Bildirim
Xperia Z 4.4.4 KitKat Root !Basit-Bootloader Kilitli!Garantili! (2. sayfa)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

1 Misafir - 1 Masaüstü

Giriş
-
Merhaba Sony Xperia Z c6603 modeli var ve sanırım desteklenmiyor çünkü rootlamaya çalıştığım da desteklenmiyor gibi bir hata alıyorum ne denediysem olmadı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fbli99 -- 14 Aralık 2014; 18:50:58 > -
9. maddeye kadar her şeyi yaptım maddede yazdığı gibi wifi de çalışmadı, Towelroot programına girdim thank you yazmadı bende 10.maddeye geçtim ama olmadı sonra root checker indirdim telefonun rootlu olmadığını söyledi ne yapmam lazım
edit: tekrar denedim ama olmuyor
programda en son yazan yazılar bunlar
27/024/2014 15:24:21 - INFO - For flashtool, Unknown Sources and Debugging must be checked in phone settings
27/024/2014 15:24:22 - INFO - Device connected in flash mode
bilinmeyen kaynak da seçili, neden böyle oluyor anlamadım
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 27 Aralık 2014; 15:26:40 > -
Twelroot un root yapması için internet gerek.Wi-fi çalışmadığı için mobil veriyle yapmanız gerek. -
flastool da sıkıntı yok wifi çalışmaması doğru yaptığınız anlamına gelir
eğer towelroot da sıkıntı yaşıyorsanız easyroot var bilgisayarınıza indirin ve tek tıkla aynı işlemi yapabilirsiniz. -
easyroot bulamadım linkleri ölmüş hep sizde sağlam link varsa paylaşır mısınız, birde diğer arkadaşın dediği gibi mobil veriden internete girmemiz mi gerekli
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ginga Eiyuu -- 28 Aralık 2014; 17:31:11 > -
http://forum.xda-developers.com/devdb/project/dl/?id=9653&task=get
burda var. evet mobil veriyi açarak deneyin. -
benim telefonun sürümü 293 sıkıntı olurmu -
pek sorun olacağını sanmıyorum.ancak önermiyorlar rootlama yöntemini bulanlar. -
Çok teşekkürler. Kaç zamandır adam gibi bir döküman arıyordum benim Xperia Z için; güzel derleme olmuş. Sorunsuz bir şekilde 5 dakikada root oldu telefon. Rootchecker ile de kontrol ettim gayet güzel.
-
Destekliyor, benimki de ilk çıkan C6603 serisi ve sorunsuz root oldu.
USB debugging açmanız lazım. -
arkadaslar herseyi normal bi şekilde yapıldı fakat su anda wifi açılır gibi oluyor ama calışmıyor bu tarz bi sıkıntı yasayıp cozen oldumu tesekkurler -
quote:
Orijinalden alıntı: S.BAKAN
Evet arkadaşlar daha önce 4.3 ve 4.4.2 sürümleri için root yöntemini çok basit olacak şekilde yazmıştım.Ama Bildiğiniz üzere Xperia Z ye güncelleme geldi ve sürüm 4.4.4'e yükseldi.Daha önce bahsettiğim yöntemler veya bildiğiniz programları denemeyin boşuna root yapmaz.Yani programı kurayım Towelroot tıklayım olsun bitsin veya bilgisayara bağlayım Easyroot ile tıklayım halletsin işlemi yetersiz kalmakta.
Aşağıda size hiç bilgisi olmayan birinin bile rahat bir şekilde yapabileceği tarzda anlatım ve kolaylıkta root yapma işlemini anlatacağım.
Denemediğim HİÇBİR yöntemi anlatmadığı ve kopyala yapıştır şeklinde bu yazıyı yazmadığımı bilin.Kopyala yapıştır yapacak olanlar da emeğe saygı etsin.
Belirttiğim bu yöntemi yabancı dildeki sitelerden derledim ve size sundum.Kolay gelsin.
ROOT VE GARANTİ!
Bu yöntem sadece root yetkisi tanır.bu sayede bazı sistem programlarını devre dışı bırakabilir,kaldırabilir,bazı programlar yardımıyla uygulamaların internete erişimini kaldırabilirsiniz.
Yapacağınız bu yöbtemdeki root ile GARANTİNİZ kalkmaz!!!Rootu kaldırmak istediğinizde Sony PC Campanion ile telefona tekrardan yazılım kurarsanız temiz ve rootsuz,garantisi mevcut olarak devam edersiniz
BOOTLOADER KİLİTLİ
Anlattığımız yöntem Bootloader kilidi kırmamakta ve dolayısıyla garantiyi etkilememekte.
GÜVENLİK-ÇOK ÖNEMLİ-
Root yaptıktan sonra mutlaka Superuser veya SuperSu programını kurun ve root erişimine sahip olmak isteyen programları takip edin!Aksi taktirde bazı programlar tüm erişimizie sahip olacaktır ve sonu gelmeyen birçok probleme davetiye çıkaracaksınız.Güvenmediğiniz programların root erişim isteklerine bu programlarla engel koyabilirsiniz.Tavsiye olarak ücretli sürümnü alıp yetki verilen programın nelere girdiğini yaptığını da takip edin.
NEDEN ROOT!
Kafasına göre nete bağlanan programlarının internete erişimini kapatabilirsiniz-Tavsiye Avast kullanın-
Arkaplanda çalışan uygulamları otomatik kapatabilirsiniz-Tavsiye Greenfiy-
Kullanmadığınız sistem uygulamalarını devre dışı bırakabilir veya kaldırabilirsiniz-Dikkat edin bazı uygulamalar gereklidir-
Sistem yazı tipini değiştirebilirsiniz-Dikkat edin Türkçe karakter sorunu olan yazı tipleri telefonun başlamasını engeler ve format atmaya kadar gidersiniz.
Bu işlemi sadece 10.5.1.A.0.283. sürümlü sadece XPERIA Z için kullanın.
Bunları belirttiğimize göre şimdi root yapalım.
Aşağıdakileri üzerine tıklayarak indirin...
- FlashTool Xperia Drivers Pack v1.5-20140318 14B
- Flashtool
- Telefonunuza towelroot.com sitesinden towelroot uygulamasını tr.apk yı indirip kurun,antivürüs ve güvenlik uyarılarına izin verin.
- Xperiaz_10.5.A.0.230_kernel_only.ftf - 7.38 MB
- XperiaZ_10.5.1.A.0.283_kernel_only.ftf - 7.51 MB
SIRADAN UYGULAYIN...
1.Flashtool uygulamasını kurun...C dizinine kurulacaktır.
2.FlashTool Xperia Driversı kurun.
3.Xperiaz_10.5.A.0.230_kernel_only.ftf ve XperiaZ_10.5.1.A.0.283_kernel_only.ftf dosyalarını C dizininde yer alan Flashtool içindeki firmware kalasörüne atın.
4.Flashtool programını çalıştırın.
5.Sol köşede yer alan YILDIRIM simgesine tıklayın.Yeni pencere açılacak FLASHMODE seçeneği seçili kalsın.Açılan yeni pencerede eklediğiniz dosyaları göreceksiniz. .283 ve .230 ile biten sürümler.
6.Telefonun ayarlarından USB hata ayıklamasını ve Bilinmeyen kaynaklardan yüklemeyi aktif hale getirip telefonu kapatın.
7. .230 ile biten sürümü seç, başka hiçbir seçeneğe TIKLAMADAN!!! sağ alttaki Flash'a tıklayın.Size yapmanı gereki gösteren pencere açılacak.
8.Telfonun SES KISMA tuşuna basarken USB kabloyu telefona takın ve işlemin tamamlanmasını bekleyin.3-4 saniyede biter, daha fazla sürmez!finish,plug gibi kelimeleri görürsünüz zaten.
9.USB kabloyu çıkarın telefonu açın,Wifi çalışmayacaktır.Çalışmıyorsa doğru yoldasınız.Towelroot programını açık butona basıp telefonu rootlayın.Thank you yazarsa bu işlem de tamamdır.ARTIK telefon rootlu!
10.Telefonu kapatın.Flastool programından .283 ile biten dosyayı seçin ve Flash deyin.Tekrar yukarda 7 ve 8 numaralı işlemleri yapın.
TAMAMDIR.Artık 10.5.1.A.0.283 4.4.4 sürümünüz güncel ve rootludur.Unutmadan telefonu açar açmaz SuperSu veya SuperUser MUTLAKA yükleyin.
İşlemleri tamamlayınca towelroot programını telefondan kaldırın.
İYİ GÜNLERDE KULLANMANIZ DİLEĞİYLE....
hocam indirdiğim zipten ftf uzantılı dosya çıkmadı kernel.sin ve loader.sin çıktı nasıl olacak?
-
z2 için geçerli değil anladığım kadarıyla?
(evet hiç anlamıyorum) -
-z2 için uygulamayın dosyalar farklı çünkü. z2 için olan root yöntemlerini deneyin ama mantık ve işlem yukarda bahsedilenden farkı değil.
-ftf uzantılı dosyayı açmayacaksın.zaten ftf olarak yukarda yazılı olduğu gibi inecek ve o şekilde kullanacaksınız.
-root sırasında sıkıntı yaşayanlar işlemleri tekrar etsinler sıkıntı olmaz. -
Biliyosunuz Yakında Android 5.0 Lollipop Gelicek Ben Bu Root u Atarsam OTA İle Alabilir Miyim Güncellemeyi?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: bytahtsizkral
Biliyosunuz Yakında Android 5.0 Lollipop Gelicek Ben Bu Root u Atarsam OTA İle Alabilir Miyim Güncellemeyi?
Aynen bende bunu merak ediyorum, roottan sonra güncellemeyi alabilir miyiz ? -
Wifi Açılmıyor Yazmışsın Root İşleminden Sonra Açılıyor Mu Peki?
-Wifinin açılmaması root işlemini doğru şekilde yaptığınızı gösterir,tüm aşamaları tamamlayınca bütün fonksiyonlar sorunsız çalışacaktır.
-Tüm güncellemeleri uygulama güncellemeleri dahil alacaktır,hiçbir ekstra işlem yapmadan.
-Sistem güncellemesi geldiğinde root kendiliğinden kalkar sistem normal şekilde güncellenir.
-Pc companion ile telefonu tamir et derseniz yeniden yazılım yüklenir ve root kalkar.
NOT:Bu root işlemi devamında bilginiz yoksa custom rom yükleme çalışması yapmayın!
Merhaba benim telefonum sony xperia z herşeyi yazdığınız gibi yaptım ama towelroot uygulamasına girip rootlama tuşuna bastığımda telefonumun programı desteklemediğini söyledi ne yapmalıyım?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X