Şimdi Ara

XPERİA 2011 SERİSİ - ROOT-BOOTLOADER-ROM-YAZILIM ve DİĞER İŞLEMLER (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.267
Cevap
53
Favori
293.068
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Rootu yaptığın konuda anlattım onları ordaki işlemleri yaparsan hiç birisi sorun çıkarmaz
  • Botloader kildini acamıyorum imei noyu verip kodu aldım bi kenarı koydum islemleri yaptım versiyon 0.3 gösteriyor komutu giriyorum 0x den sonra imei yi verince bana verdigi no yu ancak bana oem unlock failed yazıyor neyi eksik yaptım yardımcı olurmusunuz
    ekleme:
    bnm imei 15 hane se sitesi benden 14 tane istiyor anlamadm
    ....
    çözdüm son haneyi silmek gerekiyormus

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaybackX -- 17 Ekim 2012; 3:03:51 >
  • orochi arkadaşım kernel yükledim ancak söyle bi hata alıyorum sd karta girerken the sd card not currently mounted diyor ne yapmam gerek biliyomusunuz _?
  • Miui yükledim suave kernel v6 ile ancak wifi açılmıyor, aktifleşmiyor kesinlikle. Ne yapmalıyım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: playmaker10

Miui yükledim suave kernel v6 ile ancak wifi açılmıyor, aktifleşmiyor kesinlikle. Ne yapmalıyım ?

Kernelin yanında birde wifi modülü olması lazım sonradan onu yüklüyosun cwmden
  • quote:

Orijinalden alıntı: epyhon

orochi arkadaşım kernel yükledim ancak söyle bi hata alıyorum sd karta girerken the sd card not currently mounted diyor ne yapmam gerek biliyomusunuz _?

bu sorunu ilk defa duyuyorum Kullandığın romda Ext alan için Scprit olabilirmi ? SD kartı kontrol eden ilk defa duyuyorum SD kartı bağlayamama hatasını garip
  • Xperia X10 ' um sürekli kapanıp reset atıyordu ( özellikle 3G vede webde iken ancak tel beklemedeyken hiç kurcalanmazkende oluyordu ) , telefon 2 aydır servislerde geziyor anakart problemi deniyor , kuzenim galaxy s2 aldı cihaz daha 5 günlük ve oda aynı problemi yaşıyor Şu sıralar popüler olan Androidlerdeki güvenlik açığından dolayımıki acaba böyle bir durum yaşayan varsa ''alıntı'' yaparsa sevinirim .
  • quote:

Orijinalden alıntı: edra

Xperia X10 ' um sürekli kapanıp reset atıyordu ( özellikle 3G vede webde iken ancak tel beklemedeyken hiç kurcalanmazkende oluyordu ) , telefon 2 aydır servislerde geziyor anakart problemi deniyor , kuzenim galaxy s2 aldı cihaz daha 5 günlük ve oda aynı problemi yaşıyor Şu sıralar popüler olan Androidlerdeki güvenlik açığından dolayımıki acaba böyle bir durum yaşayan varsa ''alıntı'' yaparsa sevinirim .
    Sorunun nedenini bilmiyorum ancak 2 aylık servismi olurmuş yenisini vermeleri gerekli diye biliyorum bu süre içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: .::Orochi::.

işlemler doğru....

Merhaba Hocam ;

Yine sorularla karşınızdayım.

Xperia s cihaz aldım. Bootloader kilidini kaldırdım. Ancak;

1. İndirdiğim kerneleri nasıl flashlicam ? Örn; Tüm indirdiğim kerneller ..zip şeklinde Bkz;
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1729280
    http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=1761778

Bu kernellerin flashlaması nasıl yapılacak ?

buna kalkışmamdaki sebep yine MIUI yüzünden bi kurayım bakayım diyorum.
    Dikkat etmem gereken başka bir durum var mı ?
    Cihaz yurtdışı bi cihaz. simlock gibi dikkat etmem gereken bi durum varmı ?

Tşk.

• kernelleri Flashtool Yeni sürümleri ile Fastboot modda bağlanıp yükleyebilirsin

Veyada Eski yöntemle XPeria S vs yeni cihazlar için anlatım yaptığımtaki gibi fastboot komutu ile fastboot.exe flash boot Kerneladı.img gibi
  • hocam boot.img dosyası bulamadım. sorunda orda başlıyor. zip dosyalarını nasıl flashlayabilirim yada anlatımı olan bir konu varmı acaba

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • KLON İMEİ'li yurt dışı xperia pro mini cihazım kapandı açılmıyor, 4.0'a güncellerken kendiliğinden kapandı, YARDIM!

Cihaz sıfırdi.
  • Kadira@
    Zip dosyaları Cwm den yüklersin

Tendon@
    Yazılım tekrar at d 5 .mesajda flashtool ile yazılım yüklemeyi gösterdim

• Sony 4.1 vermekten vazgeçti, gb güzel ama geri dönmek istemiyorum çünkü playde ki bazı uygulamalar uyumsuz. Cynogenmod'un ismi çok geçiyor en sorunsuz ve desteği devam eden rom bu mu? Bootloader kilidini açarken neden imei numarasını falan veriyoruz kilidi açılan telefonların listesini mi çıkarıyorlar? Kilidi açınca direk garanti dışı mı kalıyor?
  • Garanti dışına çıkar mı bilinmez ama servise yollandığında adamların garanti dışı diyebilmeleri için gerekli dayanakları oluyor. CM serisi kullanan çok kişi var bende kullandım iyi rom ama kesinlikle sorunsuz değil. Açıkçası stabil de değil bana göre. Şu aralar js rom kullanıyorum. 1-2 sistem uygulaması durdurulması dışında bir handikapını görmedim. Onuda düzeltecektir. Zor bir işlem değil sanırım.

• quote:

Tendon@

Cihaz hiçbir tuşa cevap vermiyor karanlığa gömüldü, sadece uzun süre basılı tutarsam hafiften bir titreşim oluyor çok kısa süreli oda ama ekranda tık yok HARD BRİCK mi oldu cihazım daha kullanmadan?

Anlamadığım cihazı kurcalamadım bile sadece güncel versiyon var uyarısı geldi bende indirdim ve yükle dedim sonuç bu, yüklemenin yarısında karanlığa gömüldü cihaz, 4.0.X.X bilmem ne sürümüne güncelliyordum.
  • Arkadaşlar xperia ray için önerebileceğiniz aosp rom var mı? Yani safkan android, arayüz içermeyen, stabil, güncelleme desteği veren yani kendisini kanıtlamış en optimum rom hangisi?
  • @orochi hocam kerneller nedense xxx.zip olarak indiiyorum ama nası flashlayaacğımı bilmiyorum.,
    yine aynı şeildee
    CMD >>cd\sdk
    fastboot.exe flash boot xxx.zip olarak mı flashlayacağım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ten_don

quote:

Tendon@

Cihaz hiçbir tuşa cevap vermiyor karanlığa gömüldü, sadece uzun süre basılı tutarsam hafiften bir titreşim oluyor çok kısa süreli oda ama ekranda tık yok HARD BRİCK mi oldu cihazım daha kullanmadan?

Anlamadığım cihazı kurcalamadım bile sadece güncel versiyon var uyarısı geldi bende indirdim ve yükle dedim sonuç bu, yüklemenin yarısında karanlığa gömüldü cihaz, 4.0.X.X bilmem ne sürümüne güncelliyordum.

Cihaz titriyorsa Ya şarjı bitmiştir yada Yazılım Tam Yüklenmemiştir
    Pc companiondan Yazılım Onarımını Seçip Cihazı Kapalı Şekilde Yükletmeyi Dene Açılacaktır...

quote:

Orijinalden alıntı: kadiraybar

@orochi hocam kerneller nedense xxx.zip olarak indiiyorum ama nası flashlayaacğımı bilmiyorum.,
    yine aynı şeildee
    CMD >>cd\sdk
    fastboot.exe flash boot xxx.zip olarak mı flashlayacağım ?

Zip dosyalar flashlanmaz
    Bu konudaki 14. mesajdaki anlatım ile cihazınıza CWM recovery kur
    sendeki kerneller böylemi ?
    http://www.mediafire.com/?ii0o0749mblzljl
    eğer böyleyse
    Atıcağın kerneli hafıza kartına At
    cihazı kapatıp açıp Sony Logosundayken Ses açma tuşuna bir kaç kez bu işe yaramazsa ses kısma veya home tuşlarını dene benim cihazımda Ses Açma tuşu
    CWM girince install zip yazan yerden seçip yüklet

uzantısı İMG-ELF ve SİN olan kerneller Fastboot komutu ile yüklenir ....
    16. mesajı güncelledim 2012 serisi için anlatımları Tamamladım istersen tekrar kontrol et

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .::Orochi::. -- 21 Ekim 2012; 3:47:56 >

• bl kilidi açık bende. ics yüklü. ama gb ye dönecem. en stabil cm romları galiba. gb de en iyi cm 7.2.0 mıdır? o değilse nedir? bi de bu cm romlarında bazı seyler eksik oluyor radyo falan gibi. bunlar nelerdir? bilen var mı acaba?

edit: cm 7.2.0 romu indirdim. cihaz xperia neo. ics yüklü. root yaptım. bl kilidi açık. indirdiğim bu romu nasıl yükleyeceğim? konuyu okudum ama tam anlamayadım :S

edit2: ben cm 7.2.0 yükleyecem diye telefonu bozar gibi oldum. sonra bl kilidini kapatıp(bu sayfadaki anlatıldığı gibi) tekrar sonra sony update le ics de 0 dan döndüm. ne root kaldı ne bl kilidi ne cwm. sonra bl kilidi açtım(bu sayfada anlatıldıgı gibi), cwm yükledim (sayfda anlatıldıgı gibi). sd karta cm 7.2.0 ın zipini(cm nini kendi sitesinden indirdiğim) attım. cwm ye girip karttan onu seçip yükledim. telefon sony ericsson yazına gelip gelip tekrar başlıyor. nerde hata yaptım ben?

bunlar olunca tekrar update service le ics e döndüm. simdi nerde hata yapığımı ve ne yapmam gerektiğini biri bana söyleyebilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HKN42 -- 21 Ekim 2012; 14:54:12 >

• 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.