler" olabilir yada olmayabilir bunu bilemeyiz ama büyük bir markanın ürünü alındığı vakit o marka ürüne garanti süresi kapsamında cihazda oluşacak her arızanın arkasında durmalı.

    Durmuyorsa yada duramıyorsa tr den elini eteğini çekmeli ve önem verdiği kuzey-güney amerika ile avrupa-uzakdoğu bloğuna ağırlık vermeli.

    Ama tr deki her markanın teknik servis zihniyeti yokmu ahh o zihniyet ahh insanları aptal yerine koyup söğüşlemeye kalkan asıl kendileri esas aptal olan beyinler yokmu onları filistin çarmığına gereceksin teker teker malı satana
    kadar yalakalığın haddi hesabı yok ama ürün satıldıktan sonra ürünün başına birşey geldiği zaman (üretim hatası vs vs) hemen kendilerini haklı gösterip kullanıcıyı yerin dibine sokmalar yokmu.

    Neyse yazacak çok şey varda bu yazılanları o beyinsizler maalesef anlamazlar çünkü kapasiteleri yok...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: samlx01

    selamın aleyküm benim bi sorum olacak . xperia z kullanıyorum bu şarz yeri kapagını açtıgınızda orada beyaz bi şerit var kulaklık yeri girişindede var aynı şerit ama benim şarj yerindeki şerit kırmızı renge dönüştü o neden olabilir ? herhangi biyerde cevap bulamadım ? teşekürler şimdiden

    Dostum o şerit turnusol kağıdı
    Suyu görünce pembe oluyo, markada telefonun su geçirdiğini bununda kullanıcı hatası olduğunu söylüyor orası kırmızı olunca

    Telefonun oradan ya su aldı, ya da oraya su temas etti
    Telefonu garantiye yollarsan olurda işin zor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: himmet_dal

    Bir telefon gece bukadarmı adi çeker ya rezalet gece çekimi var 6600kalitesinde gece çekimini eklesinler özelliklere.

    Abi vur dedik öldürdüm sende, o kadar da kötü değil gece çekimleri

    Yakın çekimlerde isoyu düşün dolgu flaşı aç
    Uzak çekimlerde gece modunda telefonu sabitleyip çek titrer
    Bi de ışığı ayarla florösandır felan

    Bak otobüsteyim yakın mesafe gece çekimi
     XPERIA Z KULLANICILAR KULÜBÜ



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tadaa -- 2 Kasım 2013; 5:34:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesin gelir ama ne zaman orası meçhul

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • malesef z mi sattım arkadaşlar, üzerinde toz bile yoktu, spigen kılıfı, docku, 32gb class10 sd kartıyla beraber gitti.
    çok güzel günlerimiz oldu, en severek kullandığım telefondu,
    bi süre ios7 denemek istiyorum.
    sonye belki ilerde dönerim
    z1 mini olabilir çıksın bakacağız artık
  • Merhaba arkadaşlar, ben telefonu kliksadan aldım aylar önce ve world kampanyasıyla uyguna geldi. Bugune kadar hiç sorun yaşamadım çok şükür, geçen gün; ayarlar>erişebilirlik>büyüteç hareketleri özelliğini aktif ettiğimde telefonla internette gezinirken hafifte olsa gözle görülebilen kasılmalar farkettim, sizlerde de kasılma oluyorsa o özelliği kapatıp deneyiniz, belki faydası olur.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kamera gece iso düşük çekimi
     XPERIA Z KULLANICILAR KULÜBÜ XPERIA Z KULLANICILAR KULÜBÜ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 44 plaka kullanıcısına yanıt
    hocam hangi ayarları kullandım söylrmisin acaba iyi çekmiş
  • emrecelik85 kullanıcısına yanıt
    hocam bende siyah nokta oldu sonra parça değişti ardından suya soktum kameradan su aldı buğulandı hemen servise götürdüm arka kapağı değiştirmişler su almasın diye garanti kapsamında tamir gördü
  • Cihazın arka kapağında sticker şeklinde N işareti var;o nedir?


     XPERIA Z KULLANICILAR KULÜBÜ


    Bionz görüntü işlemcisi mi diye düşündüm ama?
  • Silent Guardian kullanıcısına yanıt
    NFC hocam o
  • jacks0n J kullanıcısına yanıt
    donanımsal servise verceksin kamera lensi değişçek
  • quote:

    Orijinalden alıntı: keles1234

    hocam hangi ayarları kullandım söylrmisin acaba iyi çekmiş

    İso 100,normal mod, dolgu flaş.Ben akşam olunca evde hep bu modu kullanıyorum memnunum ama mesafe 2 metreyi geçince gece modu kullanıyorum,birde çekerken ekran karanlık oluyor iso düşük olduğu için

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Söylemeyi unuttum, prof exx den öğrendim zoom camera pro diye bir uygulama var gece yakın çekimde renkleri çok doğru veriyor,gece portresi moduna alıyoru onuda.Gündüz süper otomatikten şaşmıyorum iyi çekiyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 789790791792793
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.