Şimdi Ara

Xperia Neo V Root Yapma [4.0.2.A.0.62]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
3
Favori
22.867
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1- Mesaj sonunda linkini vereceğim dosyayı indirin.
    2- Rar dan çıkartın.
    3- İçindeki androidsdk klasörünü Yerel Disk C'ye atın. (Bilgisayarda JAVA olması lazım!)

AŞAMA 1- AndroidSDK yı güncelleme işlemi: -

1- C:\androidsdk\SDKMANAGER.exe açın.
    2- Android tools ve drivers diyenleri işaretleyin ve Install packages diyin.
    3- İlk aşama bitti.

AŞAMA 2- Bootloader kilidini kaldırmak: -

1- Rar dan çıkan unlockbootloader.sonyericsson.com kısayolu açın.
    2- Sayfanın en altındaki Continue butonuna tıklayın. Bir pencere açılacak, Yes I'm Sure yazısına tıklayın.
    3- İki kutuya da tik koyun, I accept yazısına tıklayın.
    4- Yeni bir pencere gelecek. IMEI yazan yere telefonda *#06# tuşlayın ve çıkan 14 haneyi yazın (son hane hariç.)
    5- Size bir kod verecek, o kodu not edin.
    6- Telefonu kapatın ve Seçenekler ( en sağdaki) tuşa basılı tutun ve usb kablosunu takın. Mavi ışık yanacak.
    7- 5-6 saniye bekleyin daha sonra Aygıt Yöneticisini açın. S1Boot Fastboot yazısına sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir deyin.
    8- Bilgisayarı tara seçeneğini seçin ve Rar dan çıkan drivers klasörünü gösterin. (Alt klasörle birlikte kutucuğu işaretli olacak.)
    9- Gelen kırmızı renkli uyarıya yine de yükle deyin.
    10- Yüklendikten sonra cmd'yi açın. Aşağıdakileri tek tek yazın. (Her yazımdan sonra entera basın.)

cd..
    cd/androidsdk/tools
    fastboot.exe -i 0x0fce getvar version
    fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY

11- Kalınla işaretlediğim KEY yerine 5. adımdaki kodu yazın.
    12- Bootloader pasif olmuştur. Bu aşama bitti.

AŞAMA 3- Telefonu ROOTLAMAK: -

1- Rar dan çıkan RootXperia.zip dosyasını telefonun hafıza kartına direk atın. (hiçbir oynama yapmadan!)
    2- Telefonu kapatın ve Seçenekler ( en sağdaki) tuşa basılı tutun ve usb kablosunu takın. Mavi ışık yanacak.
    3- Mavi ışık yandıktan sonra cmd'yi açın. Aşağıdakileri tek tek yazın. (Her yazımdan sonra entera basın.)

cd..
    cd/androidsdk/tools
    fastboot devices
    fastboot boot recoveryNeo.img

4- Finish yazısı gelecek. CMD'yi kapatmayın ve aşağıdakini yazın.

fastboot reboot

6- Telefon recovery modunda açılacak.
    7- Install zip from SDCard seçin. (Açma-kapama tuşuyla seçim / Seçenekler tuşuyla aşağı inme)
    8- RootXperia.zip dosyasını seçin. Yükleme şeyleri gözükecek bitmesini bekleyin.
    9- Bitince geri dönün ve Reboot into System deyin.
    10- Telefon yeniden başlayacak.
    11- Telefonunuz ROOT lanmıştır. Bu kadar!

Anlatım bana aittir, dosyalar XDA sitesinden alınmıştır.

Link:http://www.mediafire.com/?ikivbbyo3bec1af

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katates Pızartması -- 3 Haziran 2012; 15:08:18 >

• Rootlayınca ne değişiyor. Ne gibi artıları var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Katates Pızartması

1- Mesaj sonunda linkini vereceğim dosyayı indirin.
    2- Rar dan çıkartın.
    3- İçindeki androidsdk klasörünü Yerel Disk C'ye atın. (Bilgisayarda JAVA olması lazım!)

AŞAMA 1- AndroidSDK yı güncelleme işlemi: -

1- C:\androidsdk\SDKMANAGER.exe açın.
    2- Android tools ve drivers diyenleri işaretleyin ve Install packages diyin.
    3- İlk aşama bitti.

AŞAMA 2- Bootloader kilidini kaldırmak: -

1- Rar dan çıkan unlockbootloader.sonyericsson.com kısayolu açın.
    2- Sayfanın en altındaki Continue butonuna tıklayın. Bir pencere açılacak, Yes I'm Sure yazısına tıklayın.
    3- İki kutuya da tik koyun, I accept yazısına tıklayın.
    4- Yeni bir pencere gelecek. IMEI yazan yere telefonda *#06# tuşlayın ve çıkan 14 haneyi yazın (son hane hariç.)
    5- Size bir kod verecek, o kodu not edin.
    6- Telefonu kapatın ve Seçenekler ( en sağdaki) tuşa basılı tutun ve usb kablosunu takın. Mavi ışık yanacak.
    7- 5-6 saniye bekleyin daha sonra Aygıt Yöneticisini açın. S1Boot Fastboot yazısına sağ tıklayıp sürücü yazılımını güncelleştir deyin.
    8- Bilgisayarı tara seçeneğini seçin ve Rar dan çıkan drivers klasörünü gösterin. (Alt klasörle birlikte kutucuğu işaretli olacak.)
    9- Gelen kırmızı renkli uyarıya yine de yükle deyin.
    10- Yüklendikten sonra cmd'yi açın. Aşağıdakileri tek tek yazın. (Her yazımdan sonra entera basın.)

cd
    cd/androidsdk/tools
    fastboot.exe -i 0x0fce getvar version
    fastboot.exe -i 0x0fce oem unlock 0xKEY

11- Kalınla işaretlediğim KEY yerine 5. adımdaki kodu yazın.
    12- Bootloader pasif olmuştur. Bu aşama bitti.

AŞAMA 3- Telefonu ROOTLAMAK: -

1- Rar dan çıkan RootXperia.zip dosyasını telefonun hafıza kartına direk atın. (hiçbir oynama yapmadan!)
    2- Telefonu kapatın ve Seçenekler ( en sağdaki) tuşa basılı tutun ve usb kablosunu takın. Mavi ışık yanacak.
    3- Mavi ışık yandıktan sonra cmd'yi açın. Aşağıdakileri tek tek yazın. (Her yazımdan sonra entera basın.)

cd/
    cd/androidsdk/tools
    fastboot devices
    fastboot boot recoveryNeo.img

4- Finish yazısı gelecek. CMD'yi kapatmayın ve aşağıdakini yazın.

fastboot reboot

6- Telefon recovery modunda açılacak.
    7- Install zip from SDCard seçin. (Açma-kapama tuşuyla seçim / Seçenekler tuşuyla aşağı inme)
    8- RootXperia.zip dosyasını seçin. Yükleme şeyleri gözükecek bitmesini bekleyin.
    9- Bitince geri dönün ve Reboot into System deyin.
    10- Telefon yeniden başlayacak.
    11- Telefonunuz ROOT lanmıştır. Bu kadar!

Anlatım bana aittir, dosyalar XDA sitesinden alınmıştır.

Link:http://www.mediafire.com/?ikivbbyo3bec1af

Aynen root olunca ne oluyor ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Moja

Rootlayınca ne değişiyor. Ne gibi artıları var?

Telefonunuz üzerinde gelen gereksiz programları silebilirsiniz, hosts dosyasını değiştirebilirsiniz, ROM yükleyebilirsiniz.
    Ve telefonun normal haliyle yapılamayan bir sürü özelliği de yapabilirsiniz.
  • quote:

quote:

Telefonunuz üzerinde gelen gereksiz programları silebilirsiniz, hosts dosyasını değiştirebilirsiniz, ROM yükleyebilirsiniz.

Peki bu işlemi yapmak sıkıntılı mıdır? Yani cihaza zarar verebilir mi? Unutmadan garantide bir değişiklik oluyor mu?
  • quote:

quote:

quote:

Peki bu işlemi yapmak sıkıntılı mıdır? Yani cihaza zarar verebilir mi? Unutmadan garantide bir değişiklik oluyor mu?

Garanti dışı kalıyor cihaz, unroot yapınca tekrar garanti altına giriyor.

• Aşama 2 nin 6. maddesinde takıldım bu 3 tuşdan en sağdakine basılı tutuyorum. Ekranda SE yazıyor sonrası yok mavi ışık nerde yanması gerekiyor ? ve bunları usb takılı ikende değilkende tekrarladım mavi ışık yanmadı ve 7 maddedeki gibi aygıt yöneticisine girdim S1Boot FastBoot nerde bulamadım ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tab s 10.5 ve note pro 12.2
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Telefonun garanti dışı kalıyor . Benim gibi telefonun orjinal hali ile yetinenler root yapmasın gerek yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AlChacK

Aşama 2 nin 6. maddesinde takıldım bu 3 tuşdan en sağdakine basılı tutuyorum. Ekranda SE yazıyor sonrası yok mavi ışık nerde yanması gerekiyor ? ve bunları usb takılı ikende değilkende tekrarladım mavi ışık yanmadı ve 7 maddedeki gibi aygıt yöneticisine girdim S1Boot FastBoot nerde bulamadım ?

Telefon kapalıyken önce tusa basili tutacaksin sonra direk usb kablosunu takacaksin . Yazi gelmeyecek yani.
  • karttaki bilgiler teldeki bilgiler kisiler siliniyormuydu ?
    bide geri alma işlemi için ayrı bişey yapmamız gerekiyormu root yapmadan önce

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ogguzko -- 10 Şubat 2012; 20:40:43 >
  • Peki bu işlem için xperia ray olani varmi?
  • Beceremedim yazılanlarıda doğru yapıyorum. 1. Aşamada Android tools and drivers yazısı sdkmanager programının içinde zaten bulamadım. Biraz daha ayrıntıya girersen daha iyi olacak o noktada bide 2. aşamadaki sağdaki şu 4 çizgili olan tuşa basılı tutuyorum 2 3sn sonra usb kablosunu takıyorum. SE yazısı çıkıyor ve Şarj olmaya başlıyor ama mavi ışıkda yanmıyor. Bi yardımcı olsan.
  • root yaparsak İCS yi yükleyemiyor muyuz?
  • bu yöntemle bootloaderı kaldırırsanız telefonda herşey silir ve DRM keyleri de silinir. trackid ve facebook like ı kullanamazsınız
  • Güzel anlatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ersel YILGIN

Telefonun garanti dışı kalıyor . Benim gibi telefonun orjinal hali ile yetinenler root yapmasın gerek yok.

bir tek sizinki kalıyor galiba ben rootlu gönderdim hiç bir şey olmadı
  • konuyla pek alakalı olmayabilir ama bir sorum olucak
    Xperia Ray kullanıcısıyım 4.02.A.0.62 versiyonu güncellemesi uyarısı veriyor
    telefonu sadece MSC modunda pc companion görüyor güncelleme yapmak içinde MTP moduna geçirmemi istiyor bu moda geçincede program telefonu görmüyor ne yapmam lazım
    pc companion dan tel.onarımı modunda ses tuşuna basılı tutup bağlayarakda denedim olmadı (mavi ışık yanmıştı)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ozkan_Son

konuyla pek alakalı olmayabilir ama bir sorum olucak
    Xperia Ray kullanıcısıyım 4.02.A.0.62 versiyonu güncellemesi uyarısı veriyor
    telefonu sadece MSC modunda pc companion görüyor güncelleme yapmak içinde MTP moduna geçirmemi istiyor bu moda geçincede program telefonu görmüyor ne yapmam lazım
    pc companion dan tel.onarımı modunda ses tuşuna basılı tutup bağlayarakda denedim olmadı (mavi ışık yanmıştı)

Sony ericsson update service i indirip kurun işinizi görür
  • arkadasım dedıgım butun seylerı yaptım telefondakı ve hafıza kartındakı hersey sılındı 3 aylık emegım vardı.
  • Telefon Recovery modunda açıldı. Install zip from SDCard seçtim. RootXperia.zip dosyası yok apply /sdcard/update.zip var. Altındaki başka dosya seçmeye bastım yine bulamadım. update.zip ile yaptığımda Installion Aborted diyor ?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.