Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (40. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

Telefona root erişimi olan program yükleyince superuser izin verir superuser programlara root yetkisi verir olayı karıştırma ;-) yetki verirsen o zaman superuser listesinde program gözükür
    Mesala
    Root explorer
    Esfile explorer
    Titanium backup
    X-plore
    Absolute system root tool
    Set dns
    Bunlar gibi programları yüklemen lazım
    Senin cihazın root yetkisine sahip ama
    Bu programlar ile system üzerinde kontrol saglarsın. Tele bu programları yüklemen gerek

root işlemini yaptım menüye süperuser eklendi, Titanium backup kurdum ve program açılırken 'üzgünüm kök dizine erişim yetkim yok dedi busybox içeriğinden emin olun diyor:( şimdi ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbag

quote:

Telefona root erişimi olan program yükleyince superuser izin verir superuser programlara root yetkisi verir olayı karıştırma ;-) yetki verirsen o zaman superuser listesinde program gözükür
    Mesala
    Root explorer
    Esfile explorer
    Titanium backup
    X-plore
    Set dns
    Bu programlar ile system üzerinde kontrol saglarsın. Tele bu programları yüklemen gerek

root işlemini yaptım menüye süperuser eklendi, Titanium backup kurdum ve program açılırken 'üzgünüm kök dizine erişim yetkim yok dedi busybox içeriğinden emin olun diyor:( şimdi ne yapmalıyım ?

Marketten Busybox programını indirip busybox güncelle Superuser tam erişimde olduğunu kontrol etmek için Rootexplorer programını kurup System/app klasörüne gereksiz gördüğün bir apkyı silmeyi dene
    rootexplorerdan system/app klasörüne girince ekranda sağ tepedeki RW yazan yere tıklayıo RO yapmayı unutma bu oluyorsa busybox güncellersin

quote:

Orijinalden alıntı: wisecancer

Arkadaşlar çok ilginç bir sorunun var çalıştığım iş yerinde airties access point üzerinden internete bağlanıyoruz fakat xperia arc 2.3.4 sürümündeki cihaz bağlantıyı hiç görmezken ics yüklü olan cihaz sadece wifi açıkken uçuk modu açıp kapatırsak bağlantıyı görüp bağlanıyor bu saçma sorun sadece bizdeki xperia cihazlarda var diğer lg ve htc cihazlarda böyle bir sorun yok neden böyle birşey olabilir bir fikri olan varmı sırf bu olayı yüzünden lt15i sattım ama yinede sinir olduğum için kafaya taktım merak ediyorum bir çözüm olursa bari diğer arkadaşların işi görülsün.

modemin sinyal türü tek bi tür ise örnek b sinyal tipini kullanıyorsan bundan olur sinyal tipini b-g-n yap
    modemin gelişmiş ayarlarında sinyal gönderim aralığı uzun olduğunda ağı görmez veya bağlanmaz bunu kısa olarak değiştir
    modemin sinyal aktarım gücü sabitlenmiş ise bunu otomatik olarak değiştir
    ben wt19i cihazımda bu sorunları yaşadım Sonynin kullanıdığı wifi donanımı ve yazılımı diğer markalara göre çok dandik her bağlantıyı görmüyor

quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Telefona CM10 kurdum telefona FXP 139 kurmuştum. Üzerine FXP 141 kurdum ayarlar falan gitmeden. Wipe işlemlerinin bazılarını yaptım. Telefonu açtım ancak Wi Fi çalışmıyor. XDA'da bunun için bazı çözüm önerileri var ancak anlamıyorum tam olarak. Bununla ilgili bilgilendirebilir misiniz beni?

fxp139 ile 141 kernelleri farklıdır yükleme yapmadan önce 141 kernelini atıp sıfırlama yaparak yüklemen daha sağlıklı olur
    birde yüklemeden önce cwmden backup almanızı önerrim böyle sorunlarda eski kerneli yükleyip yedeği yükleterek cihazı yükleme yapmadan önceki haline alabilirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: omeryasir

sa bende ics 4.0.4 vardı ben flashtooldan ics 2.3.4 root yaptım şimdi ics 4.0.4 e geçebilirmiyim? resimli anlatabilicek varsa lütfen yardım etsin teşekkürler.
    Xpria pro Mk-16 i
    1249-7400

flashtool ile istediğin zaman gb ye veya ıcs geçebilirsin bir sınırı yok
    3 şeye dikkat et
    cihazından başka bir cihaza ait yazılımı yükleme
    flashtooldan yükleme yaparken konunun 5. mesajındaki yönergelere uy ve mümkün olduğu sürece yüklemeyi notebook ile yap
    elektrik kesilmelerine karşı güvenli olur
    GB geçerken 2.3.4ün 42 ile biten sürümünden aşağı bir sürümü yükleme bunlara dikkat edersen istediğin zaman sorunsuz gb veya ıcs yüklersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 10 Ekim 2012; 0:28:35 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ahmetbag

quote:

Mesala
    Root explorer
    Esfile explorer
    Titanium backup
    X-plore
    Set dns

Marketten Busybox programını indirip busybox güncelle Superuser tam erişimde olduğunu kontrol etmek için Rootexplorer programını kurup System/app klasörüne gereksiz gördüğün bir apkyı silmeyi dene
    rootexplorerdan system/app klasörüne girince ekranda sağ tepedeki RW yazan yere tıklayıo RO yapmayı unutma bu oluyorsa busybox güncellersin

quote:

Orijinalden alıntı: wisecancer

Arkadaşlar çok ilginç bir sorunun var çalıştığım iş yerinde airties access point üzerinden internete bağlanıyoruz fakat xperia arc 2.3.4 sürümündeki cihaz bağlantıyı hiç görmezken ics yüklü olan cihaz sadece wifi açıkken uçuk modu açıp kapatırsak bağlantıyı görüp bağlanıyor bu saçma sorun sadece bizdeki xperia cihazlarda var diğer lg ve htc cihazlarda böyle bir sorun yok neden böyle birşey olabilir bir fikri olan varmı sırf bu olayı yüzünden lt15i sattım ama yinede sinir olduğum için kafaya taktım merak ediyorum bir çözüm olursa bari diğer arkadaşların işi görülsün.

modemin sinyal türü tek bi tür ise örnek b sinyal tipini kullanıyorsan bundan olur sinyal tipini b-g-n yap
    modemin gelişmiş ayarlarında sinyal gönderim aralığı uzun olduğunda ağı görmez veya bağlanmaz bunu kısa olarak değiştir
    modemin sinyal aktarım gücü sabitlenmiş ise bunu otomatik olarak değiştir
    ben wt19i cihazımda bu sorunları yaşadım Sonynin kullanıdığı wifi donanımı ve yazılımı diğer markalara göre çok dandik her bağlantıyı görmüyor

quote:

Orijinalden alıntı: DemirKipi

Telefona CM10 kurdum telefona FXP 139 kurmuştum. Üzerine FXP 141 kurdum ayarlar falan gitmeden. Wipe işlemlerinin bazılarını yaptım. Telefonu açtım ancak Wi Fi çalışmıyor. XDA'da bunun için bazı çözüm önerileri var ancak anlamıyorum tam olarak. Bununla ilgili bilgilendirebilir misiniz beni?

fxp139 ile 141 kernelleri farklıdır yükleme yapmadan önce 141 kernelini atıp sıfırlama yaparak yüklemen daha sağlıklı olur
    birde yüklemeden önce cwmden backup almanızı önerrim böyle sorunlarda eski kerneli yükleyip yedeği yükleterek cihazı yükleme yapmadan önceki haline alabilirsiniz

quote:

Orijinalden alıntı: omeryasir

sa bende ics 4.0.4 vardı ben flashtooldan ics 2.3.4 root yaptım şimdi ics 4.0.4 e geçebilirmiyim? resimli anlatabilicek varsa lütfen yardım etsin teşekkürler.
    Xpria pro Mk-16 i
    1249-7400

flashtool ile istediğin zaman gb ye veya ıcs geçebilirsin bir sınırı yok
    3 şeye dikkat et
    cihazından başka bir cihaza ait yazılımı yükleme
    flashtooldan yükleme yaparken konunun 5. mesajındaki yönergelere uy ve mümkün olduğu sürece yüklemeyi notebook ile yap
    elektrik kesilmelerine karşı güvenli olur
    GB geçerken 2.3.4ün 42 ile biten sürümünden aşağı bir sürümü yükleme bunlara dikkat edersen istediğin zaman sorunsuz gb veya ıcs yüklersin

teşekkürler kardeşim

• Merhaba! Bootloader Kilidini Açmaya Çalışıyorum Fakat Aşağıdaki Hatayı Alıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim..
    Anlattıklarınızı Yaptım. Bi Yerde Yanlış mı Yaptım Anlamadım Gitti.Burada Takılıp Kalıyor.

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER
  • anlatım için teşekkürler
    Xperia sola da harici hafıza kartına program yüklemek için hafıza kartına ikincibölümü açarken ext3 formatı değil fat32 yapmak gerekiyor bilginize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yaren_İsa

Merhaba! Bootloader Kilidini Açmaya Çalışıyorum Fakat Aşağıdaki Hatayı Alıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim..
    Anlattıklarınızı Yaptım. Bi Yerde Yanlış mı Yaptım Anlamadım Gitti.Burada Takılıp Kalıyor.

Cihazı Ses açma tuşuna basılı şekilde kapalı olarak usb bağlayıp driverla tanıtman gerekiyor cihaz bekleniyor diyor bootlaoder açma mesajındaki driver tanıtma işlemini gözden geçir ...

• quote:

Orijinalden alıntı: Yaren_İsa

Merhaba! Bootloader Kilidini Açmaya Çalışıyorum Fakat Aşağıdaki Hatayı Alıyorum Yardımcı Olursanız Sevinirim..

Cihazı Ses açma tuşuna basılı şekilde kapalı olarak usb bağlayıp driverla tanıtman gerekiyor cihaz bekleniyor diyor bootlaoder açma mesajındaki driver tanıtma işlemini gözden geçir ...

• evet bunları yaptım kapalı bir şekilde ses açma butonuna basarak taktım mavi led de yandı, driverları da tanıdı. driverları kaldırıp yeniden kurdum. bi türlü olmuyor.
  • birde bu msdos komutu girmek için verdiğim SDK.rar dosyasındaki SDK klasörünü C nin içne atıp yapıcaksın

başlata CMD yazıp enterla
    daha sonra CD\SDK yazıp enterla ondan sonra komutu açma komutu gir ama ekrandaki waiting device yazması fastboot modda bağlı olan bir cihaz olmadığı içindir
  • zor da olsa sorunu çözdüm Sorun ön portlardaymış galiba arka tarafa takınca adb driverını tanıdı olayı çözdüm sağolun yardımınız için...
  • Cwm modundan kenel değişebilir miyiz? kernel değişmem lazım ve pc yanımda değil.

• Pc olmadan olmaz cwm den kernel yükleme daha çıkmadı belki ilerde ;-)

• quote:

Pc olmadan olmaz cwm den kernel yükleme daha çıkmadı belki ilerde ;-)

Hocam Keyifli forumlar siz bu işlerle baya içli dışlısınızı heralde :) konuyu okudum ama göremedim bu ICS 4.0.4 için 2.3.4 deki gibi kolay root yok mu 1-2 dakikada yapılan, flashla bootloaderla uğraşmadan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turcoblanco -- 16 Ekim 2012; 3:27:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayrıcalıklı Üye

quote:

Hocam Keyifli forumlar siz bu işlerle baya içli dışlısınızı heralde :) konuyu okudum ama göremedim bu ICS 4.0.4 için 2.3.4 deki gibi kolay root yok mu 1-2 dakikada yapılan, flashla bootloaderla uğraşmadan?

ICS 4.0.3ün 562 ile biten ilk ICS sürümü haricindeki sürümler direk root olmaz
    Rootlamak için bootloader açmaya gerek Yok Sistemi kandırarak rootlayabiliyoruz
    aşağıdaki Konuda Cihazını sıfırlamadan Rootlayabilisin tabiki cihazın Xperia 2011 serisine ait ise
    işlem basit konudada görüceksin baştada söylediğim gibi ICS 4.0.3ün 562 sürümü direk rootlanıyor bundan sonraki sürümlerde direk root yok
    Sonyde ICS ilk olarak ARC S - NEO V ve Raye çıktı
    ARC S kerneli ARC ile uyumlu
    NEO V kerneli NEO ile Uyumlu
    ARC S kerneli ve PRO ilede Uyumlu
    Geriye RAY kalıyor Rayin Kernelide Wt19i - xperia mini - mini pro ve active ile uyumlu

bizde bunun için önce cihazımız için uygun hazırlanmış 562 tabanlı kernel atıyoruz sonra cihazı rootluyoruz ve son olarak tekrardan cihazımıza ait orjinal ıcs 4.0.4ün 431 veya 587 hangi sürümündeysek sürüme ait kerneli atıyoruz işlem tamamdır toplamda 10 dk sürmez

http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_3/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 16 Ekim 2012; 3:43:45 >

• quote:

quote:

quote:

ICS 4.0.3ün 562 ile biten ilk ICS sürümü haricindeki sürümler direk root olmaz
    Rootlamak için bootloader açmaya gerek Yok Sistemi kandırarak rootlayabiliyoruz
    aşağıdaki Konuda Cihazını sıfırlamadan Rootlayabilisin tabiki cihazın Xperia 2011 serisine ait ise
    işlem basit konudada görüceksin baştada söylediğim gibi ICS 4.0.3ün 562 sürümü direk rootlanıyor bundan sonraki sürümlerde direk root yok
    Sonyde ICS ilk olarak ARC S - NEO V ve Raye çıktı
    ARC S kerneli ARC ile uyumlu
    NEO V kerneli NEO ile Uyumlu
    ARC S kerneli ve PRO ilede Uyumlu
    Geriye RAY kalıyor Rayin Kernelide Wt19i - xperia mini - mini pro ve active ile uyumlu

bizde bunun için önce cihazımız için uygun hazırlanmış 562 tabanlı kernel atıyoruz sonra cihazı rootluyoruz ve son olarak tekrardan cihazımıza ait orjinal ıcs 4.0.4ün 431 veya 587 hangi sürümündeysek sürüme ait kerneli atıyoruz işlem tamamdır toplamda 10 dk sürmez

http://forum.donanimhaber.com/m_66141520/mpage_3/tm.htm

Çok sağol hocam şimdi deniyorum cihazım Arc S sanırım 2011 Xperia serisi bunlar oluyor. Konulara baya emek harcamışsın teşekkür ederim. bir de bu cihazın bootloader kilidini açmadan brick olma şansı yok değil mi?

• Çok zor bir ihtimal Rootlu iken pcden Sonynin Programları ile güncellersen Brick oluyor diyorlar Bunlara dikkat edersen çok zor
    ben kendi cihazımda şuana kadar flashtool ile defalarca yazılım attım sorun çıkarmadı sadece yazılanları uygularsan sorun yaşamazsın
  • quote:

Çok zor bir ihtimal Rootlu iken pcden Sonynin Programları ile güncellersen Brick oluyor diyorlar Bunlara dikkat edersen çok zor
    ben kendi cihazımda şuana kadar flashtool ile defalarca yazılım attım sorun çıkarmadı sadece yazılanları uygularsan sorun yaşamazsın

Hocam 4.0.4 562 ile bitenle flasla superuser geliyor ama 4.0.4 587 ile biten orjinal kernele dönünce geri gidiyor ne yapacağız :)
  • Bir yerde yanlışın var Kernel attıktan sonra cihaz yeniden kurulum vs ayar istiyormu ? bunu istiyorsa yanlış dosyayı kullanıyorsun
    işlemi kendi cihazımda defalarca denedim
  • quote:

Bir yerde yanlışın var Kernel attıktan sonra cihaz yeniden kurulum vs ayar istiyormu ? bunu istiyorsa yanlış dosyayı kullanıyorsun

Tamam hallettim hocam FT de sağdaki tik leri yanlış yapmışım :) çok teşekkürler.
  • quote:

quote:

Bir yerde yanlışın var Kernel attıktan sonra cihaz yeniden kurulum vs ayar istiyormu ? bunu istiyorsa yanlış dosyayı kullanıyorsun

Tamam hallettim hocam FT de sağdaki tik leri yanlış yapmışım :) çok teşekkürler.

Hocam sıkboğaz ettiğimin farkındayım ama dün gece rootu hallettim. rootla çalışan birkaç uygulama yükledim install manager. set dns vs. ancak bazı uygulamaları yüklemeye çalıştığımda örneğin busybox "Error your phone does not have root access." hatası veriyor yani rootu görmüyor ne yapmam gerekir.

• 
Sayfa: önceki 3839404142
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.